Vereséget szenvedtünk Felcsúton

Puskás Akadémia FC – Kozármisleny 2-1 (0-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Felcsút, 300 néző

Vezette: Kiss N. (Aradi J., Nagy T.)

Puskás Akadémia FC: Czirjék – Margitics, Papucsek, Apostolopoulos, Farkas N.  – Tóth B. , Polonkai – Balog (Gajdos 46.), Szakály D. (Soós 81.), Baracskai (Fabio 60.)– Zsolnai

Vezetőedző: Benczés Miklós

Kozármisleny: Sólyom – Vég, Balaskó, Tányéros, Kiss M. – Szabó B., Koller – Karacs, Kovács T. (Schmidt 82.), Zsdrál (Boda 58.) – Puskás (Városi 58.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerzők: Apostolopoulos 72., Szakály 74.  illetve Papucsek (öngól) 69. percben.

Sárga lap: Szakály 81., illetve Balaskó 16., Tányéros 53., Kovács T. 57., Boda 81., Koller 87. percben.

Az első fordulóban Csákváron diadalmaskodó, rutinos NB I-es játékosokkal (Zsolnai, Polonkai, Szakály D., Tóth B.) felálló Puskás Akadémián otthonában Felcsúton lépett pályára NB II-es csapatunk.

A 9. percben hátul elpasszolt labdára Zsolnai csapott le, de Sólyom kapujából jól lépett ki és felszedte előle a játékszert.

A 19. percben Zsolnai a 16-oson belül az alapvonal fele cselezett, majd nagyszerűen vette észre a középen érkező Szakályt, aki abban bízva, hogy Sólyom elfekszik, túlságosan könnyelműen alábökött, de a labda az állva maradó mislenyi kapus kezébe hullott.

A 22. percben a kiváló fizikai adottságokkal bíró Zsolnai lépett ki újból, de védőink szorongatásában gyengén kapu mellé lőtt.

A 26. percben Farkas N. ment el a bal szélen, majd élesen belőtte a labdát, amit Sólyom csak kiütni tudott, érkezett Polonkai aki 12 méterről tisztán, nagy helyzetben kapu mellé lőtt.

A 31. percben jobb oldali hazai beadást kifejeltek védőink, Tóth B. 16 méterről kapásból alig lőtt mellé.

A 44. percben felcsúti pontrúgás után Tóth B. kapu mellé fejelt.

Az 1. félidő krónikája alapján is megállapítható volt, hogy a Puskás Akadémia együttesét a rutinos játékosai illetve az ő futballjuk határozta meg.
Csapatunk próbálta saját játékát játszani, de sajnos ebbe nagyon sok hiba csúszott és az ellenfél birtokolta többet a labdát, ők voltak kezdeményezőbbek és veszélyesebbek.

Az 50. percben trükkös szabadrúgás kombinációt láthattunk. Tóth B. Baracskaihoz passzolt a bal oldalra, aki középre adott, az érkező Szakály D. pedig mellé lőtt.

A 64. percben újabb veszélyes támadást „éltünk túl”. Jobb oldali beadás után Zsolnai 4 méterről pörgetett kapura, Sólyom nagy bravúrral kitolta a labdát a léc alól.

A 65. percben a csereként beállt Fabio bal lábbal, 20 méterről lőtt kapu mellé.

A 67. percben a sokadik Sólyom bravúr szemtanúi lehettünk. Szakály vezette a labdát kapusunkra, és kiválóan ártalmatlanította a hazai támadó lövését.

A 68. percben elvégzett Puskás Akadémia szöglet után közelről a felcsúti támadó közelről fejelt mellé.

A 69. percben Karacs a jobb szélen elvette a labdát Fabiotól, majd az akció végén Boda lövése a felső lécet találta telibe. A kipattanót összeszedtük, majd Kovács T. indította el Városit, aki a 16-oson belül meghúzta, majd belőtt labdáját a becsúszó Papucsek a saját kapujába juttatta. 0-1.

A 72. percben az ivószünetet követően rendezte sorait a hazai csapat és sajnos az első kínálkozó lehetőségből gólt szerzett. A félpálya közepéről oldalról, szabadrúgást végzett el a Puskás Akadémia amely után Apostolopoulos a hálóba fejelt. 1-1.

A 74. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Tóth B. nagyszerűen löbbölte be a labdát a vonalban álló védők mögé, amire érkezett Szakály D. és 10 méterről a kapuba lőtt. 2-1.

A 81. percben Boda szabálytalankodott Szakállyal szemben. Előbb a földön fekvő hazai játékos visszarúgott, majd a földről felpattanva ellökte Bodát. Kiss N. játékvezető mindkét játékosnak sárga lapot mutatott fel, de talán Szakálynak a törlesztésért járt volna a szigorúbb büntetés. Talán ez az eset volt a játékvezető egyetlen komolyabb hibája, ezt leszámítva jól dirigálta a találkozót.

A 84. percben Sólyom védett egy közeli fejest.

A látottak alapján teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Felcsút. A hazai játékosok sok veszélyes támadást vezették, és többször csak Sólyom Csabának volt köszönhető, hogy nem kapott gólt a Misleny.
Az első valamire való támadásunkból előbb Boda a felső lécet találta telibe, majd Városi harcosságának köszönhetően vezetést szereztünk.
Sajnos túl gyorsan érkezett az egyenlítő találat, amely még inkább feltüzelte a hazaiakat, akik még egy sebességi fokozattal rákapcsoltak és Szakály találatával a győzelmet is megszerezték.
Sajnos ki kell jelenteni, hogy a hazaiak ennyivel jobbak voltak, ezért gratulálunk a győzelmükhöz.
Nem szégyen kikapni Felcsúton, az ellenfél soraiban nemcsak nagy nevek, de a pályán mutatott jó teljesítményük is párosult, amely meghatározó volt. A Puskás Akadémia nagy valószínűség szerint az első 5-ben végez, így az otthonukban elszenvedett 1 gólos vereséget nem kell kudarcként megélni!

Benzcés Miklós: Megpróbáltuk ráerőltetni akaratunkat ellenfelünkre, ami úgy érzem összességében sikerült is. Jobb volt a támadójátékunk, mint ellenfelünkké, ennek köszönhetően tartottuk itthon a 3 bajnoki pontot.

Márton Gábor: Nem játszott jól egyik csapat sem, de talán a hazaiaknál a pályán lévő rutinos játékosok jelentették a pluszt, nekik köszönhetően nyert a Puskás Akadémia. Sajnos mi gyengébben játszottunk, így nem győzhettünk. Meg kell említeni, hogy korrekt volt a játékvezetés.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!