Győzelmet érdemeltünk volna a bajnokesélyes ellen

Kozármisleny – ZTE 0-0

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 350 néző

Vezette: Kovács J. Z. (Mohos M., Kiss I. B.)

Kozármisleny: Sólyom – Kiss M., Fellai, Vattai, Farkas Z. – Nagy E., Kovács T. – Nagy K. (Tóth A. 8.), Cziráki (Vituska 76.), Zsdrál (Vég 86.) – Varga B.

Vezetőedző: Szabó Zsolt

ZTE: Jahic – Kovács G., Nánási, Bogunovic, Hajdú N. – Simonfalvi, Máté – Szegleti (Vágó 87.), Grbic (Pál D. 72.), Vayer (Frizoni 84.) – Pavicevic

Vezetőedző: Simon Antal

Sárga lap: Vayer az 58. percben.

Hazai pályán kezdődött meg számunkra az idei NB II-es bajnokság. Nem lehetett a csapatban Pap Roland, aki sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót.

Az első őszi összecsapásunkra kilátogatott Márton Gábor a PMFC edzője, Matyi Dezső a PMFC tulajdonosa. A nézők soraiban több jelenlegi pécsi játékossal Nagy Józseffel, Márkvárt Dáviddal és Szatmári Lórival is találkozhattunk – utóbbi két labdarúgó pályára lépett a Győri ETO elleni esti mérkőzésen, így ők a 30. perc környékén indultak vissza Pécsre. Külön dicséret, hogy erre a rövid időre is kijöttek, belépőjegyet váltottak!

Köszönjük srácok!

A 4. percben Zsdrál beadása lecsúszott, így lett veszélyes, Jahic a léc alól ütötte szögletre.

Az 5. percben Cziráki sarokrúgását Fellai közelről lőtte a kapu mellé.

A 9. percben Varga B. került gólhelyzetbe, lövését Jahic hárította.

A 10. percben Varga B. lövését Jahic öklözte ki.

A 15. percben Zsdrál nagy erővel alig lőtt a zalai kapu fölé.

A 18. percben jobb oldali vendég szöglet után Pavicevic csúsztatott a jobb kapufa mellé.

A 28. percben jobb oldali szöglet után Fellai fejelt, de a vendég kapus ezúttal is a helyén volt és védeni tudott.

A 29. percben Cziráki remekül lépett ki a védők közül, szemben állt Jahic kapussal, de lövését a hálóőr nagy bravúrral kitornászta. A kipattanó Kovács T. elé került, aki kapu fölé bombázott.

A 45. percben Grbic az alapvonal közeléből kapura tekert egy szabadrúgást, a labda kapu fölé szállt.

Az első félidőben számos helyzetet köztük 4-5 komoly gólhelyzetet sikerült kialakítanunk, melyek sajnos kimaradtak. A bajnokesélyesnek kikiáltott Zete ellenben csak pontrúgások után Pavicevic révén, vagy átlövésekkel veszélyeztetett.

Az 56. percben Nagy K. lőtt kapu fölé.

A 70. percben Kiss M. centerezett középre, Varga B. már nem tudta irányítani a labdát, így elmaradt a gól.

Még ugyanebben a percben Varga B. lépett ki, de Jahic résen volt és felszedte előle a labdát.

A 76. percben Varga B. lövését fogta a Zalaegerszeg kapusa.

A 77. percben Nagy K. kecsegtető helyről, középről, 17 méterről végezhetett el szabadrúgást, de sajnos gyengén a kapus kezébe gurított.

A 79. percben a csereként beállt Vituska jobb lábas lövése megtréfálta Jahicot, kis híján gól született, de a labda az alapvonalon túlra perdült.

A 83. percben Pál D. lövését védte Sólyom Csaba.

A 86. percben Vituska beadását Jahic öklözte ki.

A 89. percben Pavicevic középre fejelt egy labdát, az érkező játékos közelről lőtt, Sólyom hatalmas védést bemutatva hárított. Az asszisztens közben lest jelzett.

A 92. percben Varga B. az alapvonal közeléből mintaszerűen  passzolt középre a tisztán álló Kovács Tamáshoz, aki átvette, de lövés helyett cselezni próbált, így odaértek a védők. A labda a jobb szélre került Vég Bencéhez, aki élesen középre adott, Tóth Adrián fejjel beleért a labdába, de nem tudta a kapuba irányítani.

Jó iramú, élvezetes találkozót játszottunk az NB II-es nyitányon. Csapatunk a mérkőzés nagy részében jól játszott, ami a jövőre nézve mindenképpen bizakodásra ad okot. Az első félidőben eldönthettük volna a 3 pont sorsát, de a második játékrészben is a mi akaratunk érvényesült, nekünk voltak helyzeteink.

Az idő előrehaladtával érezni lehetett, hogy a ZTE elégedett a tavalyi ezüstérmes otthonában szerzett 1 ponttal, így lassítani próbálták a játékot.

Győzelmet érdemeltünk volna, hiszen ellenfelünk fölé kerekedtünk. A sportszerű mérkőzésen csak a gól hiányzott a játékunkból, így elmaradt a győzelem.

Ezen az úton kell tovább menni és akkor már szombaton Cegléden meglehet az első siker!

Szabó Zsolt: A nyáron átalakult a keretünk, de nagyon bíztam, hogy a jó igazolásaink és az elvégzett 7 hetes felkészülés eredményeként jó csapatunk lesz idén is. A mai mérkőzés alapján bizakodhatunk, hogy jó úton járunk. Természetesen ez csak egy mérkőzés volt, így messzemenő következtetéseket sem szabad levonnunk. Sajnálom a fiúkat, mert nagyon jól futballoztunk, főleg az első félidőben. Kihagytunk négy 100%-os ziccert, így nem tudtuk feltenni az i-re a pontot. A második félidőben kicsit monotonná váltunk, nem tudtuk olyan nyomás alá helyezni a Zalaegerszeget. Ennek ellenére volt néhány szituáció, amikor ha jó döntést hozunk, gólt tudtunk volna szerezni. Előzetesen azt gondoltuk volna, hogy egy bajnokesélyes Zalaegerszeg ellen a döntetlen jó eredmény, de a játék képe alapján nyernünk kellett volna. Dolgozunk tovább és azon leszünk, hogy a hétvégén Cegléden nyerni tudjunk.

Simon Antal: A tavalyihoz hasonlóan a Kozármisleny hazai pályán egy agresszív letámadós, gyors játékot játszott, amivel nem nagyon tudtunk mit kezdeni az első félidőben, Jahic bravúrjaira volt szükség, hogy mérkőzésben maradjunk. A második játékrészben már kiegyenlítettebb félidő volt. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Összességében a jó kapusteljesítményünknek köszönhetően tudtunk elvinni 1 pontot.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!