Fontos mérkőzés vár ránk Győrben

A 9. fordulóban Győrbe utaznak NB II-es labdarúgóink, ahol a zöld-fehérek 2. számú csapatával csapnak össze.

Jól kezdte az idei szezont a Győr II. hiszen a tavaly még NB I-es ZTE ellen Győrben 2-2-es döntetlenre végeztek, majd a 2. fordulóban a Veszprém otthonában értékesnek mondható 3-3-as eredményt értek el.

Ezek után fogadták a Kaposvár II-t, de csak 0-0-ás eredményre futotta erejükből és a következő idegenbeli mérkőzésükön elszenvedték első vereségüket, a BKV 3-2-re nyert ellenük a fővárosban.

Vereséget vereség követett, de azért figyelmeztető, hogy a listavezető Puskás Akadémia csak 1-0-ra tudott Győrben nyerni. A 6. fordulóban a megyei rangadón ismét 1 gólos vereség következett, 3-2-re kaptak ki ekkor Sopronban.

Az első győri sikerre a 7. fordulóig kellett várni, amikor a Baja együttesét 4-0-ra kiütötték.

A múlt hétvégén már nem sikerült ilyen jól a folytatás, 2-1-re veszítettek Csákváron.

Megfigyelhető, hogy a győri fiatalok valamennyi mérkőzésükön meccsben voltak, nagyon nem tudták őket megverni ellenfeleik, amikor veszítettek, mindig csak 1 góllal.

A hétvégén a válogatott mérkőzések miatt nem rendeznek fordulót az NB I-ben. Ennek azért van jelentősége, hiszen nem lehet tudni, hogy az első csapatból hány labdarúgó fog visszajátszani az NB II-be. Sajnos ilyen szempontból nem vagyunk szerencsések, mert nem elképzelhetetlen, hogy több NB I-es győri labdarúgó is meccsterhelést kap majd.

Megijedni természetesen nem szabad, hiszen tavasszal is hasonló helyzetben fogadtuk Mislenyben az ETO II-t, akkor olyanok játszottak vissza, mint: Fehér Z., Völgyi, Pilibaitis, Zámbó, Kiss M., Molnár P. ennek ellenére az ellenfélnek esély sem hagyva 3-0-ra nyertünk.

Több helyütt csodának nevezik azt a munkát, a mutatott játékot és az ehhez kapcsolódó eredmény lajstromot, amit Kozármisleny az elmúlt években elért és fel tud mutatni.

Múltkor az újságírók megkérdezték tőlünk, hogy áruljuk már el, mi a titok? Mitől ilyen jó a Misleny?
Véleményük szerint papíron minden évben gyengül a Kozármisleny, de az eredmények ettől függetlenül folyamatosan javulnak és egyre feljebb törünk a tabellán.
Titokról szó sincs, a sikerek és az eredmények csak és kizárólag az elvégzett MUNKÁNAK köszönhetőek, illetve ami még nagyon fontos a megfelelő játékos kiválasztásnak.
Együttesünket olyan zömében fiatal labdarúgók alkotják, akiknek CÉLJAIK vannak a labdarúgásban, a játékosok szeretnék magukat megmutatni, minél jobban szerepelni és feljebb lépni!

Megye I-ből az NB II-be

Néhányan már azzal feljebb léptek, hogy jelenleg Kozármislenyben szerepelnek, amiről külön említést érdemes tenni.
Két korábbi Kozármisleny labdarúgó is alacsonyabb osztályból, a Megye I-ből érkezett hozzánk.
Tegyük hozzá egyik labdarúgónak sem ismeretlen a helyszín, hiszen mindketten szerepeltek már együttesünkben.

Szabó Balázs még mindig csak 23 éves, de már 4 éve is a másodosztályú Kozármislenyben szerepelt, legutóbb pedig a 2009/2010-es szezonban, majd Ausztriába ment dolgozni. Visszatérése után 2012 év elején a Megye I-es Ócsárba szerződött. A nyáron Márton Gáborék szorgalmazták leigazolását, mert úgy érezték Balázs a csapat erőssége lehet. Tegyük hozzá nagyszerű döntés volt ez, hiszen Szabó B. remekült teljesít, bónuszként rögtön az első mérkőzésén gólt is szerzett a BKV Előre ellen. Balázs rendkívül jó keringéssel rendelkezik, talán 2*90 percet is le tudna játszani, hatalmas munkabírású, rengeteget fut, sok labdát szerez és a ritmusváltásaival a támadójátékot is segíteni tudja.

A 22 éves Schmidt Zsolt a kozármislenyi utánpótlásban nevelkedett, majd miután az U19-et „kinőtte” a klub kölcsönadta NB III-as csapatoknak. Később volt egy sérülése is, ami hátráltatta a munkában. A 2011/2012-es szezont a Megye I-es Bóly csapatában kezdte, majd 2012-es év elején (télen) próbajátékra hívtuk, ahol gyorsasága, dinamikája rögtön szemet szúrt Márton Gábornak és játéka elnyerte a tetszését, így javasolta a szerződtetését.
Tavasszal ugyan többször is lehetőséget kapott, de ekkor még nem jött ki neki a lépést. Nem úgy az idei szezonban, ősszel 5 mérkőzésen jutott szóhoz, majd Városi Viktor sérülése után az utolsó 2 bajnokin már kezdőként kapott lehetőséget és mindkét mérkőzésen gólt is szerzett.
Megkapta a bizalmat és élt vele, aminek a játékoshoz hasonlóan mi is nagyon örülünk!
Csak így tovább srácok!

Az eddigi 4 Győri ETO II – Kozármisleny mérkőzésen a következő eredmények születtek.

2008/2009: 1-1
2009/2010: 1-1
2010/2011: 0-2
2011/2012: 3-0

Csapatunk nagyszerűen szerepel idén is, de semmiféle jól lakottság nem tapasztalható, a játékosok továbbra is csak a következő mérkőzésre készülnek, mindig ugyanúgy, hogy NYERJENEK!

Győrbe is úgy utazik a csapat, hogy megszerezzük mindhárom bajnoki pontot, hiszen bár jelenleg 2.-ak vagyunk, de olyan üldözőink vannak, mint a Gyirmót, Tatabánya, Ajka, Sopron, ZTE – akik közül három csapat is bajnokságot szeretne nyerni.

Ahhoz, hogy a mostani helyezésünket hosszabb távon is tartani tudjuk fontos, hogy az NB I-es klubok  2. számú csapatai ellen is értékes pontokat szerezzünk.

A találkozó szombaton 15.00-kor kezdődik, a játékvezető Pánczél Krisztián lesz.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!