Győzelmet érdemeltünk volna az MTE ellen

HR-Rent Kozármisleny – Mosonmagyaróvár 0-0 (0-0)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Pécs, 400 néző.

Vezette: Barna G. (Kis Z., Aradi J.) tart. j.v.: Kovács J. Z.

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Pajor, Racskó, Lantos, Kocsis – Nagy E., Dinjar (Csábi 66.) – Beke, Tóth M. (Kirchner 46.), Sinanovic (Keglovics 75.) – Nagy K.

Vezetőedző: Kovács Zoltán

Mosonmagyaróvár: Tarczy – Bohner, Koszó, Galambos, Deák – Jasarevic, Darázs (Mayer 88.), Schmatovich, Bartos (Németh M. 78.) – Laki B., Magasföldi (Kószás 84.)

Vezetőedző: Király József

Sárga lap: Dinjar 27., Pajor 80. illetve Deák 70. percben.

A héten igazolt friss szerzeményünk az NB I-ben 122 alkalommal pályára lépő Dinjar Markoval a soraiban lépett pályára a HR-Rent Kozármisleny idei első “hazai” NB II-es mérkőzésén.

Hiányzott a mérkőzésről Szekszárdi Tamás, aki Szolnokon kiállítottak, így most eltiltását töltötte, de nem tud pályára lépni Wittrédi Dávid sem, aki szintén Szolnokon rúgást kapott a lábára.
Felépülése azonban nem tart túl sokáig, de a mai mérkőzést még nem tudta vállalni.

Az első lehetőségig a 7. percig kellett várni, ekkor msilenyi sarokrúgás után először Kocsis, majd Sinanovic előtt adódott helyzet, de egyikük sem találta el jól a labdát.

A 16. percben a mislenyi védők bizonytalankodtak, Bartos előtt maradt a labda, aki éles szögből lőtt, de Helesfay jól zárta a szöget és hárított.

A 18. percben egy gyors hazai támadás végén Nagy Krisztián passzolt középre az üresen érkező Tóth M. elé, de sajnos nem sikerült a labdaátvétel, így oda lett a helyzet.

A 22. percben vendég szöglet után Deák lőtt közelről, Helesfay bravúrral hárított, de a bíró sípszava már megszólalt, lökés miatt.

A 26. percben Magasföldi lépett volna ki egy indítás után, de Racskó jól keresztezett és felszabadított.

A 30. percben Sinanovic egy jó csel után a bal szélről gurított középre, az érkező Tóth M. lövését Tarczy védte.

A 39. percben egy gyors ellentámadás végén Jasarevic lövését blokkolta Racskó.

A 42. percben Sinanovic szánta el magát és távolról lőtt, Tarczy vetődve hárított.

Az első félidő kiegyenlített erők küzdelmét hozta, mindkét csapat szerezhetett volna gólt, de kimaradtak a lehetőségek.

A félidőben cserélt a kozármislenyi szakmai stáb, Tóth M. helyett Kirchner érkezett.

Remekül kezdte a második játékrészt a HR-Rent Kozármisleny, más ritmusban, nagyobb sebességi fokozattal futballoztak a mislenyiek és helyzetek sokaságát sikerült kialakítani.

A 47. percben mintaszerű kozármislenyi akció futott végig a pályán. Kirchner indította Pajort, aki Sinanoviccsal kényszerítőzött, majd a visszakapott labdát az alapvonalig vezette középre passzolt, Kirchner lekészítését Beke lőtte kapura, de a labdát blokkolták, majd a lepattanót Sinanovic kapu fölé lőtte. Mindkettő nagy helyzet volt.

A 48. percben Sinanovic távoli lövését fogta a vendég kapus.

Az 52. percben Beke ment el a bal szélen középre ívelt, Nagy Erik érkezett és lőtt, de Tarczy ismét védett.

Az 55. percben védőink elméláztak egy leshelyzet miatt, de a lesen lévő vendég játékos nem avatkozott játékba, így Bartos lépett ki, de szerencsére Helesfay a játékkal együtt élt és hárított.

Az 57. percben Laki ment el a bal szélen, élesen lőtt, Helesfay hárított szögletre.

A 63. percben Kirchner indult meg egy vendég szöglet után, Sinanovic kísérte a jobb szélen egyedül, de a keresztlabda elakadt a védőben.

A 65. percben Nagy K. elé rosszul jött ki Tarczy, Nagy K. elhúzta mellette a labdát, majd az üres kaput vette célba, de labdája az oldalhálóban landolt, újabb ajtó-ablak lehetőség maradt kihasználatlanul.

A 69. percben Beke 25 méterről lőtt kapu fölé.

A 73. percben mosonmagyaróvári szöglet után Deák fejelt kapu fölé.

A 79. percben Kocsis éles szögből lőtt, de Tarczy jól zárta a szöget.

A 90. percben Beke lőtt 30 méterről, kapu fölé.

A 93. perc egy bal szélről érkező labdát lőtt el Mayer, de nem talált kaput.

Második félidei játéka alapján győzelmet érdemelt volna a HR-Rent Kozármisleny.

Az látható volt, hogy ebben az osztályban jobb csapatok ellen kell majd eredményesen szerepelni.

Ami biztató volt, hogy Szolnokon is és az MTE ellen is győzelmi esélyeink voltak, de egyelőre kimaradtak a helyzeteink, pedig játékban mindkét csapatnál jobbak voltunk.

Ennek azért hosszútávon meglesz az eredménye. Egy út elején járunk, csapatunk elég későn állt össze így időre van szükség.

Kovács Zoltán: Egy jóiramú mérkőzést játszottunk a Mosonmagyaróvár ellen. Az első félidő kiegyenlített volt, ekkor még nem találtuk a játékunk ritmusát, de helyenként adódtak lehetőségeink, amiből gólt szerezhettünk volna. A második félidő elején 3 nagy helyzetünk volt, el kellett volna döntenünk a mérkőzést. Az adódó helyzeteinket sokkal nagyobb hatékonysággal kell értékesíteni és akkor a győzelmek is jönni fognak. A második félidő alapján meg kellett volna nyernünk a találkozót. Bele kell tanulnunk az NB II-be, fel kell vennünk a ritmust. Bízom benne, hogy akár már szerdán a Puskás Akadémia ellen is eredményesek tudunk lenni.

Király József: Az első félidőben a hazai csapat fölé kerekedtünk játékban, a második félidő azonban már kiegyenlített játékot hozott, de nagyobb lehetőségei a Kozármislenynek voltak. Összességében egy küzdelmes mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. MISLENY FAN szerint:

    Gyerünk srácok jó lesz ez, még 4-5 forduló és eredményesek  lesztek. 
    A szurkolótársak részéről is még több türelem kell, össze fog állni ez a csapat és jönni fognak az eredmények is.
    Szerdán jó lenne újra megverni a Puskást, remélhetőleg már a Vityával!

    HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!