Gól nélküli döntetlen a PMFC otthonában

PMFC – Kozármisleny 0-0

Labdarúgó felkészülési mérkőzés

Pécs

Vezette: Sipos K.

PMFC: Steer – Erdős, Fodor, Lantos, Hambuch – Horváth A., Turi – Beke, Rácz, Zsdrál (Városi 65.) – Peric (Pölöskey 46.)

Vezetőedző: Lőrincz Emil

Kozármisleny: Helesfay D. – Kiss M., Fellai, Vattai, Fenyvesi (Petrók 75.) – Fitos (Varga 75.), Kovács T., Szabó B. (Kovács D. 60.), Nagy E., Vituska (Tóth D. 28.) – Oláh

Vezetőedző: Eduardo Almeida

Az idei évben először tudtunk felkészülési mérkőzést játszani füves pályán, ami nagyon fontos a közelgő bajnoki rajt szempontjából.

A játékrész eleje kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, de a játék a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben.

Az első kapura tartó lövésünk Vituska nevéhez kötődik, aki a 26. percben a 16-os sarkáról tüzelt, de Steer hárított.

Néhány perccel később, Oláh remekül játszotta át magát Fodoron, majd lövését a pécsi kapus kiütötte, érkezett Fitos aki bal lábbal nem találta el a kaput, így odalett a lehetőség.

Hazai oldalon egy pontrúgás jelentette a legnagyobb veszélyt, amikor védőink kis híján saját kapujukba csúsztatták a labdát, de az a kapufa külső élét érintve hagyta el a játékteret.

A második játékrész elején a csereként beállt Pölöskey maradt viszonylag tisztán és emelése a kapufán csattant.

A 80. percben Kiss M. jobb oldali beadást Oláh közelről csúsztatta kapura, de Steer hatalmas bravúr bemutatva reflexszel hárított.

A végső sípszó előtt pár perccel Oláh kapott remek indítást, a hazai hálóőrre vezette a labdát, de az egyik visszaérkező védő éppen annyira billentette ki egyensúlyából, hogy nem tudta a labdát a hálóba juttatni.

A találkozó összességében sikeresnek tekinthető, hiszen a csapat nem kapott gólt, végig szervezetten jól futballozott. Ezúttal a kínálkozó lehetőségek kimaradtak, de így sem kell szomorkodnunk, hiszen igazságosnak mondható döntetlent értünk el.

Lőrincz Emil: Abból a szempontból volt fontos a mérkőzés, hogy teljes meccsterhelést tudtunk adni azoknak a játékosoknak, akik kevesebbet kaptak idáig illetve tisztább képet kaptunk a futballisták fizikai állapotáról, és arról, hogy hol tartanak játékban, vagy, hogy mennyire tudják magukévá tenni azt a stílust, amit elképzeltünk a csapat számára. Az eredmény most másodlagos volt, szombaton viszont már gólokat várunk a csapattól.

Eduardo Almeida: Jó mérkőzést játszottunk a Pécs otthonában. Tudtuk, hogy egy rendkívül támadó szellemű csapattal mérkőzünk, és tudtuk, ha türelmesen játszunk, lesznek lehetőségeink és gyors kontrákat vezetve gólokat szerezhetünk. Gyakorlatilag a várakozásunk szerint alakult a találkozó, hiszen többször odakerültünk az ellenfél kapuja elé, de sajnos a lehetőségek kimaradtak. A jövőben ebben javulnunk kell és a kínálkozó lehetőségek közül, majd nagyobb arányban kell gólokat szereznünk. Az első félidőben több helyzetünk volt, mint a Pécsnek, a második félidőben azonban már nekik is adódott, így a döntetlen igazságos. Elégedett vagyok játékosaim teljesítményével.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!