Elvitte a 3 pontot a Gyirmót

Kozármisleny – Gyirmót 1-2 (0-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 250 néző

Vezette: Kiss N. (Kepe A., Kulman T.) Tart. j.v.: Molnár A.

Kozármisleny: Sólyom – Kiss M., Kovács T., Vattai, Farkas Z. (Vég 48.) – Nagy E., Zsdrál (Fenyvesi 70.) – Cziráki, Kovács D., Vituska (Turi 48.) – Varga B.

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Gyirmót: Deli – Balog Z., Kardos, Graszl K., Farkas M. – Erős (Egerszegi 92.) – Cseri (Fejes 53.), Beliczky, Lázár P., Oross – Papp K. (Magasföldi 79.)

Vezetőedző: Sisa Tibor

Gólszerzők: Cziráki 57. illetve Beliczky 39., Oross a 47. percben.

Sárga lap: Vattai 32., Varga B. 90. percben.

Nem a legjobb előjelekkel kezdődött a találkozó csapatunk számára, hiszen egy élcsapat ellen győzelmi kényszerrel léptek pályára játékosaink.

A 7. percben Nagy E. lövését fogta Deli.

A 11. percben Vituska indult meg a bal szélen, befelé húzott és lőtt, Deli szögletre mentett.

A 34. percben Cziráki elől mentett Deli, a szöglet után Varga B. fejelt kapu fölé.

A 38. percben szabadrúgást végeztek el a vendégek, Kardos fejelte el a labdát, Papp csak beleérni tudott a labdába, és nem találta el a kaput.

A 39. percben Varga B. veszítette el a labdát a vendégek 16-osának előterébe, amiből megindult a Gyirmót és egy gyors kontrát vezetett végig a pályán, melynek végén Beliczky 12 méterről lőtt a mislenyi kapuba. 0-1.

Gyakorlatilag ez volt az ellenfél valamire való támadása, egyből gólt szereztek belőle.

A 45. percben Varga B. szépen fordult le védőiről, majd amikor már helyzetbe került, erőtlenül lőtt kapura, így Deli könnyedén hárított.

Az első félidőt mindkét csapat részéről rengeteg hiba jellemezte, nem igazán alakult ki folyamatos játék, egymás hibáiból éltek a csapatok. A Kozármisleny hazai csapatként próbált kezdeményezni, a Gyirmót pedig szervezetten játszott, nem nagyon adtak területeket a hazai csapatnak.

Ha azt mondjuk, hogy rosszul ért véget a félidő, akkor kijelenthető, hogy még rosszabban folytatódott a 2. játékrész.

A 47. percben egy újabb kontratámadást követően Oross közelről, ajtó-ablak helyzetben megszerezte csapata 2. gólját. 0-2.

A gól után nem volt más lehetősége a Kozármislenynek, mint még nagyobb erőket mozgósítani a minél sikeresebb támadások érdekében. Ez viszont magában hordozta az ellenfél kontráinak lehetőségét.

Többször is veszélyeztettek a vendégek, sokszor a szerencse, vagy éppen Sólyom Csaba mentette meg csapatunkat az újabb góltól.

Az 57. percben a csereként beállt Turi jól vette észre a bal szélen meginduló Czirákit, hosszú indítással pontosan játszotta meg, majd a kozármislenyi szélső egy szép csel után helyzetbe játszotta magát, melynek végén kilőtte a jobb alsó sarkot és szépített. 1-2.

Az 59. percben Turi adott középre, Varga B. fejelt közelről, de a gyirmóti kapus szögletre mentett.

A Kozármisleny szépítő gólja után volt egy 10-15 perc, amikor csapatunk elkapta a fonalat, ekkor bízhattunk abban, hogy sikerül egyenlíteni. Meg kell jegyezni, hogy a Gyirmót előnye birtokában veszélyes kontrákat vezetett, melyekből többször is gólt szerezhettek volna.

A 77. percben Kardos közeli fejesét Sólyom bravúrral hárította.

A második félidőben akart és ment előre a Kozármisleny, benne volt a mérkőzésben az egyenlítés is, de az is, hogy gólokkal növeli előnyét a Gyirmót. Sok volt a pontatlanság és a hiba csapatunk játékában. Volt, hogy már verve volt a védelem és Sólyom Csaba hárított.

Az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy a Gyirmót nem szaladt fejjel a falnak. A biztonságot végig szem előtt tartva játszottak, nem adtak túl nagy területeket a Kozármislenynek.

Csapatunk próbálkozott, meg akarta nyerni a találkozót, de a félidő hajrájában bekapott gól, demoralizáló volt. A második félidő pedig rémálomszerűen kezdődött, hiszen megduplázta előnyét a vendég gárda.

Amikor azt hittük, hogy eldőlt a találkozó megrázta magát Szabó Zsolt csapata és egy szép akció végén sikerült szépíteni. Az ezt követő 15 percben jól is futballoztunk, de nem sikerült nagy nyomás alá helyezni a vendégeket. Akadtak lehetőségek, lövések, de a tényszerűség kedvéért meg kell említeni, hogy a vendégek ha pontosabbak a befejezéseknél, akár több gólt is szerezhettek volna.

A Gyirmót rutinos csapat módjára a végjátékban jól őrizte előnyét és elvitte a 3 pontot Kozármislenyből.

Szabó Zsolt: Szerettünk volna hazai pályán 3 pontot szerezni, de semmiképp sem szerettünk volna veszíteni. A Gyirmót egy egységes jó csapat, mi pedig nem tudtuk annyit birtokolni a labdát, és nem tudtuk olyan nyomás alá helyezni őket, mint szerettük volna. Támadójátékunk pontatlan volt és a legnagyobb problémánk az volt, hogy a párharcokat elveszítettük. Úgy láttam, hogy fizikálisan és kondícionálisan is fölénk a Gyirmót, sőt a 2. félidő bizonyos szakaszaiban játékban is.

Sisa Tibor: A hazai csapatnak nagyon kellettek a pontok és ez a mérkőzés minden percében látszódott. Ennek tükrében győzelmünk komoly értékkel bír. Ha helyzeteinket berúgjuk, nagyobb arányban is nyerhettünk volna, de egy pillanatig sem vagyunk elégedetlenek.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!