Fontos győzelem a tavaszi nyitányon

BKV Előre – Kozármisleny 0-2 (0-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Budapest, 200 néző

Vezette: Takács J. (Demeter J., Galán R.)

BKV Előre: Szentpéteri – Tóth A., Tányéros, Tóth M., Sebők – Csikós, Horváth L. (Berki 80.) – Molnár M. (Victor 65.), Szabó V., Eszlátyi – Folmer (Mayer 75.)

Szakmai igazgató: Soós Imre

Kozármisleny: Sólyom – Nagy J., Fellai, Romic, Fenyvesi – Szabó B. (Vég 68.), Nagy D. (Berdó 73.) – Karacs, Birtalan, Bjelanovic – Fröhlich (Városi 44.)

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Gólszerzők: Fellai 56., Birtalan (11-esből) a 90. percben.

Sárga lap: Tányéros 6., Horváth L. 36., Folmer 64., Tóth A. 78., Csikós 89. illetve Nagy D. 34., Berdó V. 91. percben.

Sérülés miatt Kiss Márton és Schmidt Zsolt, betegség miatt Kovács Tamás hiányzott, rajtuk kívül mindenki bevethető volt a BKV Előre elleni nyitányon.

A pálya talaja a várakozásokkal ellentétben kitűnően előkészített állapotban várta a csapatokat.

A Szabó Zsolt – Mucha József edzőpáros nagyon fontosnak ítélte a megerősödő BKV elleni találkozót, hiszen egy jó rajt nagy lökést adhat a folytatásban.

Nagyszerűen kezdte együttesünk a találkozót, az első 20 percben egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, fölényben játszottunk.

A 2. percben Birtalan 25 méteres lövését Szentpéteri ütötte kapu fölé.

Az 5. percben Fröhlich veszélyes beadását mentették szögletre a hazai védők.

11. percben Nagy J. alapvonalról középre adott labdáját mentették a BKV védőjátékosai.

A 15. percben Eszlátyi kanyarított középre, de Romic szögletre fejelte a labdát.

A 20. percben Birtalan szerzett labdát az ellenfél térfelén, de ahelyett, hogy kilépett volna a lesen álló Fröhlichez passzolt. A rossz döntés következtében odalett az ígéretes lehetőség.

A 25. percben Horváth L. bal oldali szabadrúgását Tóth M. alig fejelte mellé.

A félidő második felére kicsit ellaposodott a találkozó, nem nagyon alakultak ki helyzetek egyik kapu előtt sem.

A 44. percben Fröhlich egy kisebb húzódás miatt kért cserét, helyére Városi állt be.

A szünetben a hazaiak valószínűleg alapos „fejmosást” kaptak, hiszen sokkal elszántabban jöttek ki a második félidőre és sikerült helyzeteket is kialakítaniuk.

A 46. percben Birtalan lövését hárította a hazai hálóőr.

A 49. percben hazai szöglet utáni kavarodást követően a kapufára pattant a labda, majd védőink felszabadítottak.

Az 51. percben Eszlátyi lépett ki védőink között, majd nagy helyzetben mellé lőtt.

Az 52. percben Sólyom Csaba nagyszerű védést mutatott be, ziccert hárított.

Az 56. percben Birtalan bal oldalról végezhetett el szabadrúgást, a kapu előtt pattogó labdát Fellai higgadtan lőtte a hazai kapuba. 0-1.

Az 58. percben Sólyom kapujából kifutva mentett a hazai támadó elől.

84. percben a csereként beállt Berdó tálalt jó ütemben Bjelanovic elé, aki nem tudta ellőni a hazai kapus mellett a labdát, Szentpéteri hárított.

90. percben Bjlenaovic passzolt a 16-oson belül álló Vég elé, akit hátulról akasztottak. A megítélt büntetőt Birtalan magabiztosan lőtte a kapuba. 0-2.

91. percben Bjelanovic került nagy helyzetbe, lövést a kapus kiütötte, Karacs elé került a labda, aki pontatlanul célzott és nem találta el a kaput.

A jó játékosokból álló BKV ellen nagyon értékes és nagyon fontos győzelmet arattunk. A korábbi két mérkőzésünkön egyaránt 1-1-es végeredmény született a fővárosban, így most első ízben sikerült diadalmaskodni a „közlekedésiek” otthonában, ami azt is jelenti, hogy kiválóan sikerült Szabó Zsolt debütálása, hiszen győzelemre vezette csapatát.

Szabó Zsolt: A mérkőzést nagyszerű futballal kezdtük, amit elterveztünk, azt meg tudtuk valósítani, az első 20 percben jól fociztunk. Megvoltak azok a lehetőségek, amelyekből helyzeteket kellett volna kialakítani és gólokat kellett volna lőni, de sajnos a végjátékban rossz döntéseket hoztunk a kapu előtt. Ez megbosszulta magát, mert kicsit feljebb jött a BKV, ami mi nem szerettünk volna. A mérkőzés irányítását ugyan nem vették át, de volt egy-két lehetőség amiből gólt is szerezhettek volna. A szünetben megpróbáltuk a középpályás védekezésünket rendbe rakni, azt kértem legyünk közelebb egymáshoz és a szélességet, mélységet jobban zárjuk le. A megbeszéltek ellenére “bent maradtunk az öltözőben”, az ellenfélnek volt 3 komoly lehetősége, de ezzel szerencsére nem tudtak élni. Nagyon jókor, egy pontrúgásból gólt szereztünk, ami után megnyugodott a csapat, így rákényszerült a BKV, hogy nyíltabban futballozzon. Jöttek-jöttek, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. A végén egy kontratámadás utáni 11-essel eldöntöttük a mérkőzést, sőt a 92. percben még újabb gólt is szerezhettünk volna. Gratulálok a CSAPATNAK, óriási szívvel és akarattal szereztük meg a győzelmet.

Hajrá Kozármisleny!

3 hozzászólás

 1. oregrocker szerint:

  Sólyom Csabi!

  Kérdezz nyugodtan eredmény tekintetében, és nem kell lejátszani a meccset. Bocs, hogy megint eltaláltam.
  Szia!

 2. Bauer szerint:

  Sólyom a mi sasunk! Lekapott jó pár veszélyes labdát mint a legyet!
  Nagyon kellettek a bravúrjai,
  Fellai Joci  meg remélem hamar előszedi a régi formáját, mert a fontos gólja mellett,
  sok volt a hiba is sajnos. Szóval gyerünk Józsika!

  Gratulálok a csapatnak.
  Hajrá Misleny!

 3. MISLENY FAN szerint:

  GRATULÁLOK AZ ELSŐ GYŐZELEMHEZ!                                                                                                 Remélem a Puskás ellen is hengerelni fogunk és, hogy nagyon sok ember jön ki szurkolni.       HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!                                              

Szólj hozzá a bejegyzéshez!