Gyirmótra utaznak NB II-es labdarúgóink

Szombaton 18.00-kor a Gyirmót otthonában folytatja szereplését a Kozármisleny gárdája.

A házigazda együttes talán az előzetes várakozásokhoz képest szerényebb pozícióban, 8. helyen áll jelenleg, miközben az év elején aközött a 4-5 csapat között tartották nyilván, aki feljutásra esélyes.

A korábbi években, a Nyugati csoportban mindig a bajnoki címre pályázott a Gyirmót, az utolsó 5 évben minden alkalommal dobogón végzett és volt, hogy meg is nyerte a bajnokságot (2009-ben), igaz akkor adminisztratív okok miatt nem sikerült az NB I-ben szerepelniük.

Az idei évben nincs már feljutási esélye a Sisa Tibor vezette alakulatnak, de jelenlegi pozíciójukon minden valószínűség szerint javítani szeretnének.

A Gyirmót az eddig lejátszott 3 tavaszi fordulóban nyeretlen, 2 döntetlenjével és 1 vereségével csapatunkhoz hasonlóan szerepel.

Idegenben a Siófoktól kaptak ki 2-0-ra, majd hazai pályán 1-1-re végeztek a Kisvárda ellen, míg a múlt héten Szigetszentmiklósról hoztak el 1 pontot.

A sok hasonló képességű csapat versengésében sokszor nüanszok döntenek, de néha csak a szerencse vagy egy-egy játékvezetői ítélet befolyásolja a mérkőzések végkimenetelét.

Együttesünk a 3 forduló alatt könnyen 7 pontot is gyűjthetett volna, amely a játék képének sokkal jobban megfelelt volna. Sajnos ezt a sportágat győzelmekre játsszák és a tabellán elfoglalt helyezések is a megszerezhető pontok alapján alakulnak ki.

Hányszor hallottuk már idén, hogy szépen játszottunk, adott esetben lefociztuk aktuális ellenfelünket, de mégis veszítettünk. Ellenfeleink dicsérő szavaiért kár, hogy nem osztogatnak pontokat, mert akkor lényegesen jobban állnák.

Ősszel Békéscsabán és Nyíregyházán is remek futballal rukkoltunk ki, mégsem szereztünk pontot és ezt a sort több mérkőzéssel is lehetne folytatni.

Tavasszal már egy másik Kozármisleny szerepel, sok új érkezővel és új edzővel.

A csapat a felkészülési mérkőzésen meccsről meccsre fejlődött, de a bajnoki nyitányon mégis alulmaradtunk egy olyan ellenféllel szemben, akit 10 meccsből 8-szor jó eséllyel legyőznénk.

Sopronban vezettünk a 78. percig, valószínűleg a hazaiak nem is találtak volna be azon a meccsen, de egy balszerencsés mozdulat miatt mégis értékes pontokat hagytunk ott.

A Balmazújváros ellen a korai vezetésünk nagyban befolyásolta a játék képének alakulását. Ahogy egy győzelmi kényszerben lévő csapatnál a 3 pont megszerzése a kulcs, úgy ezen a meccsen csapatunk a vezetés tudatában nem a látványos játékra helyezte a hangsúlyt, hanem a szervezett védekezésre, a stabilitásra.

Hiába dominált a Balmazújváros, a 87. percig nem volt gólszerzési lehetőségre, amikor valamiért Barna Gábor játékvezetője úgy érezte, hiába nincs Karácsony mégis meg kell ajándékoznia a vendégeket egy rendkívül veszélyes helyről megítélt szabadrúgással. Sajnos Szőllősi élt a tálcán felkínált lehetőséggel és egyenlített…

A fociban tudjuk, hogy nincsen HA, azt is tudjuk, hogy a múlt történésein is kár keseregni, eközben pedig abban reménykedünk, hogy amit a sors elvett tőlünk, azt előbb-utóbb visszaadja.

Gyirmótra sem utazunk esélytelenként, sem félnünk, sem megilletődöttnek nem kell lennünk, hiszen a gyirmóti pálya sem bevehetetlen, ez az idei bajnokságban már 3 csapatnak is sikerült.

A Gyirmóton lejátszott mérkőzéseink közül külön említést érdemel, a 2013 tavaszán lejátszott rangadó, amikor együttesünk 3-0-ás győzelmet aratott, NB II-es történelmünk egyik legnagyszerűbb produkciójával rukkoltunk ki.

Csapatunkból Kovács Tamás letöltötte 5 sárga lapos eltiltását, így vezetőedzőnk számolhat vele a hétvégi összecsapáson.

A Gyirmót együttesében a házi góllövő listát a korábbi Ferencváros labdarúgó: Beliczky Gergő vezeti 8 góllal, őt követi 7 góllal Papp Kristóf és 5 találattal Oross Márton.

A Kozármislenyben 2 olyan labdarúgót is találunk, akik ősszel még Gyirmóton szerepeltek. Fitost mellőzte Sisa Tibor, míg Holczer Ádám főképp cserekapus volt.

Fitos László mindhárom tavaszi mérkőzésen csapatunk meghatározó játékosa volt, Gyirmóton valószínűleg munkálkodni fog benne a bizonyítási vágy is.

Hozzá hasonlóan valamennyi játékosunk győzelmi reményekkel és ennek szellemében lép majd pályára.

Jó lenne megnyitni egy huszáros hajrát, ami a korábbi években minden mérkőzések végjátékában jellemzett bennünket! Most a bajnokság hátralévő fordulóiban kellene valami hasonlót bemutatnunk!

Első lépésként célozzuk meg, hogy elhozzuk a 3 pontot Gyirmótról!

Hajrá srácok, mindent bele!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!