Győzelemmel kezdtük az NB III-as bajnokságot

HR-Rent Kozármisleny – Komló 1-0 (0-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 800 néző

Vezette: Mód I. (Radák L., Nagy A.)

Kozármisleny: Helesfay D. – Fenyvesi, Fellai, Lantos, Kiss M. – Nagy E., Kovács T. – Kirchner (Gránicz 46., Lauer 59.), Wittrédi, Nagy K. – Tóth D. (Várda 80.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Komló: Herbert – Vágner, Bodó, Károly, Preininger (Dömény 74.) – Korbuly, Szabó B. – Márkvárt (Horváth P. 74.), Mészáros (Kovács P. 53.), Tukerics – Bata

Vezetőedző: Varga Balázs

Gólszerző: Wittrédi a 70. percben.

Kiállítva: Tukerics a 19. percben.

Sárga lap: Wittrédi 18., Kovács T. 47., Nagy K. 56., Kiss M. 83., Nagy E. 91. illetve Korbuly a 92. percben.

Megyei rangadóval kezdődött az idei NB III-as bajnokság, csapatunk az előző évi Megye I-es bajnok Komló gárdáját látta vendégül.

A 12. percben Fenyvesi – Wittrédi összjáték végén Fenyvesi lőtte a labdát középre, de Bodó szögletre mentett.

A 13. percben egy szöglet után kifejelt, majd középre ívelt labdát Nagy K. alig fejelte mellé.

A 19. percben Tukerics a komlói térfél közepén hátulról követett el szabálytalanságot  az egyik kitörni igyekvő mislenyi játékossal szemben, amit a játékvezető szándékosnak ítélt ezért egyből piros lapot mutatott fel.

A 26. percben Wittrédi szabadrúgását Herbert kapu fölé tolta.

A 31. percben Nagy K. belőtt labdája veszélyesen ment keresztbe a kapu előtt, sőt kis híján a kapuba került.

A 32. percben Nagy E. éles szögből leadott lövését hárította Herbert.

A 33. percben Nagy K. szögletére érkezett Fellai, akinek a fejese a felső léc fölé szállt.

A 45. percben Tóth D. nagy erejű lövését Herbert csak ütni tudta, a kipattanóra Nagy K. érkezett, de a védők menteni tudtak előle.

Az első félidő nagy kozármislenyi fölényben telt. Létszámegyenlőség mellett is csapatunk dominált, de a kiállítás után szinte felbillent a pálya, a vendégek csupán a védekezésre összpontosítottak.

A 48. percben a frissen beállt Gránicz kapott egy kiugratást, de a kapujából érkező Herbert felszedte előle a labdát.

Az 52. percben Wittrédi ívelt a kapu irányába egy szabadrúgást, érkezett Tóth D. de nem találta el jól a labdát.

A 62. percben Nagy K. távoli lövése Bodón megpattant, a lecsorgó labdát Tóth D. lőtte a hálóba, de az asszisztens lest jelzett.

A 70. percben Korbuly a felezővonalnál röviden gurított haza, amire lecsapott Lauer és ziccerben egy az egyben vezette a labdát Herbertre. Lauer lövését a vendégek kapusa hárította, majd a kipattanót Lauer ismét rászúrta, de ezúttal egy védő mentett, majd érkezett Wittrédi aki Herbertet becsapva a hálóba emelt. 1-0.

A 79. percben Wittrédi adott nagyszerű labdát Lauernek, de a kiérkező Herbert az utolsó pillanatban el tudta rúgni a játékszert.

A 86. percben Nagy K. szabadrúgása a rövid felső sarok fölé szállt.

A 90. percben Várda passza után Lauer lőtt fölé.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első véget ért. A Kozármisleny birtokolta a labdát és kapuja elé szorította a vendégeket.

A 9 emberrel védekező Komló jól állta a sarat, hiszen lehetőségekig igen, de nagy gólhelyzetekig nem jutott a Misleny.

Egy vendég szempontból bosszantó hiba után Lauer még kihagyta a ziccert, de Wittrédi nem kegyelmezett és teljesen megérdemelten vezetéshez juttatta a hazaiakat.

A találkozó utolsó perceiben a Komló minden mindegy alapon még kockáztatott és feljebb jöttek, de Helesfaynak nem akadt védeni valója így a látottak alapján, ha nehezen is, de megérdemelten gyűjtötte be a 3 bajnoki pontot Németh Zsolt alakulata.

Németh Zsolt: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a felkészülés során kétszer is megmérkőztünk a Komlóval. Egy szervezett jó csapatot győztünk le, ami bízom benne, hogy lökést ad a folytatásra, hiszen a kötelezőnek kikiáltott győzelmek sokszor a legnehezebbek. Több alkalommal sikerült a vendég védelem mögé kerülnünk, de ott pontatlanok voltunk így csak későn szereztük a vezetést, de összességében teljesen megérdemelt a győzelmünk. Köszönjük a szép számú szurkolóink biztatását. Még sok munka vár ránk, hogy céljainkat elérjük, de mostantól a következő feladatra koncentrálunk.

Varga Balázs: A találkozó nagy részében – több mint 70 percig – emberhátrányban futballoztunk, ennek ellenére a hazaiaknak csak egy kidolgozott gólhelyzete volt, ami dicséretes a mi szempontunkból. A hazai gól is a mi hibánkból született. Elégedett vagyok játékosaim teljesítményével. Kíváncsi lettem volna, hogy létszám egyenlőség mellett mire lettünk volna képesek. Sajnálom, hogy a játékvezető belenyúlt a mérkőzésbe és így nehezebbé tette a dolgunkat. Úgy gondolom az egy pontra így is rászolgáltunk volna.

Hajrá Kozármisleny!

3 hozzászólás

 1. mislenyfan szerint:

  Hát ez nagyon nehéz szülés volt!
  Kár hogy a spori csúnyán belenyúlt a meccsbe, mert addig jó ritmusú volt a játék utánna pedig már nem mindig a focival foglalkoztak a játékosok.
  A helyzetkihasználásra sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a késöbbiekben.
  Egy kicsit rövidnek tűnik a kispadunk ez még a sérüléseknél visszaüthet
  Osztálykülönbség volt a két csapat közt még egyenlő létszámnál is.
  Örülhetnek, hogy ennyivel megúszták!!!
  A mérközés egyes idöszakaiban volt fazonja a játékunknak, élvezhető volt. Igy kell a továbbiakban is kimenni a pályára már az leső perctől és küzdeni egymásért és Kozármislenyért!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!

 2. Szuker szerint:

  Pmfc2 🙂 iden megnyeri siman a bajnoksagot.. Nem veletlenul lettunk a kozepso csoportba…hajra

 3. Christiano szerint:

  Kozármisleny1 🙂
  Valóban nem véletlenül lettünk a Közép csoportban hiszen tavaly is ott voltunk, és csak külön kérésre lehet másikba kerülni.
  A sima bajnokság nyerésről meg korai sőt talán értelmetlen is még beszélni, mert vannak itt hasonló célokkal rendelkező sötét lovak még.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!