Ezúttal is a PMFC nyerte az edzőmeccset

PMFC-MATIAS – Kozármisleny 5-2 (4-2)

Labdarúgó felkészülési mérkőzés

Pécs, 100 néző

Vezette:  Ifj. Botló

PMFC-MATIAS: Molnár – Nagy J., Fodor, Krejci, Zeljkovic – Horváth A. (Szatmári), Koller – Márkvárt, Szatmári (Fröhlich), Horváth Zs. (Bjelanovic) – Grumic (Bajzát)

Vezetőedző: Lőrincz Emil

Kozármisleny: Helesfay (Kurucsai) – Suba (Zelenyánszki), Fellai, Lantos, Vég (Szabó B. ) (Boda) – Fenyvesi, Turi – Dominic (Berdó V.), Boda (Kovács A.), Karacs – Városi (Schmidt)

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Gólszerzők: Horváth Zs. 1., Zeljkovic 12. (11-esből), Márkvárt 33., Zeljkovic 41., Fröhlich 86. illetve Dominic 7. és 8. percben.

A szerdai edzőmeccset követően ismét találkozott egymással a két gárda.

Mindkét együttes soraiban sérültek, sérülésből felépülő illetve egyéb okokból hiányzó játékosok is akadtak.

A Kozármisleny együttesében Sólyom Cs., Kiss M., Zsdrál M. műtét utáni rehabilitációjukat végzik. Nem léphetett pályára Danijel Romic aki a hétközi edzőmeccsen kapott rúgást a bokájára. Romic kiesésével a PMFC segített ki bennünket hiszen a csapatkapitány Lantos Levente húzott mislenyi mezt és Fellaival ők alkották a belső védő párosunkat.
Nagy Dominik iskolai elfoglaltság miatt nem állt Szabó Zsolt rendelkezésére, míg Kovács Tamás az NB II-es válogatottal Törökországban edzőtáborozik így elég jelentős volt a hiányzók listája.

A hétközi edzőmeccsen már pályára lépő Luka Dominic ismét lehetőséget kapott, két gólt is szerzett, igaz nem volt nehéz dolga, hiszen a társak kihagyhatatlan helyzetbe hozták.

Fenyvesi Olivér személyében feltűnt egy újabb próbajátékos, aki a Kaposvár II-ben valamennyi másodosztályú mérkőzésen pályára lépett az ősszel.

Nem indult jól a találkozó csapatunk számára, hiszen gyakorlatilag az első akció végén Márkvárt beadása után Horváth Zsoltnak csak az üres kapuba kellett bepasszolnia a labdát.

A bekapott gól nem vette el csapatunk kedvét és két gyönyörű akció végén a már említett horvát Dominic kétszer is betalált, így fordított a Misleny.

Az egyenlítés Zeljkovic nevéhez fűződik, a szlovén játékos a Suba János által elkövetett szabálytalanság után megítélt büntetőt magabiztosan értékesítette. Suba Jani önkritikusan megjegyezte a meccs végén: „Nem ez volt életem meccse…” Ezen talán nem kell meglepődni, a sorozat terhelés következtében az ő szempontjából teljesen érthető. Tudjuk, hogy Jani kiváló játékos és nagy erőssége lehet a csapatnak.

A félidő vége előtt Márkvárt és Zeljkovic talált be Helesfay kapujába, így 4-2-es eredménnyel ért véget az első játékrész.

Mindenképpen dicséretes, hogy ezúttal is egyenrangú partnerei voltunk az NB I-es PMFC-nek.

A második játékrészben mindkét edző lehetőséget adott a cserejátékosoknak is. Feltűnt, hogy a PMFC-ben pályára lépő Bajzát leginkább szövegelésben volt első osztályú, ráadásul beállításával jelentősen visszaesett a PMFC támadójátéka – amit tegyünk hozzá nem bántunk.

Sajnos a mislenyi cserék sem hoztak frissességet és lendületet, a második félidő egyértelműen a Pécs csapatáé volt.

Amikor már azt hittük, hogy nem is láthatunk újabb gólt, akkor az ősszel még Kozármislenyben játszó Fröhlich betalált Kurucsai kapujába így alakult ki az 5-2-es végeredményt.

Szabó Zsolt vezetőedzőnk ezen a találkozón is sok tapasztalattal gazdagodhatott, mert remek akciók mellett, védekezési és helyezkedési hibákat is láthatott és jó ellenfél ellen mérhette le, hogy mely játékosától mit várhat.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!