Feleki Attila tulajdonosi közleménye

Kedves szurkolók, edzők, játékosok, és nem utolsó sorban sportbarátok!

Véget ért az év, ilyenkor picit visszatekint mindenki és természetesen előre is néz.

Azonban ez az év számunkra még ennél is több, hiszen a megyében annyi és olyan esemény történt egy hónap alatt ami máshol talán évek alatt sem.

Amit kevesebben tudnak, a klubnak azzal indult a május, hogy az MLSZ szerint mi nem vagyunk amatőr klub, mivel a Pécsnél van szerződtetve profi státuszban két kölcsönjátékosunk (Rácz Ferenc, Helesfay Donát), ezért nem vagyunk jogosultak a versenyzési kedvezményekre, tehát fizessünk vissza 3,9 millió Forintot. Jól értik, mi csak kölcsönadtuk őket ingyen, csak ott van fizetésük, ezért mégis minket büntetnek.

Folytatódott a stratégiai partnerünk, a PMFC ismert licenc ügyével, amivel nem lesz meghatározó csapat a közelünkbe, az utánpótlásunk együttműködése is komoly kérdéseket vet fel, nagyon nehéz bármit előre mondani.

Eközben talán sokan tudják, az Önkormányzat – bár előző évben támogatott bennünket és egy határozat szerint ezt tavaly idénre is megszavazta – ennek ellenére nem ad semmit a működésünkhöz, egyedül kell megoldanunk a pályák és az egész sporttelep fenntartását és a klub működését.

Ezek után kiváló szerepléssel faragtunk ugyan a hátrányból tavaszi bajnokok lettünk, de ez kevés volt, a Vác két ponttal előttünk maradt, nekünk nem jut más mint kicsit keserűen de sportszerűen gratulálunk nekik!

És jön a mi “ügyünk”, a Pápa miatt megüresedett hely az NB II-ben.
A szabályalkotónak az az egyértelmű szándéka, hogy a felfelé áramlást segítse, ezért lett az első pont, hogy a legjobb nem feljutót kell felkérni.

A Licenc eljárásnak azért kell másodfokon is jogerősen lezárulni május végéig, hogy az MLSZ egyértelműen tudja, ki hol tud indulni!
Nos ebből az következik, hogy – ha a felfelé áramlást akarja segíteni és a Licenc eljárás az egyértelmű indulási jogok miatt kell megelőzze a csoportbeosztást- hogy azt kell figyelembe venni, aki megfelel a feltételeknek!

Vegyük a Győr II példáját: év elején tudtuk, hogy nem juthat fel, ha most ő lenne a legjobb második akkor vele is el kell játszani egy “színjátékot”: felkérik a feljutásra de mivel nem juthat fel másnap közlik hogy köszönjük, mégsem?

A szabályokon belül fontos olvasni a sorokban, és a szabályalkotók szándékát érteni: ez pedig a felfelé áramlás segítése, ezt az MLSZ elnöke is megerősítette többször.

Egy biztos, most precedens fog születni, ezért körültekintő döntés kell!

Persze a mi életünket még tovább lehet nehezíteni, hiszen sajnos kicsit felelőtlenül, de június 22. a nevezési határidő.

Ezt követő 1-2 napon belül várható döntés ebben az ügyben, miközben legkésőbb 22-én már edzeni kellene.

De kikkel? NB III-ra vagy NB II-re igazoljunk, tárgyaljunk? Játékossal, edzővel hogyan és miről tárgyaljunk?

Tetézzem?
Nálunk nyáron stadion fejlesztés indul, pályát kell bérelnünk egy évre, milyen pályát keressek, NB II-re vagy NB III-ra alkalmasat?

Tudjuk, a legdrágább bajnokság lesz az NB III, húsz csapattal és nulla TV vagy egyéb forrással, hogyan döntsek a működésről, a költségvetésről?

No ennek szellemében köszönöm mindenkinek a munkáját és mindenkinek kívánok egy rövid pihenőt, feltöltődést!

Feleki Attila
tulajdonos

4 hozzászólás

 1. VácVácVác!!!! szerint:

  Sziasztok!
  Gratulálok az ezüsthöz!
  Látom itt is vannak érdekes esetek.
  Remélem jövőre találkozunk a másodvonalban! 
  Én szorítok nektek!
  Hajrá Vác!

 2. Kopé szerint:

  Mikor dől el hogy mi lesz? Sokan azt beszélik, hogy fúzió a PMFC-vel és átveszi Attila a teljes üzemeltetést?

  A rosszindulatúak azért már írják a fészen, hogy Matyi becsukta a fizető csapot és nem lesz aki eltartsa a csapatot, mint ahogy évek óta ezt történt. Én örülnék az NB. II-nek, megérdemelnénk nagyon az idei teljesítmény után.

 3. miko56 szerint:

  HOGY IS VAN EZ?

  Az elmúlt 4 évben az önkormányzat a könyvelési számítások adatai
  szerint több, mint 50 millió forint támogatást juttatott el célirányosan
  a futballhoz. Ilyen mértékű támogatásban egyetlen szervezet vagy
  csoport sem részesült Kozármislenyben.
  Az élénk egyesületi versenysport és utánpótlás érdekében az önkormányzat,
  továbbra is fogja biztosítani a feltételeket. Hangsúlyozom,
  nem a magántulajdonosi, hanem az egyesületi versenysport esetében.
  Az elmúlt fél évben a klub tulajdonosa semmilyen kérelmet, kérést
  nem juttatott el az önkormányzathoz a klub támogatására
  vonatkozóan, ezért is olvastam értetlenül az említett cikket.
  Dr Biró Károly polgármester

 4. drd szerint:

  Emberek! Kapjunk észbe… Lehet, hogy az I love Mislenyes sleppjét az orránál fogva vezeti a polgármester, de belőlünk nem csinál hülyét. Tudjuk, ismerjük a tényeket és közben a polgármester meg össze vissza hazudozik, menti az irháját!
  Csak néhány dolog hogy miképp keveredik bele a saját hazugságaiba. A csevegőbe azt mondja, hogy 50 millió Ft-ot adtak focira az elmúlt 4 évben. Majd lenyilatkozza a TV-nek https://youtu.be/3W-ArrAgk7U hogy amióta nem egyesületi forma hanem Kft. azóta az Önkormányzat nem támogatja a focit! Hát hogy van ez? Miközben 2011/2012-es év óta a Gold-Sport üzemelteti a focicsapatot… tehát azóta nincs támogatás. (Ezt Feleki is leírta, hozzátéve hogy 1 év kivételével nem volt.) Most akkor adott a focira 50 milliót vagy sem az Önkormányzat? A válasz nagyon egyszerű: NEM adott! Az a pénz a felépített műfüves pálya éves törlesztő részleteiből jön össze, az egy beruházás, a FUEGO Kft.-nek fizeti a város. De attól még hogy az épült műfüves pálya attól nem lesz benne foci. Ahhoz csapat is kell. Más városban is épült műfüves pálya, ugyanilyen 10-15 éves törlesztésekkel, nekik nem sír a szájuk ez miatt, hanem örülnek neki! És ez mellett még támogatják is a csapat működését. És az mekkora gáz, hogy azt mondja ő nem ad egy Kft.-nek pénzt, mert nem lehet (miközben minden más városban lehet), majd mivel egészíti ki? Hogy CSAK azért nem adtak a Gold-Sportnak támogatást, mert a tulajdonos nem kért, nem nyújtott be kérvényt!! Nagyon gáz!! Sőt úgy tudjuk, hogy hosszú távra szóló támogatási szerződése is volt a Gold-Sporttal az Önkormányzatnak még az előző testület jóvoltából, amit a Dr. Bíró vezette Testület tolvonással áthúzott!! Hazudozik össze-vissza. Sajnos még mindig vannak akiket be tud csapni, de szerencsére egyre kevesebben!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!