Fontos mérkőzés vár csapatunkra Szentlőrincen

Szombaton 16:30-kor a szomszédvár Szentlőrinc otthonában lépnek pályára NB III-as labdarúgóink.

A házigazda együttes 4 döntetlennel kezdte a tavaszt (többek közt értékes pontot hoztak el Szegedről), de az utolsó 2 fordulóban kétszer is 2-0-ás vereséget szenvedtek.

Két hete Vácott maradtak alul, a múlt hétvégén pedig Székesfehérváron, a Videoton II otthonában – de érdemes megjegyezni, hogy mindkét esetben a házigazdák voltak az esélyesebbek.

Ettől függetlenül nyilván nagy szüksége lenne a Szentlőrincnek a 3 pontokra, mert a bajnoki táblázat 13. helyét foglalják el és csupán 1 pont csak az előnyük a kieső helyen álló Orosházával szemben.

A Szentlőrinc gárdája hazai környezetben minden valószínűség szerint a 3 pont megszerzését tűzi ki célul a hétvégén, amihez a Németh Zsolt vezette Kozármislenynek is lesz néhány szava.

Ősszel Kozármislenyben 0-0-ra végeztek a felek, egy kevésbé látványos, de sokkal inkább küzdelmes mérkőzésen, ahol mindkét csapat megnyerhette volna a találkozót.

A Szentlőrinc újonc az NB III-ban, így elsődleges céljuk a biztos bennmaradás.
Az ősz végén hasonlóképp 1 pont volt az előnyük az őket üldöző Orosházával szemben, amely együttes jelentősen meggyengült a télen, így a Szentlőrinc kilátásai továbbra sem nevezhetőek rossznak, minden esélyük megvan nemcsak a bennmaradásra, de akár a középmezőny aljának elérésére is.

A ’Lőrinc a télen megpróbálta megerősíteni csapatát.
Gránicz Patrik személyében egy szélvész gyors – NB I-ben is már pályára lépő – támadót igazoltak a PMFC-ből. Rajta kívül érkezett Várda Ákos éppen Kozármislenyből, kapus poszton a korosztályos válogatottat is megjárt Ivancsics Alex a PMFC-ből, Turi Tamás ugyancsak Pécsről.

Új igazolás Rózsa Árpád, a rutinos labdarúgónak a Szentlőrinc az első magyarországi klubja, illetve a Kaposvár U21-ből érkező Mezei Olivér.

Csapatunknál a SZEOL-tól hazai pályán elszenvedett vereség után nem volt rózsás a hangulat, elúszni látszott a hajó, de másnap a Vác is botlott (döntetlen a Videoton II-nél), így valamelyest pislákolni látszottak a remények.

Főleg azok után, hogy a következő fordulóban az ESMTK otthonában sikerült bravúros győzelmet aratnunk (ráadásul úgy, hogy az utolsó negyedórában emberhátrányban játszottuk).

Majd egy héttel ezelőtt következett a Vác elleni rangadó, ahol egy igazi KOZÁRMISLENYI csapatot láthattunk, remekül megválasztott taktikát, példaértékű küzdeni akarást, aminek győzelem lett az eredménye, melynek következtében már csak 3 pont a hátrányunk a listavezetővel szemben!

A sorsunk persze most sincs a saját kezünkben, hiszen ha a Vác megnyeri valamennyi mérkőzését, akkor megőrzi előnyét.

Erre azért kicsi az esély, hogy ők már egyetlen egyszer sem hibáznak.

Ahogy Németh Zsolt vezetőedzőn elmondta, nekünk továbbra is magunkkal kell foglalkozni és a saját mérkőzésünkre fókuszálni.

Nagyon fontos, hogy a Szentlőrinc otthonában is olyan mentalitásban lépjünk pályára, mintha mondjuk a Vác lenne az ellenfél és nem szabad, hogy kényelmesebbé váljunk, az miatt, hogy nem egy élcsapattal játszunk.

A Szentlőrinc gárdája sokkal jobb annál, mint a táblázaton elfoglalt helyezése mutat és bizonyára fűti őket a bizonyítási vágy a baranyai rangadón. Ezért kell nagyon komolyan vennünk a találkozót és nem szabad, hogy a játékosok közül bárki ezt figyelmen kívül hagyja.

Reméljük, hogy az elmúlt két hétben megkezdett folyamat töretlen marad és egyre inkább összeáll csapatunk és sikerül Szentlőrincen is jól teljesítenünk.

A találkozót Kovács Gábor Péter vezeti, segítői Varga Gábor és Garai Péter lesznek.

Biztatjuk a mislenyi szurkolókat, hogy aki csak tud, a helyszínen tekintse meg a találkozót, szurkoljunk együtt csapatunknak!

Hajrá Kozármisleny!

2 hozzászólás

  1. NagyG szerint:

    http://szentlorincsefoci.hu/ oldalon A bajnokesélyes Kozármisleny érkezik hozzánk címmel olvasható a házigazda Szentlőrinc beharangozója!

  2. mislenyfan szerint:

    MINDENKI SZENTLÖRINCRE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!