Fűrész Bence a válogatottban

Szerdán véget ért az 1997-es korosztály kiválasztó edzőtábora, a legjobb teljesítményt nyújtó játékosok csütörtöktől már a Jonatán Kupán szerepelhetnek.

Örömmel mondhatjuk, hogy U15-ös NB I-es csapatunkban szereplő ’97-es születésű Fűrész Bence a kiválasztottak között van, azaz bekerült a korosztályos válogatott keretbe!

Az ország négy régiójának 89 játékosa vett részt az edzőtáborozáson, ahol a fiatalok edzéseken és egymás közti mérkőzéseken mutathatták meg tudásukat az MLSZ szakmai irányítóinak, valamint pszichológiai, humánbiológiai, élettani és testalkati felméréseken is részt vettek.

Fűrész Bence mellett Konyhás Gergő is részt vett a válogatón, ő a Magyar válogatott “B” keretébe került be, ami ugyancsak komoly elismerést jelent.

Kedden a szövetségi edzők által kialakított csapatok mérkőztek meg egymással, a legjobb teljesítményt nyújtó futballisták egymás elleni meccsére kilátogatott a helyszínre dr. Csányi Sándor MLSZ-elnök, illetve Egervári Sándor szövetségi kapitány is.

– A szakmai stáb nagyon alapos munkát végzett, mikor az előre meghatározott szempontok alapján értékelte a futballisták teljesítményét – mondta az elmúlt napok tapasztalatairól Pisont István szövetségi edző.

– A játékosoktól azt kértük, hogy próbálják meg a saját egyéniségüket adni, mert így mérhetőek le igazán a képességeik. A futballisták maximális odaadással és lelkesedéssel álltak a feladathoz, sok tehetséges fiatal hívta fel magára a figyelmet a három nap során. A keddi döntőben már a centerpályán, válogatott mezben, az MLSZ vezetői és szakmai irányítói előtt léptek pályára a focisták, akik talán túlzottan is szerettek volna bizonyítani, ami egy kissé görcsössé tette őket. A törekvést és az igyekezetet azonban maradéktalanul lehet dicsérni, feltétlenül elmondható, hogy a korosztály komoly lehetőségeket hordoz magában. A gyerekek egy hosszú fejlődési folyamat elején járnak, a kiválasztás csupán egy pillanatnyi állapotot tükröz, s miután az edzőtáborozáson résztvevő összes futballista szem előtt marad a jövőben, mindenki előtt adott a lehetőség az előrelépésre. Búcsúzóul arra kértük a játékosokat, hogy továbbra is a lehető legtöbbet gyakoroljanak, mert ez lehet a kulcsa a későbbi sikereiknek.

A kiválasztó tábor legjobban teljesítő játékosaira máris egy nemzetközi megmérettetés vár, Korolovszky György vezetésével csütörtöktől a nyíregyházi Jonatán Kupán vesz részt a fiatalokból kialakított válogatott.

– Egy minden részletre kiterjedő, átfogó program végén választottuk ki a kollégákkal azt a keretet, amely nekivághat a tornának, ők jelenleg egy fokkal előrébb járnak a többieknél – fogalmazott Korolovszky György. – A tornán lemérhetjük, mennyire volt sikeres a kiválasztó program első része, a fiatalok az egy évvel idősebb korosztályt képviselő együttesek ellen léphetnek pályára. Ez a torna tulajdonképpen a felmérés második lépcsője, a játékosok a kiválasztó tábor után immár felszabadultan játszva mutathatják meg tudásukat.

A Jonatán Kupa programja:

Június 23., csütörtök

Demecser – Magyarország 15:30, Demecser

Június 24., péntek

Csepel – Magyarország 9:30, Tiszavasvári

Bukovina Csernovci – Magyarország 16:20, Rakamaz

Június 25., szombat

Magyarország – FC Ohrid 10:50, Baktalórántháza

Június 25., vasárnap

Nyírsuli – Magyarország 11:40, Demecser

Gratulálunk Bence!

Büszkék vagyunk rád!

(Forrás: www.mlsz.hu)

4 hozzászólás

 1. goalkeeper szerint:

  Gratulálok Bence!

 2. Fountain szerint:

  Gratulálok Bence, csak így tovább!

 3. Bence szerint:

  Gratulálunk Bence,
  Jó szobatárs vagy itt a válogatottnál! 😉 😉

 4. csobbi szerint:

  gratulálunk benyó;)  csak így tovább!!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!