A 93. percben egyenlített a Sopron

Soproni VSE – HR-Rent Kozármisleny 1-1 (0-0)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Sopron, 400 néző

Vezette: Abdulhadi Alasmar Al-Ruaile (Zahy Snaid Alshammari, Lémon Oszkár, ) tart. j.v.: Németh Ádám

Soproni VSE: Heinrich – Tóth D. (Deme 69.), Sifter, Póti, Németh M. –  Fazakas, Szabó L. (Kapacina 14.), Harangozó – Eszlátyi (Garda 53.), Erdélyi, Gyürki

Vezetőedző: Supka Attila

HR-Rent Kozármisleny: Horváth D. – Kiss M., Lantos, Racskó, Varga M. – Nagy E., Kocsis – Pajor (Városi 66.), Kirchner (Tóth M. 85.), Beke (Gubacsi 92.) – Grumic

Vezetőedző: Szanyó Károly

Gólszerzők: Erdélyi 93. illetve Grumic 68. percben.

Sárga lap: Fazakas 45., Deme 88. illetve Kirchner 54., Beke 60. percben.

Csapatunk már szombat délelőtt elutazott és terv szerint a mérkőzés időpontjában a Győri ETO edzőpályáján tartottak volna edzést Szanyó Károlyék a labdarúgóknak.

Sajnos az intenzív esőzések következtében az edzőpályán állt a víz, így nem volt lehetőségünk használni a pályát, ezért vészforgatókönyvre volt szükség.

Ezúton is köszönjük a közeli Megye II-es Abda labdarúgócsapatának, hogy a centerpályájukat használhattuk, annak ellenére is, hogy ma ifi és felnőtt bajnoki mérkőzést is játszanak rajta!

Nagy segítség volt számunkra és csak köszönettel tartozunk a szíves vendéglátásukért! Sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban is!

Pozitív előjelekkel, a pontszerzés reményében utazott csapatunk Sopronba, ahol a játékosok arra készültek, hogy a csütörtöki mérkőzéshez hasonló jó játékkal meglepetést okozzanak a hűség városába.

Előzetesen talán még az egy pontot is aláírtuk volna, de végül a mérkőzés és játék képe alapján, az utolsó pillanatban ILYEN MÓDON elveszített 2 pont nagyon fájó.

A 3. percben egy közeli hazai fejest védett kapusunk nagy bravúrral.

Az 5. percben Beke a 16-os környékéről lőtt, a hazai hálóőr elvetődve védett.

A 6. percben Pajor a jobb oldalról adott középre, a védők kivágták a labdát.

A 7. percben Grumic elől mentettek a soproni védők.

A 11. percben Beke bal oldalról adott be, de Grumic elől Heinrich lehúzta a labdát.

A 14. percben soproni kapuralövés után Horváth D. védett.

A 21. percben Kiss M. a 16-os környékéről beívelte a labda, ami mindenki mellett elment, majd a kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

A 25. percben Horváth D. védett magabiztosan egy lövést.

Tudtuk, hogy jó csapat a Sopron és ezt igazolták is mérkőzés első perceiben, rögtön a találkozó elején Horváth D. nagy bravúrjára volt szükség, hogy ne kerüljünk hátrányba.

A félidő közepe tájékán nekünk is megvolt a gólszerzési lehetőségünk, de a labda a kapufáról kifelé pattant.

A 46. percben soproni lövési kísérlet után alig ment kapu fölé a labda.

A 60. percben Grumic lövés helyett Kirchnerhez akart passzolni, de a védők lelesték az átadást.

A 66. percben Grumic tört kapura, de lövését Heinrich szögletre ütötte.

A 68. percben Lantos állított meg egy hazai támadást, Vargához passzolt aki kiugratta Grumicot, ő lefutotta védőjét, betört a 16-oson belülre, majd a hosszúba helyzete a labdát. 0-1.

A 93. percben EGYÉRTELMŰEN hazai játékosról hagyta el a labda az alapvonalon a játékteret, amely után az asszisztens MINDENKI MEGLEPETÉSÉRE szögletet jelzett a Sopronnak. Hogy az ítélet mennyire volt jogtalan, arra a legjobb példa, hogy ezen még a hazai nézők is mosolyogtak. TELJESEN egyértelmű szituáció után született olyan ítélet, ami előtt értetlenül állunk, nem volt kétes, vagy véleményes sőt kérdéses sem. Kozármislenyi kapuskirúgással kellett volna folytatódnia a játéknak, ami a hátralévő kevesebb mint 30 másodperc tükrében mislenyi győzelmet jelentett volna. Ezzel szemben született egy ítélet, ami nyilván felborzolta a kedélyeket. Az, hogy éppen ebből született egy gól az a pech kategória, amit akkor és ott kozármislenyiként rendkívül nehéz volt megélni, játékosnak edzőnek egyaránt. Az igazságtalanság után elhullajtott 2 pont még inkább fájó!

A találkozó végén Szanyó Károly szerette volna megkérdezni az asszisztenstől, hogy ő miért látta másképp az esetet, mint mindenki más (soproni és kozármislenyi) a stadionban, de csak pár lépésig jutott a pályán, azonban ez is elég volt ahhoz, hogy a 4. játékvezető jelzésére kiállítsa a játékvezető. Edzőnk tette nyilván nem követendő, de ugyanakkor érthető és a tiltakozásnak az egyetlen módja volt az orbitális tévedés kapcsán.

Ahogy felvezetőnkben írtuk előzetesen talán örültünk volna az egy pontnak, így – főleg egy ilyen ítélet után – a 93. percben elhullajtott 2 pont nagyon fájó tud lenni.

Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról, hogy ez a pont pontosan ugyanannyit ér, mint aminek előzetesen örültünk volna. Akkor is ha nemcsak szeretünk egy pontot, hanem kiénekeltek a szánkból kettőt. De ezért az egyért is nagyon megdolgoztunk és megérdemeltük volna a 3 pontot.

Az, hogy az egyenlítő találat nem hazai nagy nyomás után született már az is pozitívum. Az, hogy csapatunk kulturált futballt bemutatva az idő előrehaladtával egyre jobban a hazai csapat fölé nőtt ugyancsak üdvözítő. Ebben az értelemben nem is szabad a 2 pont miatt keseregnünk, hanem örüljünk, hogy csapatunk rátalált a helyes útra. A játékosok mernek is és tudnak is játszani, a hozzáállás és az akarat pedig szintén nagyszerű! És ahogy a héten láttuk ennek meg is van az eredménye és a jövőben még inkább várhatjuk a szép sikereket.

Supka Attila: Nem igazán sikerült hozni a hazai mérkőzéseinket. Ma sérülés miatt idő előtt meg kellett bontani a csapatot, ami még tovább rontotta a helyzetünket. Képességbeli hibáink vannak, amiket a szünet alatt megpróbálunk helyrehozni.

Szanyó Károly: Úgy érzem, hogy sikerült csütörtöki jó játékunkat és formánkat átmenteni a mai mérkőzésre is. Uraltuk a mérkőzést, azt történt a pályán, amit mi szerettünk volna és ez megmutatkozott helyzetekben is. Ugyanakkor itt tenném hozzá, hogy van még hova javulnunk és biztos vagyok benne, hogy lesz még sokkal jobb, gördülékenyebb és látványosabb a játékunk. Sajnos a 93. percben kapott góllal csak 1 pontot sikerült elhoznunk, pedig úgy gondolom, hogy játékosaim maximálisan rászolgáltak volna a 3 pontra, mindent megtettek annak érdekében, hogy győztesen jöjjenek le a pályáról. Az egyértelműen kijelenthető, hogy a játékosok kezdenek ráérezni arra, amit mi hosszútávon szeretnénk megvalósítani, egyre jobban partnerek és vevők arra, hogy engedve van nekik, hogy futballozzanak. Ezen az úton megyünk tovább és dolgozunk nagyon keményen és megpróbálunk felkészülni arra is – márpedig erre fel lehet -, hogy a 93. percben ne kapjunk szögletből gólt, bármilyen történések is voltak a szögletrúgást megelőzően és bármennyire is felzaklatta ez a társaságot. Arra törekszünk, hogy hibáinkat kijavítsuk és játékunkat magasabb szintre emeljük. Játszottunk egy vasárnap – csütörtök – vasárnapi sorozatot, biztosan el is fáradtak a játékosok, de őszintén mondom, hogy ez a pályán nem látszódott és fizikálisan is felülmúltuk az ellenfelünket. Ki kell emelnem a játékosok hozzáállását nemcsak a mérkőzéseken, de az edzéseken is, a játékosok abszolút partnerek a munkában, ami nagyon pozitív és ennek meg is lesz az eredménye.

Hajrá Kozármisleny!

 

2 hozzászólás

  1. gattuso szerint:

    Nincs szerencsénk az “arabokkal!

  2. MISLENY FAN szerint:

    Csak így tovább srácok, visszaadja a sors még ezeket a pontokat.
    Gyerünk tovább, harcoljatok Egymásért és Kozármislenyért!

    HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!