Győzelem, ezüstérem, ünneplés, fieszta

Kozármisleny – Videoton II. 3-1 (3-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 500 néző

Vezette: Oláh G. (Farkas B., Török K.)

Kozármisleny: Helesfay – Fodor (Schmidt 75.), Balaskó, Fellai, Tasselmájer – Pintér, Koller – Karacs, Tóth Z., Zsdrál (Berek 64.) – Gyánó (Vég 69.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Videoton II.: Czirjék – Margitics, Vaszicsku, Macsicza, Jankovics – Soós (Papp 75.), Király, Orbán (Vachtler 56.), Balog (Gajdos 56.) – Máté, Baracskai

Vezetőedző: Hartyáni Gábor

Gólszerzők: Fellai 21., Karacs 33., Gyánó 35 illetve Máté (11-esből) a 89. percben.

Sárga lap: Karacs 37., Fodor 39., Berek 88., Tasselmájer 88., Tóth Z. 90. illetve Jankovics 35., Macsicza 40., Vaszicsku 48., Soós 58. percben.

Ünnepelni készült a Kozármisleny NB II-es labdarúgó csapata, hiszen az előző hétvégén biztossá vált, hogy a másodosztályban ezüstérmet szerzett a csapat.

Ugyan tét nélküli volt a találkozó, de ismerve a szakvezető maximalizmusát, illetve látva a kilátogató szépszámú nézőközönséget, nem lehetett más a cél, mint legyőzni a Videotont.

A találkozót megtekintette Magyarország Miniszterelnöke is, akinek fia Orbán Gáspár a Videoton II. kezdőcsapatában kapott helyet.

A Kozármisleny együttese ezúttal erősen tartalékosan készült a találkozóra, hiszen Ráczot kiállították Budaörsön, Wittrédi megsérült a csütörtöki edzésen, miképpen Kovács T. is sérüléssel bajlódott, így ő sem állt a csapat rendelkezésére. Rácz és Wittrédi távollétében két leggólerősebb játékosunk, velük együtt 21 gól hiányzott az együttesből.

A kezdőcsapatunk ezúttal Helesfay Donát nevével kezdődött, aki egész éves kiváló munkájának elismeréseként kapott helyet a kezdőben.

A 7. percben Gyánó kapott labdát Tóth Z.-től, majd befele húzott az ellenfél 16-osán belül és fölé lőtt.

A 21. percben jobb oldali szabadrúgás után, Tóth Z. elé került a labda aki az alapvonal felé indult meg, majd középre ívelt, ahol Fellai tisztán és nagy erővel, védhetetlenül fejelt a Videoton II. kapujába. 1-0.

A 27. percben Tasselmájer oldalszabadrúgásába Gyánó ért bele, de a rövid sarkon álló Czirjék kiütötte a labdát, amit Gyánó az oldalhálóba juttatott.

A 33. percben Tasselmájer gyönyörű passzal ugratta ki Karacsot, aki védőjével a nyakán kilőtte a hosszú sarkot. 2-0.

A 35. percben Pintér ugyancsak kiváló labdával hozta játékba Karacsot, aki ezúttal Fodornak passzolta tovább, aki egyből középre lőtte a játékszert, Gyánó pedig közelről a hálóba pörgetett. 3-0.

A 36. percben Zsdrál a kifutó kapus felett megpróbálta átemelni a labdát, de az ívelés kapu mellé szállt, a hosszún érkezett még Karacs, aki elől Jankovics becsúszva mentett.

A 43. percben Koller ugratta ki Tóth Z-t, de az érkező védők tisztázni tudtak.

Az első félidőben az történt a pályán, amit csapatunk akart, szemre tetszetős játékkal sok helyzetet kidolgozva, ebből hármat értékesítve magabiztos előnnyel vonult pihenőre együttesünk.

A 49. percben Pintér szabadrúgását öklözte ki Czirjék. Tóth Z. szögletét Pintér lőtte rá kapásból, amely után Király a gólvonalról rúgta ki a labdát.

A 68. percben Fodor nagyszerű labdát kapott, amit akár kapura is rúghatott volna, de önzetlenül a hosszú oldalon érkező Gyánó elé passzolt, de a passz kevésbé volt pontos, és talán Gyánó nem is számított az átadásra.

A 77. percben Schmidt ment el a bal szélen, visszagurított labdáját Koller átlépte, Tóth Z. egy csel után kapu fölé lőtt.

A 79. percben Koller lőtt mellé.

A 85. percben Baracskai gólhelyzetben lépett ki, de az utolsó pillanatban a 16-oson belül megbotlott, így oda lett a lehetőség.

A 88. percben jutalom 11-est kapott a Videoton. Berek mellett esett el a vendégek szélsője, amiért mindenki meglepetésére az asszisztens jelzésére büntetőt ítélt a játékvezető. A 89. percben végrehajtott 11-est Máté magabiztosan értékesítette. 3-1.

A 91. percben Baracskai szabadrúgását Papp csúsztatta mellé.
A  lefújást követően kezdődhetett az ÜNNEPLÉS!
Előbb a lelátó előtt a szurkolókkal közösen énekelte el a csapat a győztes éneket, majd következett az MLSZ hivatalos éremátadó ceremóniája.

.

.

GRATULÁLUNK CSAPATUNK valamennyi tagjának, a szakmai stábnak a vezetőknek, mindenkinek akinek része volt Kozármisleny történelmi sikerében, ebben az EZÜSTÉREMBEN!

Reméljük, hogy sikerül megmenteni a kozármislenyi labdarúgást, mert „Kék-fehérben álmodunk…”

Köszönjük Matyi Dezső Úrnak azt a támogatást, amit az egész év során kaptunk tőle, gondolhatunk itt a PMFC-s kölcsönjátékosokra (Fodor, Ato, Godslove, Eszlátyi, Gyánó, Zsdrál, Pintér).
Nélküle ez a siker nem jöhetett volna létre!
Bízunk benne, hogy szakmailag a jövőben is fontosnak tartja a másodosztályú szereplést és következő években is hasonlóképp támogatásáról biztosítja NB II-es labdarúgó csapatunkat!
ELŐRE IS KÖSZÖNJÜK!


Köszönjük, hogy Orbán Viktor Miniszterelnök Úr jelenlétével megtisztelte az eseményt, és bár csapata nem szerepelt úgy, mint azt szerette volna, de tapasztalhatott valamicskét a Kozármislenyi LABDARÚGÁSBÓL, abból a játékból, amit Márton Gábor vezetésével játszott a csapat! Köszönjük a mérkőzés végi sportszerű gratulációit!


Végezetül mi mást kívánhatnánk:

„Jövőre, veletek, UGYANITT…”

Bár ez lehet csak egy álom, de szeretnénk hinni az álmokban!

Hajrá Kozármisleny!

További fényképek a Kozármisleny FC hivatalos Facebook oldalán IDE KATTINTVA érhetőek el.

6 hozzászólás

 1. Kollega Krisztián szerint:

  Gratulálok az egész csapatnak és mindenkinek aki részt vett a sikerben! 🙂

 2. Scuderia Ferrari szerint:

  Gratula a csapatnak.Ez igen,ez döfi:)

 3. MISLENY FAN szerint:

  JÖVÖRE JÖHET AZ NB1

 4. MISLENY szerint:

  Ennek nem szabad hogy vége legyen kell ez a csapat Kozármislenynek és Baranyának is 🙂 Hajrá Misleny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Csobán Róbert szerint:

  Gratulálok az egész CSAPATNAK és mindenkinek aki csak kicsit is hozzátett a szép eredmény eléréséhez!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!