Elszenvedtük első vereségünket Szegeden

SZEOL – Kozármisleny 2-1 (2-1)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Szeged, 200 néző

Vezette: Czékus S. (Zsákai M., Varga B.)

SZEOL: Dongó – Buzási, Dlusztus, Bjedov, Grünwald – Forró – Bata (Mihálffy 87.), Puskás, Ondrejkó, Beretka (Kormányos 84.) – Faragó (Tóth A. 89.)

Vezetőedző: Tóth Ákos

Kozármisleny: Sólyom – Domonkos, Erdős, Gajág, Szabó M. – Nagy E., Szabó B. (Reitz 83.) – Cziráki, Tóth A., Várda (Valkovics 73.) – Imrő (Nagy K. 54.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Gólszerzők: Grünwald 12., Bata 41. illetve Gajág a 40. percben.

Sárga lap: Bjedov 26., Ondrejkó 80. illetve Szabó B. 16., Domonkos a 90. percben.

Sajnos a sérüléshullám továbbra sem kerüli el csapatunkat, újabb 2 alapember esett ki a kezdőcsapatból, ezúttal Fellaival és Fenyvesivel bővült a hiányzók listája.

A találkozó szemerkélő esőben, felázott talajú pályán kezdődött el.

A 2. percben Cziráki indult meg a jobb szélen, éles szögből leadott lövését hárította a hazai kapus.

A 4. percben Bata iramodott meg, majd bal lábas lövését Sólyom bravúrral hárította.

A 9. percben labdát szereztünk az ellenfél 16-osának közelében, a labda a jobb oldalon érkező Czirákihoz került, akinek a lövését ismét hárította Dongó.

A 12. percben megszerezte a vezetést a SZEOL, egy bedobás után Beretka passzolt Grünwaldhoz, aki kapásból lőtt, a labda szerencsétlenül megpattant egy védőnkön, az elmozduló Sólyom nem védhetett. 1-0.

Az egyre mélyebb talajú pályán és a nedves füvön a lapos passzok megcsúsztak, így sok hiba jellemezte a játékot.

A 35. percben Grünwald 17 méteres oldalról elvégzett szabadrúgását kiütötte Sólyom, a kipattanó Batához került 20 méterről lövésre vállalkozott, de blokkolták védőink.

A 40. percben egy pontrúgás után egyenlített csapatunk. Szabadrúgást végezhettünk el a félpálya közepéről,Cziráki a hosszú oldalra ívelt, Szabó Milán visszafejelte a labdát, majd Gajág közelről megszerezte a Kozármisleny egyenlítő gólját. 1-1.

A 41. percben azonnal visszavette a vezetést a hazai csapat. Bata iramodott meg, majd a 16-oson belülről, nagyon pontosan kilőtte a hosszú alsó sarkot. 2-1.

A 44. percben Faragó került helyzetbe, de körülményes volt így védőink beérték és tisztáztak előle.

Csapatunk korán hátrányba került, de a hajrá előtt sikerült egyenlíteni.Sajnos a SZEOL-nak volt erre válasza így az ő vezetésükkel ért véget a játékrész. A szünetben egyik edző sem cserélt.

A 49. percben Szabó B. mentett a hazaiak csatára Faragó elől.

Az 58. percben Puskás kiugratása után Bata lövését védte Sólyom.

A 65. percben Nagy K. 24 méterről elvégzett szabadrúgása előbb kipattant Dongóról, de másodjára védeni tudott.

A 79. percben Bata lövését hárította Sólyom. A szöglet után Puskás bombáját bravúrral védte a mislenyi hálóőr.

A második félidőben már nem sikerült újabb gólt szerezni, így a hazai csapat otthon tartotta a 3 pontot.

A 2. játékrészben a hátrány miatt muszáj volt kockáztatnunk, sokkal nyíltabb támadójátékkal fellépni, de eközben hátul kinyíltunk így lehetőségei adódtak az ellenfélnek. A SZEOL harcosan küzdött és megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

Tóth Ákos: Nagy kő esett le a szívünkről azzal, hogy megszereztük az első győzelmünket, nem könnyen született meg a mai győzelmünk sem, kellően megküzdöttünk érte. Úgy gondolom, hogy a játék képe alapján ez a győzelem teljesen reális, előbb is eldönthettük volna ezt a meccset, de úgy látszik, hogy ennek így kell történnie, meg kellett izzadnunk a sikerért. Kicsi, de mindenképpen fontos lépés volt ez a mai mérkőzés.

Németh Zsolt: Megérdemelt nyert a hazai csapat. Sajnos mi nem küzdöttünk eléggé, rossz szellemben léptünk pályára. A SZEOL játékosai sokkal többet tettek a győzelemért. Kapott góljainkat két egyéni hiba előzte meg. A korán bekapott első gól után sikerült egyenlíteni, de egy eladott labdából 1 percen belül megszerezték vezetés a hazaiak, amivel aztán meg is nyerték a találkozót.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!