Felcsúton lépünk pályára a 2. fordulóban

Győzelemmel kezdett hétvégi ellenfelünk, hiszen a szezon kezdeten, Csákváron az újonc otthonában 4-2-re győzni tudtak.

A felcsútiak góljait Zsolnai, Szakály, Gajdos és Polonkai szerezték.

Szombaton – Kiss Norbert játékvezető sípszavára – 17.30-kor kezdődő Puskás Akadémia FC – Kozármisleny NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés Felcsúton kerül megrendezésre.

Puskás Akadémia FC néven, nyártól önálló klubként folytatja a szereplését a Videoton második csapata, a Videoton-Puskás Akadémia.

A klub, az MLSZ bajnokság átszervezési változtatásaira reagálva adta át indulási jogát az újonnan alakult Puskás Akadémia FC-nek.

A csapat edzője a tavasszal Diósgyőrből távozó Benczés Miklós, a kapusedző pedig Disztl Péter, akivel Fehérvárott már nem számoltak.

Mivel a Puskás Akadémia FC független csapat, a Videoton első keretének játékosai nem játszhatnak vissza.

A Puskás Akadémia FC csapatában olyan játékosok szerepelnek, akik korábban komoly NB I-es múlttal is rendelkeznek.

Polonkai Attila 252 NB I-es mérkőzésen 28 gólt szerzett, bajnok a Videotonnal. Zsolnai Róbert 143 NB I-es meccsen 26 gólt ért el, Szakály Dénes 120/7, Tóth Balázs 103/6 de idegenlégiósból is akad Pajovics a kapuban, Aposztolopulosz a védelem tengelyében illetve Fabio.

Ezen kívül a keret többi tagja zömében a Puskás Akadémiáról kikerült fiatalok, így jónak mondható az arány a rutinos labdarúgók és a fiatalok között.

Mivel a Puskás Akadémia FC együttesének célja a bennmaradást érő helyek valamelyikének megszerzése, így egy komoly kiélezett ütközetre van kilátás, hiszen a Kozármisleny hasonló célokkal futott neki a bajnokságnak.

A felcsúti gárda célja nem lehet más, mint az NB II-es tagság megőrzése, és biztosak lehetünk benne, hogy ha szükséges ennek érdekében télen még inkább megerősítik a keretet.

Ez az év az eredményről szól, aztán a következő években már ismét előtérbe kerülhet az utánpótlás fontossága, hogy az Akadémiáról kikerülő fiatalok a már 1 csoportos NB II-ben kerüljenek versenyeztetésre.

Együttesünk a múlt héten magabiztos 4-0-s győzelmet aratott a BKV Előre ellen, ami jó alaphangot adott a bajnokságra.

A nyáron érkezett fiatalok egyre inkább kezdik átvenni azokat az elveket, ahogy Márton Gábor dolgozik és gondolkodik.

A vezetőedző csak azokat a fiatalokat választotta ki a nyáron, akikről úgy gondolja, hogy ügyes, tehetséges labdarúgók és megfelelőek számára, akikkel együtt tovább tudja folytatni az előző évben megkezdett munkát.

Ugyan a keret továbbra sem végleges és nincs még kész a csapat, de betegségből kilábalva illetve sérülésből felépülve már bővül a taktikai repertoár nem mellékesen nagyobb a lehetőség a mérkőzés közbeni változtatásokra is.

Ahogy az első bajnoki fordulóban láthattuk, együttesünket a tavalyi évben megtapasztalt játszós futballt folytatja ahol nem mellékesen a játékosok sokat futnak, nem rúgják el céltalanul a labdákat.

Ehhez most egy kiváló talajú felcsúti pálya is párosul, azaz még inkább lehetőség lesz a jó minőségű futballra.

A Kozármisleny csapatában 4 olyan labdarúgó is található – Kovács T., Vég, Balaskó, Tányéros -, akik korábban a Puskás Ferenc Akadémián nevelkedtek, így számukra nagyobb jelentőséggel bír a találkozó, hiszen volt csapata ellen mindenki egy kicsit jobban meg szeretné mutatni magát.

Reméljük, hogy a hétvégéig kitartó hőség nem vesz ki túl sokat a labdarúgókból és a nagy meleg nem gátolja a jó mérkőzés kialakulását.

Mi mást kívánhatnánk, mint a múlt hétvégihez hasonló jó és eredményes játékot Felcsúton is!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!