Fölényes győzelem a bajnoki nyitányon

Kozármisleny – BKV Előre 4-0 (2-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 250 néző

Vezette: Becséri D. (Becséri G., Horváth Z.)

Kozármisleny: Sólyom (Helesfay 87.) – Vég, Balaskó, Tányéros, Kiss M. – Szabó B., Koller – Karacs, Kovács T., Zsdrál – Puskás (Boda 71.)

Vezetőedző: Márton Gábor

BKV Előre: Horváth G. – Fürjes, Menyhért, Madar, Sebők – Kiss K. (Enyingi 75.), Wilson (Halápi 65.), Havlik, Eszlátyi – Berki, Michel (Máj 75.)

Vezetőedző: Menczeles Iván

Gólszerzők: Szabó B. 17., Puskás 40., Boda 85., Koller 89. percben.

Sárga lap: Kiss M. 38., Karacs 60. illetve Madar 36., Havlik 58., Kiss K. 73. percben.

Már az 1. fordulóban tartalékos összeállításban lépett pályára a Kozármisleny NB II-es együttese. Talán ennek nem volna akkora jelentősége, ha nem lenne jelen pillanatabna nagyon szűk a keret. Berdó Valentin térdsérülés, Schmidt Zsolt combizom húzódás, míg az előzetesen kezdőcsapatba jelölt Városi Viktor pedig betegség (belázasodott) miatt nem állt Márton Gábor rendelkezésére.

Túl sok variációs lehetősége nem volt a mislenyi trénernek hiszen 11 mezőnyjátékosa és 2 kapusa volt a BKV Előre elleni mérkőzésen.

A 14. percben Puskás passzolt a jobb oldalon érkező Karacs elé, akinek a beadására rosszul érkezett kapujából Horváth, de a védője segített neki, azonban a rövid felszabadítást Puskás szorongatott helyzetben mellé lőtte.

A 17. percben Zsdrál indult meg a bal szélen, visszagurított labdájára Szabó B. érkezett és 16 méterről a kapu közepébe bombázott. 1-0.

A 20. percben Michel V. lőtt kapu mellé.

A 21. percben Eszlátyi bal oldali szabadrúgása után Menyhért fejelt kapu mellé.

A 25. percben 26 m-ről járt szabadrúgás a BKV-nak, Eszlátyi lövés után a bal kapufa tövéről kifele pattant a játékszer.

A 36. percben gyönyörű kontratámadás végén Zsdrál lőtt kapura, a kivetődő kapusról szögletre ment a labda.

A 39. percben Puskás jobb belsővel vette célba a vendég kaput, de Horváth hárított.

40. nagyszerűen felépített kozármislenyi akció végén Vég a jobb szélen az alapvonalig vitte a labdát, majd beadására kiválóan érkezett a rövider Puskás, aki szépen perdített a hálóba. 2-0.

A 42. percben egy újabb nagyszerű akció után Puskás egy az egyben lépett ki, de az asszisztens emelte a zászlóját, így elmaradt az újabb gólszerzés.

Márton Gáborék nagyszerű taktikával és annak a játékosok pedig annak tökéletes végrehajtásával kezdték az idei bajnokságot. A félidő végére teljesen megérdemelt 2 gólos vezetéssel vonult a csapat pihenőre.

Az 56. percben Kovács T. ígéretes helyzetben lépett ki, de ezúttal is les miatt megállították az akciót.

Az 57. percben Kovács T. szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd Zsdrál továbbvitte és lövése csak cm-ekkel kerülte el a bal felső sarkot.

A 62. percben Eszlátyi iramodott meg a bal szélen, Kiss M. az utolsó pillanatban szögletre mentett.

A 64. percben Karacs lőtt vissza egy labdát, érkezett Koller, de célt tévesztett és kapufa mellett hagyta el a labda a játékteret.

A 72. percben Berki P. fejelt kapu mellé.

A 76. percben Eszlátyi passzolt a frissen beállt Máj elé, aki 16 méterről egyből lőtt, Sólyom pedig nagyszerűen hárított.

82. percben hazai kontra végén Boda középre akart passzolni Kollernek, de a labda a visszaérkező védőről a kapushoz pattant.

A 85. percben egy rossz BKV passzra lecsapott Boda amely után nagy erővel Horváth kapujába bombázta a 3. kozármislenyi gólt. 3-0.

A 89. percben Kovács T. passzolt Koller elé, aki a kapusra vezette a labdát és higgadtan a hálóba lőtt. 4-0.


Talán kevesen gondolták, hogy ilyen magabiztos győzelemmel kezdi a szezont a Kozármisleny.

A BKV Előre nem lesz az élcsapatok között, ennek ellenére ilyen szűkös kerettel és egy mezőnycserével is fölényes győzelmet aratott NB II-es együttesünk.

Kis híján ott folytatta a csapat, ahol tavaly abbahagyta

Ki kell emelni, hogy a Márton Gábor vezette szakmai stáb VALAMIT NAGYON JÓL CSINÁL!!!


Menczeles Iván: Az első félidőben 2 góllal megajándékoztuk a Kozármislenyt, amiből a 2. tényleg gyönyörű volt. Ezek után talán kezdtünk magunkra találni. A második félidőben úgy érzem jól küzdöttünk, hajtottunk, próbáltunk szépíteni, de a mai napon nekünk a helyzetek nem jöttek össze, ellenben a 85. és 90. percben újabb 2 gólt ajándékoztunk a hazaiaknak. Talán az volt a baj, hogy a játékosok azt hitték, hogy ha csak 12 ember egészséges egy csapatban, akkor nekünk könnyű mérkőzés lesz. De szeretném kiemelni, hogy az a 12 játékos többet tett a győzelemért, mint a mi 15 emberünk, úgyhogy csak gratulálni tudok a hazaiaknak, akik teljesen megérdemelten nyertek. A Kozármisleny kijátszott helyzeteket értékesít, mi pedig kihagytuk a saját lehetőségeinket, márpedig az a csapat aki kihagyja a helyzeteit az nem tud nyerni. Még időben kaptuk a pofont, megpróbálunk javítani. Az biztos, hogy a Kozármisleny nem véletlenül volt tavaly 2. még akkor is ha meghatározó játékosok távoztak, de nagyon jól igazoltak és jó csapatuk van továbbra is.

Márton Gábor: Az eredménnyel nagyon elégedett vagyok, talán az egész szakmai stáb nem várt ennyit. De reálisnak kell maradnunk, mert látjuk, hogy a játékunkban elég sok hiba akad. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nagyon meggyőző volt a csapat, sok helyzetet dolgoztunk ki, rúgtunk 4 gólt a támadójátékunkat nem érheti panasz illetve ismét kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést, ami nagyon fontos. Van mit javítani, beleértve a létszámot is, mert hosszútávon ez így nem működik. Most is voltak holtpontok a mérkőzésben, amikor bele kellett volna cserélnem, akár kettőt hármat is, de összesen volt 1 cserénk mezőnyben. Azt hiszem ez a mérkőzés elsőre több, mint jó volt. Én azt mondtam, hogy az év elején ki lehet csapatokat kiáltani jónak és rossznak, de úgyis minden a pályán dől el. Ez így volt tavaly is és így lesz idén is. Természetesen vannak papíron erős csapatok, de ez nem feltétlenül fog mindig kijönni a pályán. Annak nagyon örülök, hogy akárhogy is nézünk ki, de nem lehet bennünket leírni, akármennyien is vagyunk, akárhány játékos távozik, akármennyi érkezik, de azért talán valamit mi is eltalálunk és ez valahol a mi munkánkat, a szakmai stábot is dicséri. De ki kell hangsúlyozni, hogy ez csupán egy mérkőzés volt, és a bajnokság még nagyon hosszú. Ma még lehet ezzel foglalkozni és ünnepelni, de hétfőtől már a következő feladatra készülünk, megbeszéljük a hibákat és igyekszünk orvosolni őket.

További fotók a Kozármisleny FC hivatalos Facebook oldalán IDE KATTINTVA megtekinthetőek.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!