Fontos 3 pontot gyűjtöttünk be a Szekszárd ellen

Kozármisleny – Szekszárd 2-0 (0-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 250 néző

Vezette: Mód I. (Radák L., Garai P.)

Kozármisleny: Sólyom – Várda (Szabó P. 76.), Gajág, Fellai, Szabó M. – Nagy E., Fenyvesi – Cziráki (Valkovics 91.), Lauer, Nagy K. – Puskás (Tóth A. 67.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Szekszárd: Horváth B. – Pap, Tóth P. (Dobra 37.), Zsók, Koch – Arena (Lógó 59.), Deli, Nánási, Rigó, Vuckovic – Fejes (Ranga 75.)

Vezetőedző: Kvanduk János

Gólszerzők: Cziráki 55., Tóth A. 88. percben.

Kiállítva: Dobra a 39. percben.

Sárga lap: Nagy M. 30., Nagy E. 37., Várda 41., Fellai 80. illetve Deli 5., Arena 53., Zsók 60., Ranga 83. percben.

A vendég Szekszárd csapatában több hiányzó is volt Micskó kiállítás, Márton E. 5 sárga lapos eltiltás, míg Covic sérülés miatt hiányzott, de csapatuk egyik legjobbja Lógó egy vírusos betegség után több hetes kihagyást követően a kispadra már le tudott ülni.

A Kozármisleny csapatában a múlt heti kezdőcsapathoz képest egy helyen történt változás, a sérült Erdős Sándor helyét Várda Ákos foglalta el a védelem jobb oldalán.

Jól kezdte a találkozót a Kozármisleny, már az első percekben érződött, hogy mentálisan rendben vannak a játékosok, eközben frissek voltak és nyomás alá próbálták helyezni a Szekszárdot. Mindezt akkor is megállapíthatjuk, ha a mezőnyfölény ellenére nem sikerült helyzeteket kialakítani, amiből gólok születhettek volna.

A 17. percben Puskás jobb oldali beadása után Horvát B. kimozdult kapujából, Lauer azonban elfejelte a labdát, ami kapu fölé szállt.

A 27. percben Vuckovic távolról próbálkozott, Sólyom könnyedén hárított.

A 29. percben ígéretes helyről 25 méterről középről végezhettünk el szabadrúgást, Gajág lövése a jobb kapufa mellé ment.

A 31. percben egy korszerű Kozármisleny támadás után Nagy E. 20 méteres lövése alig ment mellé.

A 35. percben Vuckovic 2 hazai védőt is kicselezve a 16-oson belülről lőtt, de bal lábas kísérletét Sólyom szögletre ütötte.

A 39. percben a vendégek 1 perccel korábban csereként pályára lépő játékosa Dobra nagyon veszélyesen, nyújtott páros lábbal csúszott rá Nagy Krisztiánra, amiért a játékvezető kiállította.

Az első félidőben csapatunk uralta a játékot, a Szekszárd pedig csak elvétve merészkedett előre.

Az 54. percben mislenyi szögletet Horváth B. ujjheggyel tolt át a hosszú oldalra, ott érkezett Fenyvesi majd egy csel után lövésre vállalkozott, de hárított a kapus.

Az 55. percben egy bedobásból indult a kozármislenyi akció, melynek végén Puskás passzából Cziráki elé került a labda, játékosunk pedig 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 1-0.

A 68. percben Lauer lövése szögletre vágódott.

A 78. percben Cziráki egy csel után Horváth kapusba lőtt.

A 79. percben Tóth A. lövését hárította a vendég hálóőr.

A 84. percben Fenyvesi jobb oldali beadására érkezett középen Lauer, de Tóth A. ezt nem látta és elfejelte a jobb helyzetben érkező játékostársa elől a labdát.

A 85. percben a jobb szélről jött befelé a labda, de Tóth A. nem találta el jól, így odalett a lehetőség.

A 87. percben Cziráki húzta meg a jobb szélen, visszapasszolt labdáját Tóth A. nagy helyzetben mellé lőtte.

A 88. percben a vendég védelem hibájából Tóth A. lecsapott a labdára, rávezette Horváth kapusra, elhúzta mellette és az üres kapuba passzolt. 0-2.

A 90. percben Szabó M. nagy lendülettel érkezett a bal oldalon bevezette a labdát a 16-oson középre, önzetlenül középre próbált passzolni, de a gólhelyzetben érkező Lauer elől kivágták a labdát.

A 2 héttel ezelőtti Dabas elleni mérkőzéshez képest most valóban előnyt jelentett az emberelőny, játékosaink tanultak a leckéből és ezúttal jól oldották meg az emberelőnyös szituációt.

A második félidőben nagy fölényben futballoztunk, a végjátékban pedig akár gólarányt is javíthattunk volna, de sajnos rengeteg lehetőség maradt kihasználatlanul.

A győzelem nagyon fontos volt a csapat számára, mert csak ezzel lehetett az élmezőnyben maradni, a játékosok pedig megoldották feladatukat és hozták a 3 pontot.

Gratulálunk a CSAPATNAK!

Kvanduk János: Küzdelmes, sok párharccal tarkított mérkőzés volt és sajnos nem tudtunk azonos szinten játszani az ellenféllel. A támadójátékunk kevés volt, nem tudtunk megfelelő helyeken labdákat szerezni ahhoz, hogy támadásokat tudjunk indítani. Sok volt a 4 hiányzó és a 3 sérülés a mai mérkőzésen.

Németh Zsolt: Örülök, hogy megfelelő hozzáállással léptek pályára játékosaink, ezt kértük, hogy hazai pályán mindenkinél jobban kell akarnunk a győzelmet és úgy gondolom, hogy ez ma egyértelműen látszott is. A második félidőben ha jobban koncentrálunk további gólokat is szerezhettünk volna, de nem vagyok elégedetlen és úgy gondolom, hogy fontos 3 pontot gyűjtöttünk be. A hátralévő 3 mérkőzésen is ugyanebben a szellemiségben kell futballoznunk és amennyiben eredményesek tudunk lenni, akkor szép őszt tudhatunk majd magunk mögött. Köszönjük szurkolóink támogatását!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!