Gól nélküli döntetlen Szegeden

SZEOL SC – HR-Rent Kozármisleny 0-0

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Szeged, 150 néző

Vezette: Molnár A. (Pápai Z., Csatári T.) tart. j.v.: Horváth M.

02_szeol_20170416_525

SZEOL SC: Leindler – Ikonomu, Rácz, Gál, Fehér – Vágó, Kéri – Buzási, Nagy R., Beretka (Ferkó 62.) – Péter (Tomisic 90.)

Vezetőedző: Zoran Kuntics

01_szeol_20170416_525

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Milutinovic, Gubacsi, Causic, Varga M. – Nagy E., Kocsis – Beke, Kirchner, Kemény (Tóth M. 82.) – Grumic

Vezetőedző: Szanyó Károly

Sárga lap: Fehér 61., Kéri 73.  illetve Varga M. 30. percben.

Csapatunkból sérülés miatt Racskó, Városi és Szekszárdi volt kénytelen kihagyni a találkozót.

A hétközi mérkőzéshez képest több poszton is változott a kezdőcsapat.

Tavasszal első alkalommal kapott lehetőséget Helesfay Donát a kapuban, a védelem jobb oldalán Milutinovic, míg belső védőként Causic és Gubacsi kapott lehetőséget.

A középpálya közepére visszatért Nagy Erik, aki szintén letöltötte 5 sárgalapos eltiltását, így ismét számíthatott rá a szakvezetés.

Visszatért a kezdőbe Kirchner is, aki hétközben még csereként kapott lehetőséget.

Az 1. percben rögtön az első támadásunk veszélyt jelentett, Beke jobbról indult meg befelé, majd lapos beadását végül nem tudta kapura rúgni Grumic.

05_szeol_20170416_525

Az 5. percben Kirchner  21 méterről kapu fölé lőtt.

A 11. percben Causic 18 méterről, jó szögből végezhetett el szabadrúgást, azonban a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 14. percben Kemény lépett ki a bal oldalon, veszélyes beadását Leindler lehúzta.

A 23. percben egy jó szegedi szöglet után Nagy R. beadását Buzási centikkel fejelte a léc fölé.

11_szeol_20170416_525

A 35. percben Kemény adta be a labdát középre, de Grumic egy kicsivel lemaradt róla.

A 39. percben Kirchner vállalkozott lövésre, de labdája nem talált kaput.

A 44. percben kecsegtető helyről végezhetett el szabadrúgást a SZEOL, de a labda a sorfalban halt el.

Csapatunk volt az első félidőben az aktívabb, támadólag léptünk fel, de csak lehetőségig, helyzetig jutottunk.

Az 53. percben Nagy E. lövés szerű beadása meg el keresztbe a hazai kapu előtt.

A 66. percben Ferkó szöglete után Buzási közelről kapu fölé lőtt.

A 77. percben Beke cselezte be magát az ötös sarkára, majd ellőtte a hosszú alsó felé a labdát, de Rácz a gólvonal elől kivágta! Nagy helyzet volt!

09_szeol_20170416_525

A 80. percben helyzet mindkét oldalon előbb Grumic gurította el a labdát Leindler kapus mellett, de  Gál a kapu elől tisztázott, majd a túloldalon Péter lépett ki középen, a kifutó Helesfay mellett azonban nem tudta elrúgni a labdát.

A 81. percben egy hazai szöglet után ismét Buzási lőtt kapu fölé.

A 85. percben a hazai kapus kilépett 16-osról a labdával, de sajnos a szabadrúgást sem sikerült a hazai kapuba juttatni.

14_szeol_20170416_525

A találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget. Az idegenben szerzett 1 pont mindig értékes, igaz most a riválisok is pont ugyanennyivel gazdagodtak.

A Cegléd Gyulán végzett 0-0-ra, míg a Budaörs a 95. percben énekelte ki a sajtot a Nyíregyháza szájából, így ez egyik pontot elhozta a Nyírségből.

A Csákvár – Sopron mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést, majd a házigazda egalizált.

A fordulóban minden riválisunk döntetlenre végzett, tovább tart tehát bennmaradásért folyó a versenyfutás ezen 4 csapat között.

Jövő vasárnap egyik közvetlen riválisunkat, a Ceglédet fogadjuk Kozármislenyben, ez a találkozó rendkívül fontos lesz számunkra!

Szanyó Károly: Az elmúlt hetek sikertelenségének tükrében meg kell, hogy becsüljük ezt az 1 pontot, bár úgy gondolom, hogy az utolsó helyezett otthonában győzelmi esélyekkel kellett volna, hogy pályára lépjünk. Pozitívum, hogy nem kaptunk gólt. Bízom benne, hogy elmozdulunk arról a holtpontról, ami a soproni mérkőzés óta tart. Nagyon bízom a fiúkban, hogy ez az 1 pont tud annyi lelkierőt és önbizalmat adni, hogy a következő meccsen még többet hozzá tudunk tenni mind játékban, illetve a játék minden elemében. Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, de egyértelmű, hogy meg kell tartsuk másodosztályú tagságunkat, ezért mindenkinek mindent meg kell tennie a cél érdekében. A mai meccsen talán hiányzott egy higgadt játékos, aki döntő pillanatban tudott volna olyan döntést hozni, akár egy passzal, akár egy jó helyzetkihasználással, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról. Akartak a fiúk, mentek, de azért érezhető volt a görcsösség, a teher. A következő héten fő feladatunk, hogy oldjuk ezt a görcsöt. Minden játékosra óriási szükség van, hogy újból győztesen hagyjuk el a pályát!

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!