Győzelmet érdemeltünk volna a Budaörs ellen

Budaörsi SC – HR-Rent Kozármisleny 2–1 (1–0)

Csákvár, 100 néző

Vezette: Radványi Á. (Márkus P., Berényi Á.) tart. j.v.: Leél-Őssy Á.

budaors-kfc_koszones_bfc_525

Budaörs SC: Ordasi – Lajer, Horváth L., Kinyik, Ódé –  Sajbán Miklós  – Menyhárt (Petró 76.), Csillag (Sajbán Máté 65.), Stieber, Deli – Bata (Bogáti 87.)

Megbízott edző: Márkus Tibor

budaors-kfc_koszones_bfc-kfc_525

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Pajor, Lantos, Szekszárdi (Kemény 81.), Kocsis – Nagy E., Tóth M. (Csábi 74.) – Városi, Beke, Nagy K. (Kirchner 46.) – Sinanovic

Vezetőedző: Kovács Zoltán

Gólszerzők: Csillag 37., Kinyik 77. illetve Kirchner 47. percben.

Sárga lapok: Sajbán Máté 88. illetve Nagy K. 32., Pajor 75., Lantos 80. percben.

A múlt heti Nyíregyháza elleni kupamérkőzés és továbbjutás, majd a hétvégi Csákvár elleni döntetlenre végződő összecsapás után, ezúttal idegenbe utazott a HR-Rent Kozármisleny együttese.

A Misleny csapatából sérülés miatt három belső védő is hiányzott: Racskó Roland, Causic Andrej és Gubacsi Zoltán, így ebben a pozícióban a múlt hetihez hasonlóan ismételten Lantos Levente és Szekszárdi Tamás kezdett.

Wittrédi Dávid belázasodott a találkozót megelőzően, így őrá sem számíthatott a mislenyi szakmai stáb.

Rendkívül mély talajú pályán került megrendezésre a mérkőzés, nagy foltokban állt a pályán a víz, ami nagyon megnehezítette a folyamatos játék kialakulását.

budaors-kfc_1_525

A 6. percben Csillag oldal szabadrúgása érkezett kapura, Helesfay  mellel-testtel hárított.

A 10. percben szélről érkezett a beadás Beke elé, a labda megcsúszott a pályán, ezért támadónk rosszul találta el.

A 11. percben szép összjáték után Városi akár lőhetett is volna, de a passzolni próbált, de labdája elakadt a vizes fűben.

A 12. percben Beke lőtt fölé 14 méterről.

A 13. percben veszélyes budaörsi támadás után Csillag lőtt az oldalhálóba.

budaors-kfc_0_525

A 19. percben Lantos remekül ívelt a védelem mögé Városinak, de az irreális talajon megcsúszott a labda, így az a kapushoz került.

A 21. percben bedobás után Városi mellel készítette le Nagy Krisztiánnak a labdát, aki 18 méterről lőtt kicsivel a kapu mellé.

A 23. percben jobb oldali beadás átszállt a hosszúra, Csillag fejelt mellé.

A 31. percben Városi csúsztatása után Sinanovic 17 méterről lőtt, a  kapus előtt a vizes füvön megcsúszó labdát Ordasi bravúrral szögletre tolta.

A 35. percben Beke ívelése után Sinanovic elé került a játékszer, ő egyet tolt rajta majd veszélyes beadását blokkolták a védők, szöglet következett.

budaors-kfc_goljuk_525

A 37. percben egy hazai bedobás után jobb oldalról érkezett a kapunk elé egy beívelés és Csillag 8 méterről fejelt a kozármislenyi hálóba. 1-0.

A szünetben a Kozármisleny csapata cserélt, Nagy Krisztián helyére Kirchner Krisztián érkezett.

Jól kezdődött a második félidő csapatunk számára hiszen a 47. percben a csereként beállt Kirchner kapott remek labdát Nagy Eriktől, kilépett vele, bevezette a 16-on belülre és a kapus mellett a hálóba lőtt. 1-1.

A 60. percben Kocsis oldalszabadrúgása középre érkezett, de védett a hazai kapus.

A 63. percben Beke szögletét Lantos kiszorított helyzetből fejelte mellé.

A 67. percben Beke szögleténél Tóth Márkot tüntették el a 16-on belül, a játékvezető nagyvonalúan továbbot intett.

A 72. percben Kirchnertől kapott remek labdát Városi, 17 méterről bal lábbal lőtt, a kapus a levegőben úszva védett.

A 74. percben gyönyörű támadást vezettünk, Városi beadását a középen érkező mislenyi játékos elől nehezen tisztázták a védők.

A 75. percben Beke Péter a budaörsi 16-on belül lövésre lendítette a lábát, amikor szabálytalankodtak vele, de a játékvezető ezúttal sem ítélt büntetőt.

A mérkőzés ezen szakaszában a Kozármisleny egyértelműen a  budaörsi csapat fölé kerekedett játékban, a hazai csapatnak alig adódott lehetőségük, kapuja elé szegezte őket a Kozármisleny.

A 77. percben egy távoli, mintegy 30 méteres szabadrúgást lőttek kapura a hazaiak, Helesfay Donát szögletre ütötte a labdát. A szögletből aztán Kinyik Ákos közelről vette be Helesfay kapuját és szerzett vezetést a Budaörsnek. 2-1.

A 79. percben egy lecsorgó labdát Sinanovic 16 méterről lőtte kapu fölé.

budaors-kfc_6_525

A 89. percben két nagy kozármislenyi helyzet adódott egy akción belül. Előbb Csábi lövésébe vetődtek bele, majd a lepattanó labdát Városi húzta az üres kapu irányába, a gólba tartó labdát viszont a gólvonalról vágták ki a védők.

A hajrában mintegy 5 percet ráadásul emberhátrányban kellett támadnunk, Nagy Erik fején felszakadt a bőr, vérzett a feje és el kellett hagynia a játékteret, a hosszabbítás perceire tért csak vissza. A hajrában is nyomás alatt tartottuk az hazaiak kapuját, a 10 emberrel védekező hazaiak megőrizték a vezetést és ha szerencsével is, de megnyerték a találkozót.

Igazságtalan játék volt a mai napon a futball. A Kozármisleny csapata a második félidőben megnyerhette volna a mérkőzést, jobban játszott együttesünk, több lehetőségünk volt.

Gyakorlatilag az ellenfélnek helyzet nélkül sikerült két gólt szereznie és ilyen értelemben szerencsével nyerték meg a találkozót.

Márkus Tibor: Rendkívül nehéz pályán és masszív ellenfél ellen sikerült győznünk. Úgy gondolom a srácok mindent megtettek a győzelemért. Már hosszú idő óta megérdemeltük ezt a három pontot. Ez volt számunkra az elsődleges és sikerült ezt a célt elérnünk most ezen a hétvégén.

Kovács Zoltán: Jól kezdtük a mérkőzést, végig domináltunk, de egy figyelmetlenségből kifolyólag az ellenfél vezetést szerzett. Második félidőbe jól mentünk bele, rögtön az elején kiegyenlítettünk, uraltuk a játékot és további gólhelyzeteket alakítottunk ki, a hazai védők kétszer is a gólvonalról rúgták ki a labdát. Ennek ellenére egy elkerülhető szituációból, szögletből újabb gól szereztek. A Budaörs helyzet nélkül rúgott két gólt és ezzel megnyerte a találkozót.

Hajrá Kozármisleny!

Fotók forrása: Budaörsi Sport Club Labdarúgó Szakosztály Facebook oldala

11 hozzászólás

 1. Boci csoki szerint:

  Sajnos ebből sima kiesés lesz, a csapat (és a szakmai stáb) nem üti meg az NB II színvonalát. Legfeljebb nyilatkozatokban, ám az kevés az üdvösséghez. 

 2. Zoli szerint:

  Volna, ha, stb…
  Gólok kellenek!!!

 3. nagy szerint:

  Szeretem az ilyen tudósításokat és értékeléseket, úgy tudják előadni, mint ha végig egy kapuztak volna. Már a félpályáról előrebikázott labdát is kidolgozott gólhelyzetnek minősítenek. De hát magyarázni kell a bizonyítványt!

 4. SportMémek szerint:

  Csöppet egyoldalú cikk, nyilatkozatok, gondolatok a mérkőzésről! A bekapott gólok okáról egy szót sem olvasni, hallani. Pedig a védelem szabadságot vett ki mindkét gól előtt! :-))) Talán az utolsó másodpercben amikor is a gólvonalról mentettek a hazaiak, érdemelt volna döntetlent a Misleny, de nem győzelmet!

 5. NagyG szerint:

  1. A cikk csak annyira egyoldalú, amennyire a mérkőzés az volt (FŐLEG a 2. félidőben, mert az első kiegyenlített volt)- uraltuk a találkozót 1-1 után és mély talaj ellenére próbáltunk és tudtunk játszani.
  2. Bármennyire szeretné bárki, NEM TUDTUNK feljegyezni több Budaörs helyzetet (csak ami itt is szerepel) mert NEM VOLT nekik több!
  3. Rengeteg oldalszabadrúgást kaptak, abból voltak beíveléseik, de a védelem kifejelte vagy kapusunk lehúzta a beadásokat. Ezekből nem voltak helyzetek.
  4. Igyekszünk az objektivitásra, akkor is ha ez esetleg nem is mindig sikerül (Kozármisleny érzelműek vagyunk, akik a honlapot készítjük). Most biztosan nem egy szubjektív és elferdített véleményről van szó (reméljük máskor sem), amit írtunk a cikkben, vagy akár annak főcíme.
  5. Minden gól valamiféle hibából ered és valóban mindkét gólunkban volt aki a mi részünkről hibázott. Aki ott volt, látta, de ettől függetlenül nem törünk pálcát a hibázó játékosok feje felett, mert ugyanezen játékosok lehet éppen két hete, vagy 1 hónapja meg éppen hoztak pontot vagy pontokat. Amikor lehet az itt kritizálók is éppen nekik tapsoltak!
  6. A Kozármisleny FC honlapjára soha nem volt jellemző, hogy hibást, vétkest vagy felelőst keresne, de előfordul a hiba. Mi tiszteljük a játékosainkat és nem szeretnénk ha arról szólna, hogy XY óriási hibája után, vagy Gipsz Jakab rosszul helyezkedése következtében stb. Ezt a csapat és a szakma dolga megítélni és a hibákat kijavítani.
  7. Azért volt a találkozó “megnyert” és azért érdemeltünk volna győzelmet, mert 1-1-nél 20-25 percig nagy fölényben játszottunk és az első félidei játékhoz képest a mély pálya ellenére veszélyes támadásokat vezettünk, amikből gólok születhettek volna… akkor is ha a fociban NINCS VOLNA ÉS NINCS HA.
  8. a Játékvezető ritkán láthatóan más mércével mérte a két csapatot. Ha egy Budaörsi játékosra “csúnyán nézett a védőnk” már kapta is a szabadrúgást… A Kozármisleny a 25. percben kapta az első szabadrúgást a felezővonalnál, pedig lett volna rá módja a játékvezetőnek ide is fújni, nem tette! A második félidőben volt egy ítélete amikor Szekszárdi szabályos szerelése után a mislenyi 16-os sarkáról rúgatott nagyon veszélyes helyről, talán a hazai nézők még nevetett is az ítéleten, sajnos mi, kozármislenyiek nem annyira.
  9. Érdemes elolvas Márkus Tibor nyilatkozatát, nem mond olyat hogy jobbak voltak, hogy megérdemelt lenne a győzelmük stb. (pedig ugye elég sűrűn olvasunk ilyet győztes edzőktől) hanem az elmúlt hetek alapján már megérdemelték ezt a 3 pontot (lehet volt hogy korábbi meccsen jobbak voltak és mégsem nyertek), most pedig pont az ellenkezője következett be.
  10. A mérkőzés után kb. 15 perccel amikor már a játékosok felöltöztek az egyik és másik klub vezetői már megvitatták egymás közt az eseményeket, a Budaörs csapatának egyik vezetője odajött a Kozármislenyi vezetőkhöz, kezet fogott velük, további sok sikert kívánt és GRATULÁLT!!!! Hangsúlyozom, GRATULÁLT ( a vesztes csapatnak). Gratulálni a győztesnek vagy a jobban játszó csapatnak szoktak!!! Ha ezek alapján is úgy gondolja a fenti két hozzászóló (nagy és Sportmémek), hogy egyoldalú a cikk, akkor én szívesen leülök velük megnézni a teljes mérkőzést, hiszen a felvétel rendelkezésre áll! 11. Nyilván ellendrukkereink voltak/vannak/lesznek, de ettől még ha jobbak voltunk, nem írunk mást, mint hogy jobbak voltunk! Nem fogjuk azt írni, hogy jobbak voltunk, ha nem voltunk azok, mert azzal magunkat csapnánk be!! A srácok nagyot küzdöttek nagyon akartak, egy játékra alkalmatlan pályán, csúsztak-másztak, nem érheti őket rossz szó, pedig komoly játékvezetői ellenszél volt, de ezt is jól viselték. Sajnos az irreális pályán jobban benne van a játékban a hiba..
  12. Kicsit talán hullámvölgyben a csapat, de aki igazi szurkolónk az most is mellettünk áll! Nyilván az ellendrukkerek most örülnek/örülhetnek és jól jött nekik egy vereség.
  13. A Kozármisleny csapata újoncként 16. a bajnokságban, és bár nagyon jó lett volna ezt a 3 pontot hazahozni, de egy életéért küzdő csapat legyőzött bennünket, ők is ugyanennek az osztálynak a labdarúgói és nekik is nagyon kellett a győzelem! A meccs után ehhez mi sportszerűen gratuláltunk is, hiszen ebben a játékban (most sajnos), nem mindig a jobb csapat nyer…
  14. Csak ígérni tudjuk, de a következő mérkőzésen is MINDENT megteszünk a győzelemért és reméljük akkor majd ez 3 ponttal is társul!!!
  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!

 6. kiskozári szerint:

  Néhány hozzászóló hetekkel ezelőtt – amikor jobban jöttek az eredmények -kicsit másképpen nyilatkozott. De hát a szurkolók többsége már csak így reagálja le a helyzetet. Néhányan másként látjuk. Megpróbáljuk az okokat keresni, amit szerintem a szakmai stáb is nap mint nap tesz. Pl: mi van a rutinos kulcsjátékosokkal? Miért sérültek, miért nem nyújtják a tőlük elvárt teljesítményt? Aztán tudja-e a többség, hogy a csapat itthon is idegenben játszik. Nem edzhet a PMSC pályán, helyette szanaszét, otthontalanul, stb. Egyébként a Budaörs elleni meccset a játék alapján meg kellett volna nyerni. Aki ott volt, láthatta. Hajrá Misleny! Gyerünk fiúk, mutassátok meg a kétkedőknek, hogy eredményesebbek is tudtok lenni!

 7. Misi szerint:

  A Budaörs hivatalos honlapjának tudósítása:
  http://bsc1924.com/index.php/802-16-17-merkantil-bank-liga-16-fordulo-budaors-hr-rent-kozarmisleny-2-1-1-0
  közel sem olyan alapos és részletes, mint a mislenyi, de az biztosan kiderül belőle, hogy szerencséjük volt! És az is, hogy nem egyoldalú a mislenyi tudósítás! Hajrá Misleny! Mutassátok meg a kétkedőknek!

 8. Teljesenmindegy szerint:

  Bortanyos teljesitmenyek egesz szezon alatt, egyenileg es csapatilag is szegyen..
  szetcincalt regi csapat – mondvan az uj jobb lesz.. hol??! Ezt nagyon beneztetek!
  Elvezhetetlen meccsek, legalabbis a lelatorol mindenkeppen!

 9. nemegészen szerint:

  A régi csapatból Grániczt és Ihrig-Farkast leigazolta a Békéscsaba, Kovács Tamás Felcsútra ment dolgozni (mellette NB 3-ba focizik) + Fellai igazolt el még a Pécsbe. Talán velük volt teljes a “tavalyi csapat”, legalábbis a magja. Senkit nem úgy küldtek el innen. Fellai helyére igazolták: Racskó + Causic-ot + Gubacsit. Kovács Tamás helyére Dinjart, Szekszárdit és Csábit. (Kovács Tomi nagyon hiányzik a rendszerből.) Gránicz helyére Városit pl. de közben érkezett egy Wittrédi is. Nem a csapat lett rosszabb, hanem a LIGA lett erősebb! És egyelőre nem minden erősítésnek gondolt labdarúgó hozza azt, amit akár csak az elődje vagy amit elvárnának tőle. Ezen kívül ne felejtsük el, hogy amíg tavaly nem, addig idén KÉT FIATALNAK kötelező a pályán lennie, ezzel is gyengültünk! De HAJRÁ MISLENY!!! Alapvetően nem volt rossz a koncepció, de még nem érett igazán össze ez! Fogunk még sokat tapsolni, sőt a mostani károgók is!

 10. teljesenmindegynek szerint:

  Teljesenmindegynek bármitmondhatunk, csak mondod a magadét. Szerinted kötelező Misleny Meccsre járni? Szerintem nem. És mi olyan jól elvagyunk a károgásod nélkül a csapatunkkal jóban, rosszban, a hibáikkal együtt.Tudod kintről kiabálni…. nem minősítem, hogy milyen szokás. Általában a sikertelen, eredményt felmutatni képtelen embertársaink fikázzák a valamit tenni akarókat és főleg TUDÓKAT!

 11. MISLENY FAN szerint:

  Tavasszal majd jobb lesz minden hazai környezetben!
  De előtte még ki kellene ejteni az Újpestet a kupából!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!