Győzelem Kaposváron, 32 pont az új csúcs

Kaposvár II. – Kozármisleny 0-3 (0-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kaposvár, 100 néző

Vezette: Berényi T. (Kepe A., Pápai Z.)

Kaposvár II. : Horváth L. – Földes, Fenyvesi, Vadas, Zmukic – Kirchner, Böröczky (Horváth Á. 72.), Husseini (Katona Gy. 59.), Laczkó (Rusák 24.) – Házi, Bőle

Vezetőedző: Barna László

 

Kozármisleny: Helesfay D. – Kovács T., Balaskó, Romic, Nagy J. – Szabó B., Koller – Berdó V. (Karacs), Fröhlich (Boda 73.), Bjelanovic (Puskás 80.)- Városi

Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerzők: Koller (11-esből) 26., Szabó B. 53., Boda a 90. percben.

Kiállítva: Horváth L. (gólhelyzetben szabálytalankodott a kilépő Bjelanovic ellen) a 23. percben.

Sárga lap: Földes 29., Vadas 50., Zmukic 75. percben.

A Kozármisleny együtteséből sérülés miatt hiányzott Kiss Márton, akit a héten megműtöttek Székesfehérváron. Zsdrál Miroszláv a Veszprém mérkőzés után dőlt ki a sorban, az ő térdét is meg kell műteni.

Eltiltás miatt nem volt a keretben Vég Bence, aki 1 meccsre szóló eltiltást kapott a Veszprém elleni kiállítását követően.

Az első negyedóra „ismerkedő” játéka után csapatunk kezdte ráerőltetni akaratát ellenfelére.

A 14. percben Berdó kicselezte emberét, majd kiváló beadás után Fröhlich 7 méterről fejelt, Horváth L. hatalmas bravúrral szögletre mentett. Bjelanovic szöglete komoly zavart okozott a védelemnek, de üggyel-bajjal felszabadítottak.

A 15. percben Berdó cselezett a 16-oson belül, Bjelanovicnak szánt passzát azonban lelesték a védők.

A 16. percben Bjelanovic 14 méteres lövését Horváth L. hárította.

A 20. percben Bőle ment el a bal szélen, középre adott labdáját Nagy J. vágta ki a kapu előteréből.

A 21. percben Bjelanovic tálalt Fröhlich elé, aki 14 méterről kapu mellé lőtt.

A 23. percben Bjelanovic szemfülesen lecsapott egy hátul elpasszolt labdára, majd a két védő között kilépett a kapujából érkező Horváth L. pedig a büntetőterületen belül szabálytalankodott vele szemben. A játékvezető teljesen jogosan kiállította a hazai hálóőrt és büntetőt ítélt.

A 26. percben elvégzett 11-est Koller erősen a jobb kapufa tövéhez a hálóba rúgta. 1-0.

 

A 32. percben Bjelanovic szögletét Városi közelről fejelte kapura, de a cserekapus Rusák bravúrral védte.

A 34. percben Házi 20 méterről lőtt Helesfay kapuja mellé.

A 36. percben Fröhlich szép lövőcsel után bal lábbal  vette célba a kaposvári kaput, de Rusák ismét hárított.

A 42. percben Városi szép cselsorozat után középre próbált passzolni, de a védők felszabadítottak.

A 44. percben Kirchner egyedül iramodott meg a mislenyi kapu felé, de Szabó B. az utolsó pillanatban szögletre mentett előle.

Az első negyedóra után érezhető volt a két csapat közti különbség, amely a labdabirtoklásban és a helyzetek számában kezdett kirajzolódni.
Bjelanovic dicséretet érdemel a labdaszerzésért és a 11-es kiharcolásáért, Koller pedig az értékesítésért. Az emberelőny után még nagyobb volt a differencia a 2 együttes között, de az 1 gólos előny még nem volt megnyugtató a félidőre.

A 46. percben Koller lövését védte a kaposvári hálóőr.

Az 52. percben Bjelanovic szöglete után Koller cm-ekkel fejelt mellé.

Az 53. percben Városi cselezgetett majd az alapvonal közeléből középre passzolt, Fröhlich nem találta el a labdát, de érkezett Szabó B. és elemi erővel a léc alá bombázott. 2-0.

Az 58. percben Fröhlich passzolta ki a labdát Berdónak, aki meghúzta védője mellett majd a kapusba lőtt.

A 75. percben hazai oldalszabadrúgás után Helesfay a léc alól ütötte szögletre a labdát.

A 76. percben Boda 27 méteres szabadrúgását a jobb alsó sarokból vetődve szedte ki Rusák.

A 79. percben Koller 20 méterről lőtt kapu fölé.

A 83. percben Városi lőtt 13 méterről, a megpattanó labda az oldalhálóba landolt.

A 86. percben Városi szép labdaátvétel és csel után 16 méterről bal lábbal lőtt fölé.

A 88. percben Katona a felezővonalról emelt kapura, de Helesfay szépen visszaért.

A 90. percben Koller passzolt Bodához, aki nagyszerűen kilépett és jobb lábbal a kapuba lőtt. 3-0.

A 91. percben Katona lövését Helesfay hárította.

A találkozót teljesen megérdemelten nyerte meg a Kozármisleny. A jogos kiállítás és az értékesített 11-es után nehéz helyzetbe kerül a hazai gárda. Csapatunk élni tudott helyzeti előnyével és magabiztosan elhozta a 3 pontot.

Ezzel a győzelemmel és megszerzett 32 pontunkkal újabb klubrekordot értünk el, soha korábban nem szereztünk egy félév alatt ennyi pontot.

Hatalmas fegyvertény az is, hogy több mint 2 gólos mérkőzésenkénti rúgott gólátlagot értünk el, de eközben csak 1 gól a kapott gólok átlaga.

GRATULÁLUNK a csapat valamennyi tagjának, játékosnak, edzőnek, vezetőnek, mindenkinek akinek része volt ebben a nagyszerű őszi szereplésben!

Barna László: Sajnos a kiállítás és a 11-esből kapott gól megpecsételte sorsunk. Meg kell jegyeznem, hogy teljesen jogos volt a büntető és a kiállítás is, amelyet egy óriási védelmi hiba előzött meg. Annál sokkal jobb csapattal játszottunk, hogy ezt az emberelőnyt egalizálni tudtuk volna. Azt sajnálom, hogy küzdeni tudásban és a párharcok megnyerésében alulmaradtunk az ellenféllel szemben.

Márton Gábor: Öröm ilyen mérkőzés és ilyen fél szezon után nyilatkozni. Nagyon nagy pozitívuma a mai mérkőzésnek, hogy az utolsó meccsek koncentrációja már jóval nehezebb, ráadásul egy tabellán alattunk elhelyezkedő csapattal játszottunk, ennek ellenére nagyon összeszedettek voltunk és fejben nagyon itt voltunk, aminek nagyon örülök. Egész héten erről beszéltünk, hogy ez nagyon fontos lesz, mert hiába vagyunk jobb csapat, mint a Kaposvár ettől függetlenül, ha a fejek nincsenek rendben, akkor lehetett volna gond. Úgy gondolom, hogy az elején jól mentünk bele a meccsbe és már a 11-es gól előtt többször betalálhattunk volna, eldönthettük volna a 3 pont sorsát. Kiváló teljesítményt nyújtott együttesem, nem véletlenül állunk ott, ahol állunk. A legtöbb mérkőzésen jó, szép és meggyőző játékkal rukkoltunk elő. Minden szinten fejlődött ez a csapat, ahhoz képest, hogy egy teljesen új kerettel kezdtünk el dolgozni nyáron. Én tényleg csak felső fokon tudok beszélni ezekről a srácokról, még akkor is, ha rengeteget mérgelődtem és a hét közben veszekedtem is velük. De amikor így zárnak egy meccset vagy egy fél szezont, akkor úgy gondolom megérte. Nekem is, mert tudom, hogy miért csinálom, de remélem ők is megértik, hogy ez értük van és nem ellenük. Nem mintha ebből probléma lett volna.
Én nagyon szépen köszönöm nekik a féléves munkát, de mindenki másnak hasonlóképp. Köszönöm azoknak, akik a csapat körül voltak és szabadidejüket feláldozva, társadalmi munkában segítettek bennünket, hogy ez a csapat minél jobban tudjon szerepelni. Köszönöm mindenki másnak is a segítséget, aki bármit is tett hozzá, és végül de nem utolsó sorban a szakma stáb munkáját, aki nélkül nem jöhetett volna létre ez a nagyszerű eredmény.

Hajrá Kozármisleny!

15 hozzászólás

 1. Mnéni szerint:

  Na nemá! Megint rúghattunk 11-est?
  Mit fog szólni a Vágó? 🙂

 2. Mnéni szerint:

  Majd elfelejtettem!
  Gratula az egész őszi szerepléshez!

 3. gattuso4 szerint:

     Hatalmas gratuláció a “CSAPAT”-nak,a stábbal,vezetőkkel,közreműködőkkel egyetemben.

     Csak gratulálni lehet Barna Lászlónak a korrekt nyilatkozatért !

     Egy kis fricska “vágó attilának”,nyert a Hali 2-1-re Veszprémben,biztosan lejtett a pálya,a bíró,stb,stb !

     HAJRÁ  KOZÁRMISLENY ! ! !

 4. Zoli szerint:

  Koller vezető gólja

  http://www.youtube.com/watch?v=6s84befHWTY&feature=youtu.be

  Veszélyes szöglet a második félidőben

  http://www.youtube.com/watch?v=1CpGEuyjXvs&feature=youtu.be

  Gratulálok a szép őszi szerepléshez, igazán jó érzés, hogy ilyen remek csapatunk van!

 5. MISLENY FAN szerint:

  Gratulálok mindenkinek aki részese volt ennek a szép öszi  szezonnak! Elsösorban MÁRTON GÁBORNAK és a srácoknak jár a gratuláció! Erre az eredményre méltán lehetünk büszkék és remélem, hogy tavasszal is folytatódni fog ez a szép sorozat MÁRTON GÁBORRAL! Ha ö netán eltávozik a csapattól akkor azt hiszem,hogy többet én se fogok meccsre járni. De nagyon bizok benne, hogy maradni fog. CSAK A MISLENY, CSAK A MISLENY!!!!!!!

 6. Jocó Bá' szerint:

  Szép volt fiúk! Azt hiszem ezt senki sem gondolta volna!
  MINDEN ELISMERÉSEM A FIUKÉ ÉS A SZAKMAI STÁBÉ!
  Csak így tovább!

 7. iisaac szerint:

  Vágó Úr!
  Megint kiállítottak az ellenfélből, de mint olvasni tetszik, a Kaposvár edzője sportszerűen elismerte a kiállítás jogosságát. Lehetne tanulni tőle! Roppant mód “sajnálatos”, hogy megint vereséget szenvedett az Ön csapata. Bár most nem a bíróra és nem is az ellenfél szurkolói miatt… De hogy teljes legyen a történet, egy korábbi Kozármisleny kapus: Gőcze Gergő kivédte a Veszprém szemét! Köszönjük Gergő! Vágó úr pedig megkezdheti téli önvizsgálatát, már amennyiben vele képzelik el a folytatást tavasszal… Ha én lennék a Veszprém tulajdonosa biztosan megköszönném neki az eddigi szolgálatait és további sok sportsikert kívánnék neki!

  A Kozármisleny CSAPATÁNAK pedig Gratulálok! Fantasztikus TELJESÍTMÉNY, óriási eredmény az idei ősz! Megítélésem szerint nagyobb siker mint a tavalyi ezüstérem!

  Márton Gábor jó edző! NB I-ben a helye. Marci ha lehet nyárig maradj még Mislenyben!! Nyáron pedig kívánjuk, hogy az NB I-ben edzősködjél!!!

  Hajrá Misleny!

 8. Mnéni szerint:

  Micsoda?
  Még emberelőnyt is kaptunk?
  Most már tudom, hogy miért van a Misleny a dobogón 🙂

 9. NagyG szerint:

  Egy nagy edzőt szeretnék idézni: “Remélem a Kaposvár odaér, ahova ennyire sietett, s amiért ilyen időpontban kellett meccset játszanunk.” 🙂

 10. Bauer szerint:

  Hihetetlen mennyi örömöt okoztatok ismét!
  Nagyon köszönjük, és kicsit félve ugyan , de bízom benne, hogy együtt marad tavaszra is a társaság!

 11. szurkoló szerint:

  Óriási gratuláció az egész csapatnak, Márton Gábornak, és mindenkinek aki hozzátett egy kicsit is ehhez a csodálatos eredményhez. Azért külön megemlíteném Koller Krisztián kiemelkedő teljesítményét ami nagyban hozzájárult ehhez a fényes sikerhez . Szerintem két csúcsot is megdöntött a csapat, egyszer a 32 pont összegyűjtésében, és azzal, hogy KOLLER TANÁRÚR vezeti a kelet-nyugat góllövőlistáját. Mégegyszer gratuláció a gyönyörű eredményhez!! További sok sikert kívánok a csapatnak!!!! Hajrá Misleny!!!

 12. NagyG szerint:

  Több csúcsot is megdöntött a CSAPAT!!! Részletek a heti félévértékelőben lesznek.

 13. MISLENY FAN szerint:

  Azt kivánom jövöre legyen Márton Gábor az NB 1-es Kozármisleny edzöje! Elvégre kék-fehérben álmodunk. HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!

 14. mislenyi szerint:

  PMFC-s szurkolóknak,vezetőknek üzenve:MÁRTON GABI a MI edzőnk!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!