Fölényesen is nyerhettünk volna, a végén izgulni kellett

Kozármisleny – Tatabánya 3-2 (2-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 500 néző

Vezette: Becséri D. (Lémon O., Takács G.)

Kozármisleny: Sólyom – Nagy J., Balaskó, Tányéros, Kiss M. – Szabó B., Koller – Karacs (Schmidt 69.), Boda (Kovács T. 61.), Zsdrál – Városi (Puskás 78.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Tatabánya: Dombai – Almási, Izing, Böjte (Hegedűs 55.), Törtei (Domokos 44.) – Oláh, Bakos (Szappanos 24.), Huszák, Móri – Skriba, Covic

Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerzők: Koller 27., 42. (mindkettő 11-esből), Zsdrál 49. illetve Balaskó (öngól) 7., Huszák 85. percben.

Kiállítva: Szabó 89. illetve Dombai a 24. percben.

Sárga lap: Kiss M. 43., Zsdrál 65., Kovács T. 69. illetve Böjte 41., Móri 74. percben.

A Kozármisleny csapatában megsérült a szlovén Marko Bjelanovic, így nem állhatott Márton Gábor vezetőedző rendelkezésére, aki a múlt heti győztes csapatát küldte harcba a Tatabánya ellen.

A 8. percben Móri tört be a mislenyi 16-oson belülre, lövésébe védőink beleléptek, de visszakerült elé a labda, aki aztán az alapvonalról beadással próbálkozott, de a Balaskó lábán megpattanó labda Sólyom mellett a kapuba került. 0-1.

A 11. percben Zsdrál ment el a bal szélen, visszagurított Boda elé, lövése levágódott az egyik vendég védőről.

A 23. percben Zsdrál a 16-oson belül két védő szorításában elesett, de a Becséri játékvezető továbbot intett.

A 24. percben Városi nagyszerű kiugratást kapott Szabótól, megtolta a labdát a kapujából kilépő Dombai mellett majd ütközött a vendég hálóőrrel. A játékvezető pedig 11-est ítélt és kiállította a kapust.

Mezőnyjátékost kellett cserélnie Csertőinek, így Bakos helyett küldte be cserekapusát Szappanost.

A 27. percben a rövid szünetet követően Koller Krisztián állt a labda mögé és magabiztosan értékesítette a 11-est. 1-1.

A 30. percben Koller játszotta meg a középen álló Bodát, aki rosszul vette át a labdát, de így is kapu felé tartott a játékszer, amit Szappanos ártalmatlanított.

A 31. percben Zsdrál lövése az egyik vendég védő kezéről vágódott le a tatabányai 16-oson belül, de Becséri ezúttal nem ítélt büntetőt.

A 38. percben Skriba sistergős lövése kerülte el Sólyom kapuját.

A 40. percben Boda közeli lövését védte Szappanos.

41. percben Városi két védővel a nyakán is tisztára játszotta magát, majd miután túljutott Böjtén lerántották. A játékvezető Böjtének sárgát adott, a Kozármislenynek pedig újabb 11-est ítélt.

A 42. percben ismét Koller végezte el a büntető rúgást és ezúttal is a kapus mozgásával ellentétesen a hálóba lőtt. 2-1.

A 43. percben tatbányai szabadrúgás veszélyesen érkezett a mislenyi kapu elé, előbb Zsdrál kifejelte, majd az ismétlést Sólyom öklözte a mezőnybe.

Nem éppen ideálisan kezdődött a találkozó, hiszen a vendégek egy szerencsés öngóllal már a 8. percben vezetést szereztek. Talán ekkor sokan féltették a csapatot a fiaskótól, de a játékosok az első negyedóra megilletődöttsége után, már átvették a játék irányítását, majd Városi remek megmozdulása után emberelőnybe kerültünk és Koller értékesített 11-esével egalizáltuk az eredményt.
A kiállítás után fölénybe került csapatunk és egy újabb Városi által kiharcolt büntető és Koller újabb pontos végrehajtása után máris vezetett a csapat és így előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A 48. percben Koller lőtt fölé szabadrúgásból.

A 49. percben Zsdrál kapott nagyszerű labdát a bal szélen, majd befele cselezett és lövése után a labda a hálóba került. 3-1.

Az 52. percben Boda került helyzetbe, előbb lövését védte Szappanos, majd visszapattant hozzá a labda, de az ismétlés kapu fölé ment.

Az 59. percben Városi az alapvonalon gyönyörű csellel ment el a csereként beállt Hegedűs mellett, majd visszagurított Bodának, aki egyből lőtt, de Szappanos nagy bravúrral hárított.

A 61. percben Móri szabadrúgása után Izing maradt üresen a hosszú oldalon, majd a hálóba fejelt, mivel az esetet szabálytalanság előzte meg, ezért Becséri érvénytelenítette a találatot és kifele ítélt szabadrúgást.

A 65. percben Skriba beadásáról Móri maradt le cm-ekkel.

A 73. percben Kollertől kiváló labdát kapott Városi, de lövése Szappanos lábáról szögletre vágódott.

A 74. percben kozármislenyi szöglet után Balaskó fejelt Szappanos kapuja fölé.

A 75. percben Skriba passzát találta el rosszul Móri, így sikerült védőinknek felszabadítani.

A 79. percben Schmidt lövését tolta ki a hosszúból Szappanos.

A 85. percben Móri ívelése Szabó B. kezében elakadt, amiért Becséri büntetőt ítélt a Tatabányának. Tegyük hozzá az első félidőben hasonló helyzetben ért a labda tatabányai kezet, akkor nem szólalt meg a játékvezető sípja. A kezezésért Szabó B. sárga lapot kapott.
A 11-est Huszák magabiztosan értékesítette. 3-2.

A 87. percben Kovács T. visszagurítása után Koller nem találta el jól a labdát, így oda lett a lehetőség.

A 88. percben Schmidt passzolt Kovács Tamásnak, a kivetődő Szappanos pedig sokadik bravúrját bemutatva hárított.

A 89. percben elveszítették a labdát a vendégek, Kovács T. került ismét helyzetbe, de Szappanos ezúttal is védett.

A 90. percben Szabó B. egy mezőnybeli szabálytalanság után megkapta 2. sárgáját, így a játékvezető kiállította.

A 91. percben Puskás vezette a labdát Szappanosra, de próbálkozása után a labda kapu mellett hagyta el a játékteret.

A sok kihagyott helyzet kis híján megbosszulta magát, amikor a 93. percben Móri került helyzetbe, de Nagy J. az utolsó pillanatban szerelte.

A második félidőben helyzet helyzet hátán, az emberelőnyben játszó Kozármisleny sorra alakította ki a gólhelyzeteket, igaz azokat 1 kivételével mind el is puskázta. Mivel a játékrész elején Zsdrál találatával 2 gólosra nőtt az előny, így azt gondolhattuk, hogy ez belefér. Azonban a futball időnként megbosszulja a sok kihagyott helyzetet és egy hátul elügyetlenkedett jelenet után 11-esből 3-2-re szépített a Tatabánya. Szerencsére ezúttal nem fordult el teljesen tőlünk a szerencse és nem született a mérkőzés végén újabb vendég gól, így ismét hazai győzelmet ünnepelhettünk. A helyzetek számát és a mutatott játékot látva azt mondhatjuk, hogy ez teljesen megérdemelten, még ha a végén egy picit izgulni is kellett a győzelemért.
4. hazai mérkőzésből 4. győzelmünket arattuk, így 6 forduló után 15 pontunkkal a bajnoki táblázat első helyére léptünk!

GRATULÁLUNK az együttes valamennyi tagjának és a szakmai stábnak egyaránt.

Csertői Aurél: A mérkőzés elején a két 11-essel és a kiállítással gyorsan eldöntöttük a mérkőzést. Azonban meg kell jegyezni, hogy az elején sem úgy futballoztunk, ahogy azt megbeszéltük. Bátortalanok voltunk, igazából nem is értem miért. Nagyon nagy hibaszázalékkal futballoztunk. A kapuskiállítás után úgy érzem eldőlt a találkozó. 70 percig emberhátrányba focizni idegenben, az nem egyszerű feladat. Az, hogy csak ennyi gólt kaptunk az a jó kapusteljesítményünknek köszönhető. Pozitívumként értékelem, hogy emberhátrányban is tudtunk helyzeteket kialakítani és az utolsó 5 percben is adódott még lehetőségünk. Reálisan nézve nem érdemeltünk volna győzelmet, de úgy érzem, hogy 3-1-nél egy szabályos gólunktól fosztott meg minket a játékvezető és a hazaiak 2. büntetője nem volt jogos, ezzel csak azt akarom mondani, hogy mi ugyan rosszul futballoztunk, de ehhez hasonló volt a játékvezető teljesítménye is.

Márton Gábor: Fiatal a csapatunk, ami ma meg is látszott a helyzetkihasználásunkon. Pozitívum, hogy rengeteg helyzetet alakítottunk ki, végig mi irányítottunk, mi domináltunk. Úgy gondolom, hogy reálisan nézve 10-4 lehetett volna a mérkőzés végeredménye, mi ezt meg is fogjuk beszélni a csapattal, hogy mi az oka ennek, hogy ennyi helyzetet elpuskáztunk és a későbbiekben miben kell fejlődni. Nem éreztem az egyenlő mércét a játékvezető részéről sem, amilyen 11-est kapott a Tatabánya, mi ugyanolyan esetre az első félidőben nem kaptunk büntetőt, de a sárga lapok megítélésében is van hiányérzetem. Tényleg nem akarok a játékvezetővel foglalkozni, de ennyi észrevételt mindenképpen érdemes megemlíteni. Azt gondolom, hogy a mérkőzést megérdemelten nyertük meg, még akkor is, ha a végjáték nem úgy sikerült, mint szerettük volna.

A találkozóról készült fényképek a Kozármisleny FC hivatalos Facebook oldalán IDE KATTINTVA közvetlenül is megtekinthetőek.

Hajrá Kozármisleny!

 

5 hozzászólás

 1. Hujber Antal szerint:

  Üdv! Gratulálok a Mislenynek a TV-s meccsért és a győzelemért! Csákvár szurkolóként a tv előtt a Mislenynek szúrkoltam, megérdemelten nyertetek. Azért tavasszal Csákváron -jó lenne tv-s meccsen- meg fogtok izzadni.

 2. MISLENY FAN szerint:

  SZÉP VOLT FIUK!!!   Ismét megmutattátok az egész országnak, hogy kis pénzböl is lehet nagy focit játszani. Csak igy tovább, küzdjetek egymásért és Kozármislenyért! Köszönjük!

 3. Scuderia Ferrari szerint:

  Szép volt-gyönyörű ismét.:)Végjátékban szerintem a hiba a helyzetek kihagyásában nagyon egyszerű az ok.Bátortalanság(fiatalságból adódóan) egyéni megoldások hiánya felvállalásában keresendő.Támadok megilletődése gól helyzetben16on belül.SOHA ROSSZABB CSAPATOT
  🙂 Gratula a mesternek és tanítványainak

 4. Jocó Bá' szerint:

  Fiúk! Ez szuper volt! Ismét nagy győzelem! Marci előtt le a kalappal! Nem is értem, miért nem Ő Pécsett az edző! Akkor biztos meglenne a 8000 fős átlagnézőszám!
  De, ha szép focit akarunk látni, ki kell autózni Mislenybe, mint tavaly!
  Gratulálok az egész CSAPATNAK!

 5. Mnéni szerint:

  Jocó Bá, csak ne adjál ilyen ötleteket, hagyd meg a Marcit nekünk! 🙂 (nem emlékszel, Őt már elküldték egyszer Pécsen a “hozzáértők”)

Szólj hozzá a bejegyzéshez!