Győzelem a Dunaújváros ellen

Kozármisleny – Dunaújváros 2-1 (0-1)

Labdarúgó felkészülési mérkőzés

Kozármisleny

Vezette: Nagy Zs.

Kozármisleny: Helesfay (Kurucsai) – Suba (Erős), Fellai (Szabó B.), Romic, Vég (Zelenyánszki) –  Fenyvesi, Nagy D. (Boda) – Karacs (Berdó V.), Birtalan, Zsdrál (Árpád) – Városi (Schmidt)

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Gólszerzők: Árpád, Schmidt illetve Böőr (11-esből).

Az NB III-as bajnoki címre, illetve a feljutásra törekvő Dunaújvárost fogadták NB II-es labdarúgóink, ahol az ellenfél soraiban olyan játékosok szerepeltek, mint a válogatottat is megjárt Salamon, Sitku és Böőr.

A Dunaújváros jó játékerőt képvisel legutóbb felkészülési mérkőzésen az NB I-es Kecskemétet is legyőzték.

A találkozón az újvárosi vendégek nem nagyon kímélték labdarúgóinkat, több kemény belépő is tarkította a találkozót.

Az első félidőben egy jogosan megítélt 11-est váltott gólra Böőr Z., ettől függetlenül végig csapatunk volt a kezdeményezőbb.

A második félidőben stabilabbá vált a középpályánk, Zelenyánszki sok labdát szerzett sokat ütközött. A játékrész során lényegesen aktívabbak voltunk, több szép akciót is vezettünk melyekből előbb a próbajátékos Árpád Péter, majd Schmidt is eredményes volt, így teljesen megérdemelten fordítottunk.

Szabó Zsolt elkönyvelhette első mislenyi győzelmét és egyre jobban felmérhette, hogy mely játékosa mire lehet képes a bajnokságban.

A csapattal kapcsolatos hírek, hogy együttesünk leigazolta Birtalan Botondot, aki a PMFC-nél nem kapott szerződést, de Kozármislenyben bizonyíthat és ha jól teljesít tavasszal, akkor nyitva áll a kapu a feljebb lépés előtt.

Birtalan 23 éves, de korábban már a Sopron színeiben 14 alkalommal szerepelt a legmagasabb osztályban, ahol 1 gólt szerzett. Ősszel a DVSC II-ben játszott 10 mérkőzésen lépett pályára, 3 gólt ért el.

Marko Bjelanovic is visszatér Kozármislenybe, a szakvezetők úgy ítélték meg hogy a tehetséges horvát labadrúgó fejlődését jobban szolgálja a mislenyi szereplés, de nyáron valószínűleg ő is visszatérhet Pécsre.

Bjelanovic érkezésével eldőlt, hogy az ellmúlt héten tesztelt Luka Dominic viszont nem lesz csapatunk játékosa, azonban lehetőséget kaphat a PMFC II-ben és ha teljesítménye megfelelő lesz, akkor ő is feljebb léphet.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!