Gyirmóton folytatnánk jó szereplésünket

Vasárnap 18.00-kor Gyirmóton lép pályára NB II-es labdarúgó csapatunk.

Igazi rangadó megrendezésére kerül sor vasárnap, hiszen a 3. helyezett házigazda fogadja a 2. helyen álló Kozármislenyt.

Csapatunk jelenleg 4 ponttal előzi meg a gyirmótiakat, így kedvezőbb pozícióból várhatjuk az összecsapást.

A két gárda helye lassan biztosnak tűnik a legjobb öt együttes között (ami automatikusan NB II-es tagságot jelent), de ettől függetlenül a dobogós helyek megszerzése is nagy motivációt ad mindkét együttesnek.

További ösztönző erő csapatunk számára, hogy még nem sikerült nyernünk Gyirmóton, márpedig tudjuk, hogy minden sorozat előbb-utóbb megszakad. Labdarúgóink azon vannak, hogy most borsot törjenek a házigazdák orra alá.

A Csank János vezette hazaiak a hétközi fordulóban fontos mérkőzésen magabiztosan, 3-0-ra győzték le a tavasszal nem igazán remeklő, de még jelenleg is 4. helyezett Ajkát, azaz egy héten belül 2 rangadót is megvívhatnak Regedeiék.

Az Ajka 1-0-ás gyirmóti vezetésnél 11-est rontott, így mondhatni súlyos árat fizettek a hibáért.

Csank János csapataira jellemző, hogy pontrúgásokból veszélyesek, többek közt az Ajkának is kettőt lőttek rögzített szituációt követően, így együttesünknek is nagyon oda kell figyelni ezekre a játék szituációkra.

A Gyirmót jól szerepel hazai pályán, az eddig lejátszott 13 hazai meccsükön 10-szer nyertek, 1-szer végeztek döntetlenre és csak 2-szer kaptak ki (Puskás Akadémia FC, Haladás II.).  Az így megszerzett 31 pontjukkal a hazai pályás szereplés alapján 2. helyen állnak, csupán a Kozármisleny együttese előzi meg őket (11 győzelem, 2 döntetlen).

Az őszi fordulókban egy jó játékerőt képviselő Gyirmótot láttunk vendégül, ahol csak a végjátékban, a 89. percben Szabó Balázs bombagóljával tudtunk egyenlíteni.

A Gyirmót a héten NB I-es klublicencet kapott, de balszerencséjükre megkapta ugyanezt a bajnokságot toronymagasan vezető Puskás Akadémia FC is, így egyre inkább úgy tűnik, hogy a bajnokság előtt kitűzött céljukat, az NB I-be jutást idén sem tudják elérni.

Csapatunk a hétközi Kaposvár II. elleni mérkőzést magabiztosan megnyerte, így önbizalommal telve, jó hangulatban várjuk a vasárnapi derbit.

Szerencsés helyzetben van Szabó Zsolt vezetőedzőnk, hiszen mindenki egészséges, így a legerősebb összetételben tudja pályára küldeni csapatát.

Mindkét gárda részéről fontos lesz, hogy a hétközi összecsapása után, illetve az elmúlt hetek szerda-szombat ritmusát követően melyik csapat lesz frissebb, ki bírja jobban fizikálisan az “erőltetett” menetet, illetve ki tud jobban regenerálódni. A bővebb keret, a mérkőzés közbeni minőségi csere lehetőségei is döntőek lehetnek, így minden pályára lépő játékosnak fontos szerepe lehet.

Az ezüstérem megszerzéséért vívott csatában nagy lépést tehetünk, hiszen győzelmünk esetén, nagyot közel kerülhetnénk a bajnokság előtt senki által nem remélt 2. hely megszerzéséhez!

A hazaiak vezetőedzője, a korábbi szövetségi kapitány, edzőként magyar bajnok és kupagyőztes Csank János így tekint a vasárnapi rangadó elé.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!