Győzelemmel búcsúztunk az ékszerdoboztól

HR-Rent Kozármisleny – Pénzügyőr SE 2-0 (0-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 300 néző

Vezette: Mód I. (Nagy A., Illés T.)

HR-Rent Kozármisleny: Molnár P. – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis – Nagy E., Kovács T. (Labát 92.) – Várda (Puskás 62.), Kirchner, Beke – Gránicz (Fenyvesi 90.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Pénzügyőr SE:  Hajdu – Szigeti, Buzás, Bíró, Varga-Sebestyén – Pápai (Hegybányai 62.), Szabó B., Karvalics, Kovács D. (Rabatin N. 62.), Luczek  – Rabatin Sz. (Tóth Zs. 75.)

Vezetőedző: Vatai Attila

Gólszerzők: Kiss M. 56., Kirchner 88. percben.

Sárga lap: Kovács T. 68. illetve Varga – Sebestyén 43. percben.

A szerdai kupamérkőzés után talán a találkozó legnagyobb kérdése az volt, mennyire sikerül frissíteni a csapatot, mennyire tudják a játékosok kipihenni fáradalmaikat, a tabellán 5. helyen álló Pénzügyőr ellen.

Németh Zsolt tanítványai 6 nap alatt 3. tétmeccsükön léptek pályára, köztük egy műfüves bajnoki mérkőzésen és egy NB I-es csapat ellen egy rendkívül mély talajú pályán megrendezett összecsapáson.

Ennek ellenére a csapat célja egyértelműen a győzelem megszerzése volt, hiszen a játékosok győzelemmel szerettek volna elbúcsúzni a korábbi sikerek helyszínétől.

Az első komolyabb helyzetre a 9. percig kellett várni, ekkor Gránicz húzott el kerezstbe, majd Kiss Márton elé passzolt, aki éles szögből lőtt de Hajdu megfogta a lövést.

A 11. percben Beke passzol Grániczhoz, aki éles szögből centikkel  a hosszú kapufa mellé tüzelt.

A 13. percben egy bedobást követően Szigeti 11 méterről fejelt kapura, de a Molnár Péter védett.

A 27. percben Gránicz szabadrúgását Hajdu a léc alól tolta szögletre.

A 32. percben Várda a szélről gurított Gránicz elé, lövése egy védőről a kapufa mellé pattant.

A 42. percben Kiss jobb oldali beadása után Gránicz fejesét védte Hajdu.

Az első félidőben érezhető volt a fáradtság a csapaton, és az ezúttal is mély talajú pálya eléggé megnehezítette játékunkat.

Ennek ellenére már az első félidőben volt 3-4 olyan helyzetünk amiből gólt szerezhettünk volna, de ezek ekkor még kimaradtak.

A 49. percben az ellenfél térfelén szerzett labdával indult meg Kirchner, majd távolról lőtt, de Hajdu hárított.

Az 53. percben Kovács T. távoli lövése egy védőt érintve szögletre vágódott.

Az 56. percben Kirchner ugratta ki a jobb szélen felfutó Kiss Mártont aki kilőtte a hosszú sarkot. 1-0.

A 61. percben kis híján egyenlített a Pénzügyőr. Egy távoli lövés a felső lécet találta el, ahonnan kifelé pattant a labda.

A 73. percben Puskás 12 méterről kapu mellé lőtt.

A 75. percben Beke szöglete a hosszú sarkon tisztán találta Fellait, aki lekezelte a labdát, majd túl sokat várt és lövése a gólvonalon elakadt.

A 79. percben Rabatin N. csapott le egy labdára, majd Buzás elé került a labda, akinek lövését Molnár visszavetődve hárította szögletre.

A 81. percben Luczek jobb oldali beadását Szigeti fejelte kapu mellé.

A 83. percben Kirchner távoli löketét Hajdu csak kiöklözni tudta.

A 88. percben gyors kontratámadás végén Puskás húzott a bal szélről befelé, majd az érkező Kirchner elé tálalt, aki higgadtan a hosszú sarokba lőtt. 2-0.

A 91. percben Varga-Sebestyén távoli lövését Molnár kiöklözte, a kipattanót a lesen álló Szigeti a hálóba fejelte, így érvénytelen találatot szerzett a Pénzügyőr.

A találkozót teljesen megérdemelten nyerte meg a Kozármisleny, így sikerült szépen búcsúzni a felújításra váró kozármislenyi pályától.

A második félidőben jobban felpörögtek játékosaink, megvoltak a helyzetek és sikerült gólokat is szerezni.

1-0-ás vezetésünk birtokában felrémlettek az őszi dunaharaszti elleni mérkőzés emlékképei, kísértetiesen hasonló volt a játék képe, hiszen kimaradtak a mislenyi helyzetek, eközben az ellenfél a kapunk előtt zavart okozott.

A forgatókönyv ezúttal másképp alakult és fáradt együttesünk SZÍVBŐL hozta a mérkőzést és az ezzel járó 3 bajnoki pontot.

GRATULÁLUNK a csapatnak és a szakmai stábnak, egy nehéz hetet zártak sikeresen!

Németh Zsolt: Nagyszerű hetet zártunk, a játékosaim és stábom előtt le a kalappal, minden elismerésem az övüké. Hat nap alatt három tétmérkőzést játszottunk, ahol jól szerepelt az együttes. Igazi csapatmunka volt a mai győzelem, amikor ilyen terhelés és ilyen nehéz talajú pálya mellett is ilyen jól futballozva, sok helyzetet kidolgozva alázattal és igazi kozármislenyi szívvel játszottak. A csapat erősségét jelzi, hogy ezen a nehéz pályán is sok helyzetünk. A Pénzügyőr edzője remekül felkészítette együttesét, akik szervezettek voltak és szimpatikus csapat benyomását keltették. Örülök, hogy méltóképpen tudtunk búcsúzni a kozármislenyi pályától, ahol sok jó játékos és sok jó edző tevékenykedett a korábbi években. A játékosok átérezték a mérkőzés súlyát, hogy búcsúzunk a mi kis ékszerdobozunktól. Mostantól már csak a bajnokságra koncentrálunk és idegenben kell játszanunk a mérkőzéseinket illetve más környezetben kell majd edzenünk is. Úgy gondolom játékosaim elég motiváltak és elég profik , hogy ők ezt átvészeljék. Előre tekintünk és próbálunk felkészülni a következő mérkőzésre, ahol egy igazi rangadó vár ránk Szegeden. Köszönjük a szurkolóink támogatását, ma is szenzációs volt a transzparensük, a buzdításuk, tudták nagyon jól hogy a csapat mennyire fáradt és türelmesek voltak.

Vatai Attila: Először is szeretnék gratulálni a Kozármisleny csapatának, az egész éves szereplésükhöz, a kupameneteléshez és sok sikert szeretnék kívánni nekik majd az új stadionban is. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy a régi pályán mi játszhattuk az utolsó meccset, emlékezetes volt. Úgy gondolom, hogy összességében helytálltunk, beálltunk a meccsbe és az első félidő elfogódottsága után a második játékrészben bátran futballoztunk, voltak olyan szituációk amikor akár egyenlíthettünk is volna. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy volt olyan időszaka a mérkőzésnek, amikor a kapusunk tartott meccsben minket. Tanultunk belőle, mi sohasem vesztünk, mert vagy nyerünk vagy tanulunk, ma megint tanultunk. Bízom benne, hogy ennek a hozadékával a Dabas ellen győzni tudunk. Még egyszer sok sikert kívánok a Kozármislenynek!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

2 hozzászólás

 1. MISLENY FAN szerint:

  KÖSZÖNJÜK SRÁCOK A SOK CSODÁLATOS ÉLMÉNYT AMIT A MI KIS ÉKSZERDOBOZUNKBAN SZEREZTETEK NEKÜNK!!!!!!!!!!

  De nincs megállás, menni kell tovább ugyanezzel a mentalitással.
  Most már csak a bajnoki címre kell koncentrálni.
  Idegenben is otthon lesztek, mi mindig veletek leszünk.

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!

 2. gattuso4 szerint:

  Hatalmas gratuláció a csapatnak az NBIII-as szerepléshez,de még nagyobb gratuláció a

  Magyar Kupa szerepléshez,mely tovább is folytatódhatott volna,ha a két Békéscsaba elleni 

  mérkőzésen a játékvezetők a helyzet magaslatán állnak és nem tévednek a Misleny kárára !

   A két mérkőzés felvételét megnézve és a gólokat kikockázva megállapítható,hogy a három 

  góljukból kettő súlyos játékvezetői tévedés következménye ! AZ első csabai gólnál  Molnár 

  Péternek aláfeküdt  a csabai játékos,ezért nem tudta fogni,vagy elütni a labdát,így 

  csoroghatott Kovács Tamás lábáról a hálóba a labda. A visszavágón az egyenlítő

  gólnál a Helesfalvyról kicsorgó labdát birtokló Kiss Mártont  Punosevác és még egy csabai 

  játékos lökte a hálóba egyesült erővel ! Mindkét esetben kifelé kellett volna szabadrúgást 

  ítélnie a játékvezetőknek. Sajnos nem így történt.Az erején felül teljesítő, mindenféle 

  szempontból “kiscsapatnak” számító Kozármisleny  megérdemelte volna az egyenlő 

  bánásmódot. A játékvezetők szégyelljék magukat ! ! !

  HAJRÁ  KOZÁRMISLENY  !

Szólj hozzá a bejegyzéshez!