Ennél több kellett volna a győzelemhez

Kozármisleny – Szentlőrinc 0-0

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 250 néző

Vezette: Szommer A. (Illés T., Varga G.)

Kozármisleny: Sólyom – Erdős, Fellai, Gajág, Szabó M. – Nagy E., Fenyvesi – Várda (Valkovics 62.), Lauer (Szívós 85.), Nagy K. – Tóth A. (Puskás 62.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Szentlőrinc: Németh M. – Hajnal, Zámbó, Vadas, Kalmár, Bartal (Lóth 19.) – Benke (Berkics 76.), Kiss M., Kántor (Bodor 64.), Tóth M. – Berdó

Vezetőedző: Nagy Tamás

Sárga lap: Nagy E. 37., Puskás 74. illetve Kiss M. 31., Vadas 51., Zámbó 58., Tóth M. 70., Berkics 90. percben.

Nem ígérkezett könnyűnek a Szentlőrinc elleni összecsapás több dolog miatt sem.

Csapatunk a héten egy nagyobb iramú Magyar Kupa mérkőzést játszott az NB I-es PMFC ellen, amely komoly energiákat emésztett fel és a heti felkészülést is teljesen átírta. Eközben a vendégek akik már nem voltak érdekeltek az MK-ban egy sokkal frissebb csapattal tudtak pályára lépni.

Amikor megláttuk a Szentlőrinc összeállítását, az 5 védős játékrendszert már sejtettük, hogy nehéz feladat vár labdarúgóinkra.

A találkozó úgy is kezdődött, ahogy vártuk, a saját félpályáját teljesen megszálló, védekezésre berendezkedő alakulattal találtuk magunkat szemben.

A 3. percben Nagy E. lőtt kapu fölé.

A mezőnyjátékkal tarkított első félórában néha-néha a vendégek is előremerészkedtek, de labdavesztéseik után gondosan ügyeltek arra, hogy véletlenül se tudjon gyorsan megindulni a Kozármisleny és nagyon sokszor szabálytalanságokkal állították meg induló játékosainkat.

A 27. percben Berdó adott középre a bal szélről, középen Benke érkezett, de nem túl jól sikerült fejesét Sólyom gond nélkül fogta.

A 30. percben Várda veszítette el a labdát, ebből indult a szentlőrinci kontra, Tóth M. 12 méterről lőtt, de középre tartó labdáját Sólyom könnyedén hárította.

A 38. percben a félidő, de talán a mérkőzés legnagyobb helyzete maradt kihasználatlanul. Lauer kapott egy mélységi átadást, egy az egyben vezette a labdát Németh kapusra, de sajnos csapatkapitányunk elhibázta a ziccert.

A 42. percben Nagy K. beadását Németh M. öklözte ki, a labda Tóth A. elé került, aki kissé gyámoltalanul bal belsővel próbált kapuba találni, de gyenge kísérletét a közben felálló kapus megfogta.

Nem úgy játszott a Kozármisleny, ahogy azt megszokhattuk, tompábbak voltak a játékosok is, de nem volt könnyű dolguk egy olyan csapattal szemben, amely alapfelállásában 25-30 méteren belül védekezett 10 emberrel.

Az 52. percben Fenyvesi lépett volna ki, aki ellen a 16-os vonalának környékén szabálytalankodtak. A kecsegtető helyről elvégzett szabadrúgást Lauer a sorfal fölött eltekerve alig lőtte kapu mellé.

Az 55. percben Kántor 18 méteres lövésér hárította Sólyom.

A 62. percben Fellai látványos, félfordulatból leadott lövése szállt kapu mellé.

A 69. percben szép mislenyi akció végén Erdős ment el a jobb szélen, veszélyesen középre lőtt labdája sajnos kereszteb ment a kapu előtt.

A találkozó véghajrájában a Szentlőrincnek egyre nagyobb energiákat kellett mozgósítania, hogy tartani tudja az eredményt. Igaz, hogy nem nehezedett rájuk elviselhetetlenül nagy nyomás, de végig az ő térfelükön zajlott a játék és játékosaik is egymást felrázva próbálták “túlélni” ezt az időszakot, mert érezték, hogy könnyen bajba kerülhetnek.

A 71. percben közel jártunk a gólhoz. Nagy K. szabadrúgásába Nagy E. csúsztatott bele, a gólba tartó labdát Németh M. nagy bravúrral a kapufára tolta.

73. percben Valkovics lövése levágódott, Fenyvesi elé került a labda, aki kapu fölé lőtt.

A 74. percben Fenyvesi került nagy helyzetbe, közeli lövését azonban Németh M. nagy bravúrral hárította.

A 83. percben egy félreértés borzolta a kedélyeket a kispadokon és a pályán belül, az egyik vendég játékos a gyepre került, de közben támadott a Kozármisleny. Majd az akció alatt valamely játékosunk elől oldalra rúgták a labdát. Sajnos itt jött a félreértés, hiszen néhányan úgy gondolták, hogy mindez azért történt, mert a földön feküdt a társuk, miközben egy felszabadítás volt. A bedobással folytatta a támadást a Kozármisleny, de a vendégek közül többen azt reklamálták, hogy miért nem adta vissza a labdát csapatunk. Kívülről úgy tűnt, hogy szerelési céllal rúgták oldalra a labdát. Amennyiben ez mégsem így történt, úgy utólag is elnézést kérünk!

A 86. percben Puskás kapott egy kiugratást, majd megtolta a labdát, a kapujából érkező Németh M. azonban a 16-oson ütközött vele. Azon is meglepődtünk, hogy ezért semmilyen kártyát nem kapott, azon pedig főképp hogy szabadrúgást sem ítéltek javunkra, miközben Németh M. a szabálytalankodásban meg is sérült, ápolni kellett.

A 91. percben Nagy K. fejjel tolta be a labdát maga elé a 16-oson belülre, majd helyzetbe is került, de lövését menteni tudták a szentlőrinciek.

A 92. percben egy kontratámadás végén indult meg Tóth M., de a 16-osunk környékén beérték a védők, így nem lett nagyobb gond.

Egy nem túl látványos és nem túl magas színvonalú mérkőzésen nem érdemelt győzelmet csapatunk, mert egy dobogóért küzdő együttesnek sokkal többet kell tennie hazai pályán a győzelemért, mint azt játékosaink tették.

A vendégek elérték céljukat, hiszen nem kaptak gólt, pontot raboltak, aminek a lefújást követően örültek is a játékosaik.

Nagy Tamás: Úgy gondolom, hogy ki-ki meccset játszottunk. Mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, de senki nem tudott velük élni.

Németh Zsolt: Tompán és akaratgyengén játszottunk. Nem érdemeltünk győzelmet. Hazai pályán minden csapatnál jobban kell akarnunk a győzelmet. Néhány játékosnak el kell gondolkodni, hogy megfelelő volt-e a hozzáállása.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!