Felállunk a padlóról és mostantól csak előre tekintünk!

Meglepő vereséget szenvedtek NB III-as labdarúgóink Maglódon aminek semmi előjele nem volt.

Egy kimondottan jól sikerült felkészülést követően – remek átigazolások mellett -, mindenki optimistán tekintett a tavasz elé.

Ha lehet ilyet mondani, talán a legrosszabb álmainkban sem gondoltunk rá, hogy a sereghajtó és ezidáig nyeretlen együttes otthonában vereséget szenvedhet a Kozármisleny.

Azóta már tudjuk, hogy a rémálom valósággá vált.

A fociban benne van a meglepetés, sőt attól is az egyik legérdekesebb játék, hogy tartogat meglepetéseket és nem mindig a jobb csapat nyer.

Sajnos most mi voltunk ezeknek a meglepetéseknek a szenvedő alanyai, de csak és kizárólag mi tehetünk arról, hogy azok lettünk!

Talán azt sem túlzás kijelenteni, hogy a Maglódot 10-ből 9-szer megvernénk, de sajnos most volt az az egy.

Vélhetőleg tudat alatt egy kicsit mindenki elhitte, hogy ezt a mérkőzést csak és kizárólag a Kozármisleny nyerheti meg. (És ha ez így van, az óriási hiba ezen a szinten.)

Jól kezdődött a találkozó számunkra, kapujához szegeztük a Maglódot, az első 20 percben szinte nem is jöttek át a félpályán, aztán ha már átjöttek, lőttek is egy gólt…

Innentől kezdve ők felbátorodtak, lélektani előnybe kerültek, majd a bekapott újabb gólok után csapatunk sokkhelyzetebe került. Valljuk be, erre nem is nagyon lehetett felkészülni, de leginkább nem kellett volna magukat ilyen helyzetbe hozni a játékosoknak.

Az biztos, hogy a pályára lépők, most egy életre megtanulták, hogy a fociban tényleg bármi megtörténhet.

Sajnos komoly árat fizettünk ezért, a komoly ár egyelőre -3 pontot jelent, ami a végelszámolásnál még nagyon hiányozhat!

Ha kicsit szeretnénk árnyalni vereségünket, akkor érdemes visszapörgetni az idő kerekét, amikor a 14. fordulóban, november 15-én, tehát a mostanihoz hasonló pályaviszonyok mellett a Maglód a listavezető Vác otthonába utazott. A 85. percben Vácon (!) 1-0-ra vezettek a vendég maglódiak! Aztán 5 perc alatt valahogy begyötört 2 gólt a Csank legénység és ha nehezen is, de otthon tartotta a 3 pontot. Az sem múlott sokon, de végül behúzták a váciak, ha nehezen is.

Tekintsünk előre, ha 5 pont lenne “csak” a hátrányunk, akkor sem érezhetnénk magunkat páholyban, hiszen ha be akarjuk fogni a Vácot, márpedig miért ne akarnánk, akkor nekik (is) botlani kell…

Ahogy eddig sem, úgy továbbra sem a mi kezünkben van a sorsunk, ezért egyetlen dologgal szabad foglalkozni, saját magunkkal, a soron következő mérkőzésünkkel!

Hosszú még a bajnokság ez adhat némi vigaszt és reményt a folytatásra.

A Maglódinál valószínűleg csak nehezebb mérkőzéseink lesznek, ebből adódóan rövidesen kiderül, hogy valójában mire is képes csapatunk.

Németh Zsolt vezetőedző elmondta, hogy ő télen úgy kalkulált, hogy maximum egy vereséget szenvedünk el tavasszal, hát most akkor ezt letudtuk.

Bízzunk benne, hogy innentől kezdve elkapják a srácok a fonalat és azt a játékot láthatjuk, amit láttunk a felkészülés során. Azt a csapatot, amely Kaposváron kapujához szegezte a hazaiakat, azt a Kozármislenyt aki pár hete 3-0-ra legyőzte az NB II bajnokesélyesét, a Vasast.

Ahogy a tréner elmondta óriási pofont kaptunk, de fel fogunk állni és csak előre tekintünk!

Így térjünk is rá hétvégi mérkőzésünkre, az első hazai megmérettetésükre, amelyen az Orosházát látják vendégül.

Az Orosháza az első tavaszi mérkőzésén a Szentlőrincet fogadta.

A 85. percben vezetést szerzett a baranyai gárda, de nem sikerült megőrizni előnyét a hármas sípszóig, a 90. percben egalizált az Orosháza, így döntetlen eredménnyel ért véget az összecsapás.

Az Orosháza gárdájáról nem érkeztek jó hírek a téli felkészülés alatt, pénzügyi problémák miatt több játékosukat is a távozás gondolata foglalkoztatta.

Érzékeny veszteség lehet számukra, hogy a Közép csoport góllövőlistáján 3. helyen álló Végh Áriel a SZEOL-hoz igazolt, de rajta kívül további játékosok is távoztak.

A bajnokság elején még kimondottan masszív csapat (a 8. fordulóban még 6. helyen álltak) az ősz végére leeresztett és sorra veszítette el mérkőzéseit, így eshetett meg az, hogy csak a 14. helyen teleltek.

Ugyan a Kozármisleny FC életét sérülések is nehezítik, de elég bő a keret ahhoz, hogy a hadra fogható játékosok a nehézségeket áthidalják és megoldják a feladatot.

A találkozó március 7-én, szombaton 14:30-kor kerül megrendezésre Kozármislenyben, ahol a korábbiakhoz hasonlóan a hölgyek és a gyerekek továbbra is ingyenesen tekinthetik meg a mérkőzéseket!

Sok szeretettel várjuk a szurkolókat!

Hajrá Kozármisleny!

 

1 hozzászólás

  1. Mnéni szerint:

    Egész jól sikerült a felállás.:) 
    Javasolni fogom az MLSZ-nek, hogy csak 2. félidőket kelljen játszanunk.:)

Szólj hozzá a bejegyzéshez!