Győzelemmel avattuk fel az új eredményjelzőt

Kozármisleny – Haladás II. 2-0 (1-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 200 néző

Vezette: Pánczél K. (Márton Zs., Kepe A.)

Kozármisleny: Sólyom – Erős, Nagy J., Romic, Vég – Szabó B., Nagy D. (Kiss M. 86.) – Karacs, Birtalan, Boda (Zsdrál 61.) – Bjelanovic (Berdó 88.)

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Haladás II.: Dombó – Angyal, Szeles, Füredi, Zsirai – Czafit, Tóth L. (Vlasics 75.), Szakály, Hanzl – Simon A., Medgyes

Vezetőedző: Tóth László

Gólszerzők: Birtalan 40., Romic 62. percben.

Sárga lap: Nagy D. 50., Szabó B. 77., Bjelanovic 80 illetve Füredi 18., Medgyes 60., Hanzl 74. percben.

Szűkös kerettel várta a mérkőzést csapatunk, hiszen Fellai, Fenyvesi, Városi eltiltás Kovács T., Schmidt sérülés miatt hiányzott, eközben voltak olyanok, akik kevesebb edzéssel vállalták a játékot.

Az elmúlt 2 meccs veresége, az emberhátrányban megvívott mérkőzések sokat kivettek a csapatból, ezért nem a legjobb előjelekkel fogadtuk a Haladás együttesét, amely gárda az NB II üde színfoltja.

A 2. percben Vég bal oldali beadását Nagy D. lőtte kapu fölé.

A 9. percben Nagy D. tört be a 16-oson belülre, középre gurítását Bjelanovic átlépte, de sajnos nem érkezett mögötte senki.

A 11. percben szép Haladás kontra futott végig a pályán, Medgyes beadását Simon szúrta kapura, de Sólyom védett.

A 18. percben Boda szabadrúgást végezhetett el, a beívelt labdát Dombó végül megszerezte.

A 19. percben újabb vendég kontratámadás végén Czafit lőtt az oldalhálóba.

A 24. percben Boda szabadrúgása után a kipattanót Birtalan lőtte a védőkbe.

A 25. percben ismét Birtalan elé került a labda, középre vezette majd lövése ismét elakadt a védőkben.

A 28. percben Szabó B. vezette a labdát a 16-oson belülre, utolsó passzába beleléptek.

A 29. percben szöglet után Erős 26-27 méterről lőtt, de Dombó hárított.

A 32. percben Vég B. beadása után Boda lőtt, majd kisebb tűzijáték volt a kapu előtt, de gól nem született.

A 33. percben Szabó B. labdaszerzés után nagyszerűen indította Bjelanovicot, aki kilépett, de lövését Dombó nagy bravúrral szögletre mentette.

A 36. percben jobb oldali beadás után Czafit húzta kapura a labdát, de Sólyom a helyén volt.

A 40. percben Boda szépen játszotta meg Vég Bencét, aki középre adott, Birtalan pedig a kapuba lőtte a Kozármisleny vezető gólját. 1-0.

Az első félidőben azt kaptuk, amire számítottunk. A Haladás igazolta jó hírét, de szerencsére csapatunk nagyon akart és mindenki odatette magát. A félidő végén szerzett gól nagyon jókor jött, így nyugodtabban vonulhattunk a szünetre.

A 48. percben Haladás szabadrúgást követően Simon elé került a labda, aki közelről félfordulatból nagy erővel lőtt kapura, de Sólyom hatalmas bravúrt bemutatva mentette meg csapatunkat a góltól.

Az 51. percben Birtalan ugratta ki Bodát, de Dombó kivetődve megszerezte a labdát.

A 62. percben Nagy Dominik verekedte be magát a 16-oson belülre, majd élesen belőtt labdája Romicot érintve került a Haladás kapujába. 2-0.

A 70. percben mislenyi szöglet után Birtalan fejelt mellé.

A 79. percben Bjelanovic 22 méterről lőtt kapu fölé.

A 80. percben Bjelanovic nagyszerűen lépett ki, már a 16-oson belül volt, majd gyanús körülmények között elesett. A játékvezető a sípjába fújt, de 11-es helyett kifele ítélt, sőt Bjelanovicot figyelmeztette egy sárga lappal.

A 82. percben szép mislenyi akciót láthattunk. Zsdrál – Birtalan – Karacs volt a labda útja, végül utóbbi lövését a védők blokkolták.

A 85. percben Nagy D. gyönyörűen cselezte magát a 16-oson belülre, középre adását Bjelanovic fejelte mellé.

A 90. percben Birtalan távolról kissé váratlanul lövésre vállalkozott, a nagy erejű lövés a keresztlécen csattant.

A második félidő elején ránk ijesztett a Haladás, szépen járatták a labdát, többször okoztak zavart, de szerencsére csak egy komoly gólszerzési lehetőséget tudtak kialakítani.
Csapatunk végül elérte célját és megnyerte a nagyon fontos találkozót, és begyűjtötte a 3 pontot.

Tóth László: Érdekes játék a futball. Körbepasszoljuk az ellenfelet, de mostanában ezért nem nagyon kapunk pontokat. Amíg a lehetőségeinkből nem szerzünk gólokat, addig nehéz lesz a pontszerzés is.

Szabó Zsolt: Nagyon nehéz hét után voltunk, a 0-7-es kudarc nagyon megviselte a lelkeket és a fejeket is. Az, hogy ellenszélben futballoztunk a megelőző 2 meccsen az enyhe kifejezés. A vereség a játékosokra és ránk edzőkre is kihatott, de ettől függetleníteni kellett magunkat és készülni kellett a Haladásra, hiszen egy nagyon komoly ellenfél ellen kellett futballoznunk, akik nem véletlenül álltak a 7. helyen. Az Illés Akadémiáról egészen kiváló labdarúgók kerülnek ki, akik fel vannak vértezve minimum az NB II-re, de az NB I-re is. A kiállítások mellett több sérült játékosunk, köztük 50 %-os állapotú is akadt, de nem volt más lehetőségünk, mint a 3 pont megszerzése. Sajnos a mérkőzésen nem voltunk frissek, de hozzáteszem, nem is lehettünk, ezzel a szűk kerettel 3 naponta játszunk meccseket, mély talajú pályán, úgy, hogy 180 percből 120-at emberhátrányban voltunk, 60-at pedig kettős emberhátrányban, ami nagyon sokat kivett a csapatból.
A mai nap akaratban, küzdeni tudásban nagyot alkottunk, szívüket-lelküket kitették a játékosok a pályára. A taktikai dolgokban akad hiányérzetem, mert nem mindent sikerült megvalósítani, amit elterveztünk, de az akarással maximálisan elégedett lehetek.
Jobban kezdtük a mérkőzést, mint az eddigi találkozóinkat, ennek ellenére a Haladásnak volt 2 gólszerzési lehetősége. Nagyon bosszantó, hogy ilyen hibákat követtünk el, hogy ezek a helyzetek kialakulhattak. A gólunk nagyon jókor született a félidő vége előtt, ami megnyugvást jelentett.
A szünetben rendeztük a sorokat és az egész második félidő alatt csak egy helyzete volt a Haladásnak, ami óriási pozitívum számunkra. Mi lőttünk egy újabb gólt, Birtalannak volt egy gyönyörű lövése, amiből a keresztlécet találta el.
Szívvel-lélekkel leküzdöttük a Haladást, amihez GRATULÁLOK a csapatnak!
De nincs megállás, hiszen szerdán Csákvárra utazunk.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. oregrocker szerint:

    Nagyon kellett!

    Sólyom Csabi! Mit mond neked ez a 2:0.

    Gratula mindenkinek, aki hozzá tett a győzelemhez.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!