Győzelemmel tértünk haza Bajáról

Baja – Kozármisleny 0-2 (0-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Baja, 200 néző

Vezette: Lovas L. (Szpisák Zs., Kormányos G.)

Baja: Tulipán – Hajnal G., Szabó Gy., Deszpotovic, Szénási – Szabó Sz. (Dudu 55.), Kazi – Balázs D. (Szentgyörgyi 55.), Nagy E., Illés D. (Urlauber 57.) – Szöllősi T.

Vezetőedző: Goretich Krisztián

Kozármisleny: Sólyom – Nagy J., Gadó, Tányéros Á. (Romic 75.), Kiss M. – Szabó B., Kovács T. (Városi 55.) – Bjelanovic, Boda (Karacs 62.), Zsdrál – Koller

Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerző: Boda 34., Koller 58. percben.

Kiállítva: Tulipán az 56. percben.

Sárga lap: Kazi 18., Despotic 66. illetve Bjelanovic 55., Városi 75. percben.

Megérkezett a 2 új idegenlégiósunk játékengedélye, elkészült igazolásuk is. A szlovén Bjelanovic a kezdőben míg a horvát Romic a cserék közt kapott lehetőséget.

Balaskó Csaba egész héten lázas beteg volt, mivel nem nyerte vissza erejét, ezért nem tudott pályára lépni, helyét a múlt héten szerződtetett Gadó vette át, míg a PMFC-ből érkező Nagy J. a védelem jobb oldalán kapott szerepet.

A találkozó egyben mez avató is volt, hiszen első alkalomban lépett pályára csapatunk az új szerelésében.

A 4. percben Szabó B. nagyszerűen indította el Bodát, aki bal lábbal nagy erővel lőtt kapu fölé.

A 7. percben Szöllősi cselezgetett a 16-osunkon belül, csak üggyel-bajjal tudtak felszabadítani védőink.

A 8. percben Gadó keresztlabdáját Zsdrál levette, a beadását Bjelanivic kapta a hosszú oldalon, de sajnos középre adása pontatlan volt.

A 11. percben jobb oldali hazai beadás után Szöllősi kecsegtető helyzetben 6 méterről fejelt Sólyom kezébe.

A 19. percben Nagy J. szépen lépett fel a támadással, majd az akció végén 10 méterről kapura lőtt, a labda túljutott a kapuson, majd úgy tűnt mintha az egyik hazai védőt kezét érintette volna, de a büntető elmaradt.

A 20. percben Boda jobb oldali szögletét Koller 8 méterről a felső lécre fejelte.

A 21. percben Bjelanovic a félpálya közepéről észrevette, hogy kint áll a hazai hálóőr, megpróbálta fölötte átívelni, de a labda átszállt a kapufa fölött.

A 23. percben hazai ívelés átszállt Tányéroson, Szöllősi ajtó ablak helyzetbe került, de lövése a kapujából remekül érkező Sólyom lábában elakadt.

A 27. percben Boda újabb szögletét Tányéros háttal állva 5 méterről fejelte fölé.

A 28. percben Zsdrál beadására Bjelanovic érkezett a hosszún, aki kisodródva mellé lőtt.

A 30. percben Szöllősi lépett ki a védők közt, elhúzta a labdát Sólyom mellett, de szerencsére hosszan szöktette magát és kivezette a labdát az alapvonalon túlra.

A 34. percben Bjelanovic jobb oldali beadása után Koller a háta mögött szép mozdulattal juttatta a labdát kapura, amit Tulipán kiütött. A kipattanót Zsdrál higgadtan a szemből érkező Boda elé passzolta, aki 7 méterről belőtte a Kozármisleny vezető találatát. 0-1.

A 43. percben Koller visszagurítása után Szabó B. 15 méterről fölé lőtt.

Az első félidőben próbálta csapatunk ráerőltetni akaratát a Bajára, sikerült helyzetekig jutni, igaz a Baja is eljutott a kapunkig, ahol Sólyom bravúrjára is szükség volt, hogy sértetlen legyen a hálónk. Boda révén 1 gólos vezetéshez jutottunk, ami ugyan fontos volt, de érezni lehetett, hogy további gólra lesz szükség a 3 pont megszerzéséhez.

A 47. percben Szabó B. szépen felgyorsított a labdával, majd Zsdrál elé passzolt, aki kilépett de labdája elakadt Tulipánban, majd Boda szorongatott helyzetben mellé lőtt.

Az 50. percben lecsúszott hazai beadást tolt kapu fölé Sólyom.

Az 55. percben a frissen beállt Városi harcosan labdát szerzett, majd jó ütemben kiugratta Bodát, aki elhúzta a kapus mellett a labdát, majd Tulipán elütötte őt. Mivel gólhelyzetben volt, ezért a szabályok értelmében kiállította a játékvezető.
A hazaiak mezőnyjátékos helyére behozták a tartalék kapusukat.

Az 58. percben Koller állt a büntető mögé és a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát. 0-2.

Sajnos önkritikusan el kell ismerni, hogy a 2 gólos előny illetve létszámelőny után mintha túlságosan megnyugodott volna a csapat és bár Márton Gábor azt kérte játékosaitól, hogy további támadásokat vezessenek inkább a labdát illetve az eredményt tartották.

A 79. percben Bjelanovic indította Karacsot, aki 20 méterről kapura lőtt, de a kapus szögletre ütötte a kísérletet.

A 80. percben szöglet után került a labda a gólvonaltól 1 méterre álló Városi fejére, aki nagy helyzetben a felsőléc alsó élére fejelte a labdát.

A 82. percben kis híján meglepett bennünket a Baja. Amikor már szinte mindenki elkönyvelte a Kozármisleny győzelmét, Sólyomnak kellett bemutatnia egy bravúrt a nagy helyzetben kilépő hazai játékos lövésénél.

A 85. percben újabb szép hazai akció után Nagy E. Romic szorongatásában az oldalhálóba lőtt.

A 87. percben Koller cselezte be magát a 16-oson belülre, lövése szögletre vágódott.

Összességében megérdemelten győzött csapatunk, de másképp is alakulhatott volna a találkozó, ha az első játékrészben higgadtabb a fiatal Szöllősi illetve nem mutat be szép védést a mislenyi hálóőr.
A második félidőben két gólos előnynél tudat alatt visszavettek a játékosaink, ekkor kevésbé volt élvezhető a találkozó.
A 3 pont nagyon fontos lépés volt csapatunk számára, és nagyon értékes is egyben a 2 soron következő hazai találkozó előtt.

Győzelmünkkel feljöttünk a tabella 2. helyére.

Goretich Krisztián: Jól kezdtük a találkozót, eljutottunk gólhelyzetekig is. Ha azokat belőjjük biztosan másképp alakult volna a játék képe. A 11-es és a kiállítás viszont eldöntötte a 3 pont sorsát. Fiatal csapatunk van, még időre lesz szükségünk hogy összeálljunk, de reméljük, hogy tudunk még örömet szerezni a szurkolóinknak. A Kozármisleny felkészülése sem volt zökkenőmentes, de jól kezdték a bajnokságot sőt az utolsó pillanatokban minőségi játékosokkal tudták megerősíteni a keretüket. Velünk ellentétben ők könyörtelenül kihasználták a kínálkozó lehetőségeiket és egy kiváló Sólyom Csabára akkor is számíthattak, amikor már túljutottunk a védelmünkön.

Márton Gábor: Nem volt könnyű győzelem, ráadásul a mérkőzés elején mindkét csapatnak adódott gólszerzési lehetősége. Sajnos nem láttam azokat az elemeket a játékunkban, amivel készültünk, amit megbeszéltünk. Úgy tűnik, hogy „idegen fóbiánk” van, mert teljesen más a játékunk otthon, mint idegenben. Nem mondanám, hogy nem megérdemelt a győzelmünk, de véleményem szerint gyengén játszottunk, ennél csak jobban tudunk, ennek ellenére örülök, hogy nyerni tudtunk.

A mérkőzésről készült fényképek IDE KATTINTVA megtekinthetőek a Kozármisleny FC hivatalos Facebook oldaláról.

Hajrá Kozármisleny!

2 hozzászólás

  1. DRK szerint:

    A tudósítás alapján Bjelanovic igen aktív volt. Ő jobb oldali középpályás?

Szólj hozzá a bejegyzéshez!