Fontos idegenbeli győzelmet arattunk

ESMTK – Kozármisleny 0-1 (0-1)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Budapest, 100 néző

Vezette: Jakab G. (Fehér M., Illés T.)

ESMTK: Imre – Lázár, Nemes, Túri, Surányi – Bányai, Farkas A. (Vörös D. 81.) – Murinai (Csepregi 71.), Böröczky, Müllerlei – Sebestyén (Bukovecz 59.)

Vezetőedző: Turi Zoltán

Kozármisleny: Molnár P. – Fenyvesi (Tóth A. 63.), Lantos, Fellai, Szabó M. – Kovács T. – Kirchner (Beke 59.), Nagy E., Lauer, Nagy K. – Schmidt (Puskás 59.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Kiállítva: Nagy E. 74. percben.

Gólszerző: Lauer a 15. percben.

Sárga lap: Farkas A. 38., Túri 57., Bukovecz 75. illetve Schmidt 40., Tóth A. 84. percben.

A SZEOL-tól hazai pályán elszenvedett vereség után fűtötte a játékosokat a bizonyítási vágy és az elhullajtott pontokat szerették volna mihamarabb pótolni.

Németh Zsolt tanítványai ahhoz az ESMTK-hoz utaztak, akik oda-vissza megverték a listavezető Vácot, tehát 6 pontot elvettek tőlük.

A 9. percben a sérüléséből felépült Fellai ívelte fel a labdát, Nagy Erik 14 méterről lövésre vállalkozott, de a hazai kapus hárított.

A 15. percben labdát szereztünk a hazai térfélen, Kircnertől került Lauer elé a labda, csapatkapitányunk pedig 13-14 méterről a kapuba lőtt. 0-1.

A 18. percben Schmidt ígéretes helyzetben lépett ki, de elhibázta a lehetőséget.

A 23. percben Fenyvesi Nagy K. elé készített volna le, de lefülelték a védők.

A 25. percben Nagy K. ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást, de a labda a sorfalban halt el.

A 37. percben Lauer szabadrúgása ugyancsak a sorfalban akadt el.

Az első félidőben Lauer remek megmozdulása révén vezetéshez jutottunk, melyet akár a félidő végéig tovább növelhettük volna. A hazaiak bár mezőnyben egyenrangúak voltak, Molnár P. kapujára túl sok veszélyt nem jelentettek.

Az 52. percben Nagy K. lövése ment kapu mellé.

Az 55. percben Kirchnertől kapott labdát Nagy K., majd 14 méterről nagy erővel a felső lécre bombázott, a labda a gólvonalra pattant le.

59. percben Nagy K. az 5-ös sarkán túl sokat várt, akár lőhetett is volna, ez helyett passzolni próbált a középen tisztán álló Schmidthez, de a védők mentettek.

A 65. percben Molnár P. védett egy hazai kísérletet.

A 74. percben Nagy E. megkapta 2. sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. Az utolsó 15-20 perc ennek tükrében is nehéznek tűnt, mert közben Puskás is sérülést jelzett, de már nem volt cserelehetőség, így a pályán maradt, ezzel viszont szinte kettős emberhátrányba kerültünk.

A 78. percben Molnár P. védett egy lövést.

A 88. percben az alapvonal közeléből érkezett egy kapura tartó lövés, Molnár P. hárított, majd a védők önfeláldozóan mentettek.

A játékvezető 5 perces hosszabbítása után sem született újabb gól, így értékes győzelemmel utaztunk haza a fővárosból.

A vezető gólunk után a második félidő elején is megvoltak a lehetőségek, Nagy K. kapusfás lövése eldönthette volna a 3 pont sorsát, de a hajrában mégis izgulnunk kellett, hiszen a kiállítás és sérülés után “kettős emberhátrányban” kellett befejezni a találkozót.

A hazaiak ebben az időszakban igyekeztek mindent megtenni az egyenlítésért, de igazán nagy helyzetet így sem tudtak kialakítani.

Németh Zsolt: Nagyon fontos volt számunkra ez a mérkőzés, és úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk így is, hogy emberhátrányban voltunk. Mindenkinek jó volt a hozzáállása, csapatként működtünk!

Hajrá Kozármisleny!

 

2 hozzászólás

 1. Kopé szerint:

  Gratulálok! nagyon fontos volt!!

 2. mislenyfan szerint:

  Gratulálok!!!
  A Vác ellen az első perctöl ugy kell felmenni a pályára, mint a Szeol ellen a második félidöben.
  Akkor meglehet a meccs, különben marad jövöre is az NB-3. És a szurkolokat is vissza kellene csalogatni a pályára!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!