Pesterzsébetre látogat a HR-Rent Kozármisleny

Vasárnap délután 13:30-kor az ESMTK otthonában lépnek pályára az NB III-ban listavezető labdarúgóink.

A házigazda együttes jelenleg a bajnoki táblázat 13. helyén áll, a szorosnak nevezhető középmezőny alján.

Mivel az osztályból csak 1 kieső lesz, így a kiesés szele nem fenyegeti őket, mert 13 ponttal előzik meg a sereghajtó ESMTK.

Természetesen a pesterzsébetiek célja nem a kiesés elkerüléséért való harc, sokkal inkább a középmezőnyben való feljebb lépés, a tavalyi évhez hasonlóan – amikor 8. helyen végeztek -, idén is legalább oda szeretnének kerülni.

Az eddigi fordulók során 4 győzelem és 1 döntetlen mellett, 6 alkalommal veszítettek.

Értékes győzelmeket arattak, hiszen két feljutásért küzdő együttest is legyőztek, a Budafok-Újbudát odahaza, míg a SZEOL-t Szegeden fektették kétvállra. Ezek mindenképpen figyelmeztető jelek és óvatosságra intenek.

A Dunaharaszti és Dabas elleni pontvesztések megmutatták, hogy a jó játék, a mezőnyfölény és a sok helyzet még nem jelentenek automatikusan győzelmet, így remélhetőleg a csapat megtanulta a leckét és ennek szellemében fognak pályára lépni Németh Zsolt tanítványai és nagyobb hatékonysággal értékesítik a helyzeteket.

A házigazda együttes legeredményesebb labdarúgója Kocsis Dávid, aki 4 gólnál jár, komolyabb NB II-es tapasztalattal is rendelkezik, tavaly ősszel még a másodosztályú Soroksárban szerepelt. Kocsis legutóbb a Gyula ellen lépett pályára, azóta 2 mérkőzést is kihagyott.

A Kozármisleny csapatából a góllövőlista élmezőnyében találunk két labdarúgót is, Nagy Krisztián 9 góljával harmadik, míg Wittrédi 8 találattal a 4. helyen áll.

A Diósgyőr elleni kupagyőzelem után – ami nagy siker volt a klub életében -, és a Dunaharaszti elleni döntetlen után, a hét a frissítés szellemében telik, hogy a vasárnapi bajnoki és a jövő szerdai Bp. Honvéd elleni MK mérkőzéseken is jó teljesítményt nyújtsanak Lantosék.

A tavalyi évben a két együttes összecsapásai számunkra alakultak kedvezőbben.

Tavaly ősszel Kozármislenyben 3-0-ra nyertünk, ezen a mérkőzésen Tóth Adrián kétszer talált be, illetve Lázár öngólt szerzett.

A tavaszi “visszavágón” 1-0-ra nyertünk a fővárosban, ott Lauer Norbert volt eredményes.

Érdekesség, hogy 2007-ben, első NB II-es évünkben Lauer Norbert góljával tudtunk nyerni Pesterzsébeten, ami Kozármisleny első győzelme volt a másodosztályban.

2008 tavaszán amikor a két együttes 2-2-re végzett Mislenyben, akkor is mindkét gólunkat Lauer szerezte.

A vasárnapi összecsapást Görög Márió vezeti, két segítője Hima Andrea és Bertalan Dávid lesznek.

Hajrá Kozármisleny!

 

1 hozzászólás

  1. gattuso4 szerint:

     Soványka 1:0,de győzelem !
     
     Hajrá Kozármisleny !

Szólj hozzá a bejegyzéshez!