Győzelmet érdemeltünk volna

HR-Rent Kozármisleny – Dunaharaszti 1-1 (0-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 300 néző

Vezette: Mód I. (Garai P., Nagy A.)

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Fenyvesi (Várda 62.), Kovács T., Lantos, Kocsis – Nagy E., Kirchner – Beke, Wittrédi (Lauer 79.), Nagy K. – Gránicz (Tóth A. 46.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Dunaharaszti: Kalmár – Rétsági, Nyéki, Gacsal, Márton – Méder (Farkas T. 46.), Kovács G., Rebecsák, Ablonczy (Szmola 78.), Aranyos – Mészáros (Kiss G. 69.)

Vezetőedző: Króner Péter

Gólszerzők: Tóth A. 73. illetve Szmola a 88. percben.

A hétközi Magyar Kupa meccs után folytatódtak a bajnokság küzdelmei.

Sajnos a pálya talaja továbbra is nagyon mély volt, így közel sem lehetett ideálisnak nevezni.

A nehéz körülmények ellenére meglepően jól kezdett a Misleny, jó iramban, pontos passzokkal építették támadásaikat Wittrédiék, többször odakerültek az ellenfél kapuja elé és helyzeteket sikerült kialakítani.

A 4. percben egy keresztbe passzolt labda megpattant, így került Kirchner elé, Nagy Krisztiánhoz passzolt, akinek lövését Nyéki becsúszva rúgta ki a gólvonalról.

A 10. percben Wittrédi szabadrúgását röviden fejelték ki, majd Nagy K. 16 méterről lőtt mellé.

A 12. percben Beke ment el a jobb szélen, középre passzolt Wittrédinek, akinek a lövését Kalmár szögletre tolta.

A 17. percben Kocsis beadása Gránicz feje mellett ment el centikkel.

A 18. percben Wittrédi passzolt Nagy K-hoz, aki 14 méterről kapu mellé lőtt.

A 27. percben Wittrédi cselezett befelé a bal szélről, majd lőtt de Kalmár védeni tudott.

A 30. percben azon ritka pillanatok egyike volt, amikor a Dunaharaszti a Kozármisleny térfelén járt. Ekkor egy rövid felszabadítást követően Kovács Gergely lőtt 22 méterről kapásból, lövése alig kerülte el Helesfay kapuját.

A 37. percben Nagy K. passzolt Wittrédihez, aki kapura tekerte a labdát, ami a felső lécről kipattant éppen a hosszú oldalon érkező Beke elé, aki 3 méterről a kapu mellé fejelt.

A 40. percben Gránicz lövése szállt kapu mellé.

Az első játékrész óriási mislenyi fölényt hozott, csapatunk a mély talaj ellenére jól játszott, helyzetek sokaságát sikerült kidolgozni, csupán egy dolog hiányzott a játékunkból, a gól.

A szünetben Németh Zsolt vezetőedző cserélt Gránicz helyére Tóth Adrián állt be.

Az 51. percben Nagy K. iramodott meg a bal szélen és éles szögből az oldalhálóba lőtt.

Az 58. percben egy eladott labda után Mészáros iramodott meg Helesfay kapujának irányába, ám lövése a felső lécről a mezőnybe pattant.

A 72. percben Wittrédi a 16-oson belül Nagy K-hoz passzolt, aki befordult, de lövését blokkolták.

A 73. percben a két kozármislenyi csere hathatós közreműködésével megszerezte a vezetést a Kozármisleny. Kovács Tamástól kapta a labdát Várda, aki szépen meghúzta a jobb szélen, majd remekül kanyarított középre, ott érkezett Tóth Adrián és Kalmár mellett közelről a hálóba lőtt. 1-0.

A 88. percben jobb oldali beívelés után a csereként beállt Szmola közelről fejelt kapura, Helesfay még beleért a labdába, de hárítani nem tudott. 1-1.

Sajnos a nagy fölény ellenére sem sikerült nyerni. Bizonyára ebben szerepe van a hétközi kupameccsnek is, ami fizikálisan sokat kivehetett a játékosokból.

Ennek ellenére játékban sokkal többet kaptunk a csapattól és az első félidőben eldönthettük volna a találkozót, de sajnos nem így lett, ennek ellenére sem kell szomorkodnunk, továbbra is magabiztosan vezetjük a bajnokságot.

Játékosaink nagyot küzdöttek, nem érheti őket panasz, néha benne van a fociban, hogy nem sikerül egy csapatnak maga javára fordítani egy találkozót, akkor sem ha meggyőző fölényben játszik.

Németh Zsolt: Bosszantó, hogy 2 pontot elvesztettünk a mai mérkőzésen. Az az igazság, hogy az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, annyi helyzetünk volt. Sajnos ez megbosszulta magát, ugyanúgy, ahogy Dabason is. Nem tudtuk végigkoncentrálni a 90 percet, sokat kivett belőlünk a szerdai mérkőzés. Egy olyan ellenféllel játszottunk, akiknek a döntetlen eredmény kiválónak számított, ennek megfelelően teljesen a védekezésre koncentráltak, 5 védővel, előttük 3 szűrővel. Az elveszített 2 pont ellenére is úgy értékelem, hogy nem zártunk rossz hetet. Büszke vagyok a játékosaimra, hogy ma is mindent megtettek a győzelemért. Jövő vasárnap Budapesten, az ESMTK otthonában szeretnénk javítani. Köszönjük szépen szurkolóink támogatását.

Króner Péter: Úgy vélem, hogy a két csapat nincs egy súlycsoportban, gondolok itt a két gárda játékosállományára. Tisztes helytállásért jöttünk ide, de 1 pontban reménykedtünk. Az első 20 percben meg voltak illetődve a játékosaim és ebben az időszakban a Misleny eldönthette volna a mérkőzés végkimenetelét, de nem tették fel az i-re a pontot. Onnantól kezdtünk hozzászokni a talajhoz, felvettük a játék ritmusát. A második félidő derekán pedig volt egy nagy helyzetünk, amikor a kapufát találtuk el. Mi a megszerzett egy pontnak nagyon örülünk. A Misleny jobb játékot produkált, uralta a játékot, a játék minden elemében fölénk nőtt, a gólszerzésben lett döntetlen, mindkét csapat 1-1gólt tudott szerezni. A csapatomat csak dicsérni tudom, büszke vagyok játékosaimra.

Hajrá Kozármisleny!

 

2 hozzászólás

 1. MISLENY FAN szerint:

  Na ez az a meccs, amit nagyon gyorsan el kell felejteni. Talán most jön ki, hogy egy kicsit rövid a kispadunk és ez sajnos a helyzetkihasználáson látszik. De a szép gyözelmekből /Puskás, Diósgyőr/ lehet és kell is tovább építkezni. Gyerünk srácok csak a kitűzött cél lebegjen a szemetek előtt.
  Egy valami nagyon elkeserítő, mégpedig ez az érdektelenség a mislenyiek részéről. Sok helyen örülnének és szurkolnának ha egy ilyen kiváló csapatuk lenne. Nagy szüksége lenne a srácoknak a támogatásra, könnyebben átlendülnének ezeken a holtpontokon. Aki szereti a focit az jöjjön és szurkoljon, és akik pedig kijárnak a meccsekre inkább a csapatot buzdítsák egymás szurkálása helyett.

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Csak a Misleny szerint:

  Szerintem nem kell elfelejteni a mérkőzést. Ha az első 20 percben 3-4 góllal vezetünk akkor gólparádé és most mindenki ünnepelne. Reálisan kell nézni, hogy osztálynyi különbséggel jobban voltunk JÁTÉKBAN és erre lehet majd építeni. Hogy a helyzetek kimaradtak az egy dolog, abban akár benne lehetnek a koncentrációs problémák, hogy szerdán egy nagyon komoly meccset játszottunk, nagy igénybevétel mellett.
  A szurkolókkal kapcsolatban az a véleményem, hogy valahol reális időnként még ott is felül teljesítünk. Kozármisleny 6000-res kisváros. Nálunknál jóval nagyobb településeken is sokkal kevesebben járnak. Van egy általános közöny a magyar foci iránt és ez megfigyelhető az alacsonyabb osztályban is. Amikor ezüstérmesek voltunk 1 osztállyal feljebb, akkor sem voltak többen. Én nem vagyok elégedetlen, hogy a rossz idő, eső, felázott pálya és hogy egyidőben volt a meccsünk a PMFC-vel ennek ellenére is ennyien voltak. Szerintem több nézőnk/szimpatizánsunk is lett az elmúlt időszakban, de ők mindig nem jönnek. A szurkolók viszont mindig kint vannak és ez jó! Meg kell becsülni őket! Hajrá Misleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!