Görcsösen játszottunk, nem érdemeltünk győzelmet

Kozármisleny – Dabas 2-2 (1-1)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 150 néző

Vezette: Farkas T. (Pápai Z., Sebestéyn L.)

Kozármisleny: Sólyom – Fenyvesi, Fellai, Gajág, Szabó M. (Imrő 76.) – Nagy E., Szabó B. (Szabó P. 46.) – Nagy K., Lauer, Valkovics (Cziráki 69.) – Tóth A.

Vezetőedző: Németh Zsolt

Dabas: Schelinger – Geiger (Mile 88.), Lázár, Wilson, Kőbányai – Dévai, Molnár Z., Domonyi (Buczkó 80.), Gáspár (Lanczkor 79.) – Bozsik, Csák

Vezetőedző: Honti József

Gólszerzők: Nagy K. 29., 87. illetve Csák 6., Geiger 70. percben.

Kiállítva: Csák 31., Bozsik a 74. percben.

Sárga lap: Szabó M. 40., Nagy K. 66. illetve Wilson 85. percben.

A heti edzésmunka alapján, ahol játékosaink nagyon jól dolgoztak, nagyon jó iramban edzettek bizakodóak voltak a szakmai stáb tagjai és bíztak benne a szurkolók is, hogy a REAC otthonában szerzett döntetlen után hazai pályán sikerül begyűjteni a 3 pontot.

A találkozó azonban nem igazán kezdődött jól csapatunk számára, mert korán hátrányban kerültünk.

A 6. percben Domonyi indult meg a középpályán, jól ugratta ki a mislenyi védők közt Csákot, aki szemben állt Sólyom Csabával és kilőtte a hosszú alsó sarkot. 0-1.

A 15. percben Nagy K. végezhetett el szabadrúgást kecsegtető helyről, de kapuba tartó lövését Scheilinger kitornázta.

A 29. percben Nagy K. kényszerítőzött Lauerrel, majd a visszakapott labdát nagy erővel lőtte a jobb alsó sarokba. 1-1.

A gól előtti időszakban sikerült az ellenfélre erőltetni akaratunkat, ekkor több ígéretes megoldásunk akadt, ahogy mondani szokták érett a gól. Ebben a periódusban a játékosok jól küzdöttek és a párharcokat is sikerült megnyerni.

A 31. percben a vendég gólszerző Csákot könyöklés miatt kiállította a játékvezető.

Azt gondoltuk, hogy az emberelőny hozza majd az újabb mislenyi gólt/gólokat és a győzelmet. A legnagyobb probléma, hogy a játékosok is ugyanezt gondolták, de sokkal kevesebbet tettek érte, mint az egyenlítő gólunk előtti időszakban.

Aztán ahogy lenni szokott az emberhátrányban lévő csapat rátett egy lapáttal, foggal-körömmel küzdött, eközben az emberelőnyös Kozármisleny teljesítménye visszaesett és lett egyre görcsösebb, ami azt eredményezte, hogy nem volt érzékelhető az emberelőny.

A 39. percben Molnár Z. szabadrúgása kapu fölé szállt.

A 44. percben Lauer szögletét Gajág fejelte kapu mellé.

A félidőben bizakodtunk, hogy a szünetben sikerül rendezni a sorokat és a megváltozott helyzetet sikerül a pályán kihasználni.

Sajnos a második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Csapatunk próbálkozott, ment előre, de semmi átütőerő nem volt a játékunkban és nem sikerült helyzetet sem kialakítani a nagyon szívósan védekező vendég gárda kapuja előtt.

Az eseménytelen, szenvedős második félidőben aztán sajnos az következett be, amitől nagyon tartottunk, egy kontrából Geiger indult meg és Sólyom mellett a kapuba gurított. 1-2.

A 74. percben aztán Bozsik Viktor is lekönyökölte Gajágot, így villant az újabb piros lap, kettős emberelőnybe kerültünk.

Ezt a létszámkülönbséget már érzékelni lehetett, hiszen kapujához szegezte ellenfelét a Kozármisleny. Sajnos rengeteg rossz döntés, feleslegesen keresztbe ívelt labda, pontatlan passz, rossz megoldás, a betömörülő védőkbe belevezetett cselezgetés jellemezte a csapatot és nem igazán sikerült kihasználni a létszámfölényből adódó szituációt.

A 77. percben a csereként beállt Imrő kapott egy beadást, amit egyből kapura küldött, de a dabasi kapus védett.

A 87. percben nagy kavarodás után, már-már burleszk filmbe illő módon egyenlített a Misleny. Előbb Lauer találta el a kapufát, majd Cziráki lövését hárított a kapus, az újabb kipattanót Imrő lőtte a kapufára, majd Nagy K. lövése hátba találta a gólvonalon álló védőt, akiről a labda a hálóba pattant. 2-2.

Az utolsó percekben a vendégek azt tették amit tenniük kellett, tördelték a játékot, védték az eredményt.

A görcsös, gyenge játék ellenére is adódott sanszunk a győzelem megszerzésére, de sajnos nem tudtunk vele élni.

A 89. percben Fellai elé került a labda a hosszú oldalon, aki egy erős löketet küldött kapura, de Scheilinger bravúrral védett.

A 93. percben újabb dabasi kapu előtti kavarodásnál a hálóőr Lauer elől kitolta a labdát, majd a védők tisztáztak.

A 94. perc végén hazai szögletnél Fellai közelről fejelt kapu mellé.

Nagyon nehéz erről a találkozóról jót mondani, mert csalódást keltően futballoztunk.

Leginkább az volt bosszantó, hogy görcsösen játszottak játékosaink, másrészt, hogy hiányzott a tűz az elszántság a játékosokból, illetve fájó volt, hogy az ellenfél labdarúgói jobban akartak.

Honti József: Keserű mosoly kíséretében gratulálok a csapatomnak. További sok sikert kívánok a Kozármislenynek!

Németh Zsolt: Sajnálom a kilátogató nézőket, mert Kozármislenyhez nem méltóan játszott a csapat. Az ellenfél játékosai jobban akartak, és ez a kozármislenyi pályán nem megengedhető. Szerencsére döntetlenre tudtuk hozni az összecsapást egy rendkívül jó játékvezetés mellett.

Hajrá Kozármisleny!

2 hozzászólás

 1. Mnéni szerint:

  Fiúk, futás nélkül, az oldalra tili-tolival nehéz meccset nyerni. Nagyon szívesen megméretném a 10 mezőnyjátékos futó teljesítményét és összehasonlítanám a kézis mezőnyjátékosok futó mennyiségével.
  Számomra nem kétséges, hogy hova billenne a mérleg nyelve. Az megbocsájtható, ha egy fiatal játékos cselezésébe, összjátékába hiba csúszik a tapasztalatlansága miatt, de az megbocsáthatatlan, ha egy játékos nem fut és nem csúszik-mászik.
  Ébresztő, kiürül a lelátó!

 2. Zoli szerint:

  Baj van, ami nem most kezdődött hanem jópár fordulóval ezelőtt. 
  Az illetékesek nem dughatják tovább homokba fejüket!

  “Sajnálom a kilátogató nézőket, mert Kozármislenyhez nem méltóan játszott a csapat. Az ellenfél játékosai jobban akartak, és ez a kozármislenyi pályán nem megengedhető.”

  Az a baj, hogy eddig valahogy elsiklott felette mindenki.
  Eljött az ideje bizinyos változásoknak!

  Tisztázni kellenne bizonyos emberekkel, hogy mit akarnak, mi a céljuk és miért tagjai ennek a csapatnak!
  A magam részéről még egy esélyt adok a csapatnak, azán ha továbbra is azt látom amit eddig, akkor más elfoglaltságot keresek a mérkőzések idejére egész addig amíg valami nem változik, és ezzel sokan így vannak.Vagy már nem adnak több esélyt.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!