Elsőre jól nézett ki – döntetlen a PMFC ellen

Kozármisleny – PMFC 1-1 (1-0)

Labdarúgó felkészülési mérkőzés

Kozármisleny, 200 néző

Vezette: Zierkelbach

Kozármisleny: Molnár P. – Domonkos, Tar (Czifra), Fellai, Valkovics (Szabó P.) – Nagy E., Fenyvesi – Nagy K., Lauer (Reitz), Cziráki (Várda) – Tóth A. (Imrő)

Vezetőedző: Németh Zsolt

PMFC: Helesfay D. (Holczer 31.) – Manjekar, Vermes, Gajág, Turi – Lantos, Bratic – Beke, Rácz, Sós B. – Gránicz

2. félidő: Holczer (Gőcze 61.) – Nagy J., Romic, Balogh, Mohl – Horváth A. – Szatmári, Márkvárt, Wittrédi, Heffler N. – Gránicz

Vezetőedző: Véber György

Gólszerzők: Nagy E. illetve Mohl (11-esből).

Az első félidőben a PMFC nem a legerősebb összeállításában lépett pályára, mondhatni “Ligakupa” együttessel kezdte a találkozót, míg a Kozármisleny talán az aktuálisan legerősebb összetételben próbálta meg felvenni a küzdelmet a két osztállyal magasabban szereplő ellenfelével szemben.

A pécsi csapat az első félidőben nagyon aktív volt, többször eljutottak a Kozármisleny kapujáig, helyzetekig, gólszerzési lehetőségekig jutottak, amelyek sorra kimaradtak, köszönhetően a remekül védő Molnárnak.

A félidő vége felé Nagy Erik remekül eltalált 18 méteres lövésével, akcióból tudtuk megszerezni a vezetést, ezen kívül a hajrában, egy pontrúgás után Tar szerezhetett volna még gólt, de kimaradt a helyzet, így 1-0-ás előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második játékrészben a PMFC már egy NB I-es csapatot küldött pályára, eközben a Kozármisleny inkább csak fiatalokkal frissített, ezért attól tarthattunk, hogy a nagyobb tudás és rutin következtében a piros-feketék a második félidőt majd gólokkal nyerik meg, de szerencsére kellemesen csalódtunk.

A 49. percben Heffler N. tört be a 16-oson belülre, megtolta a labdát, de sajnos egy rossz ütemű becsúszó szerelési kísérlet a lábát találta, így a játékvezető jogosan ítélt 11-est. A büntetőt Mohl magabiztosan értékesítette. 1-1.

Ezt követően a PMFC uralta a játékot, mondhatni az ő akaratuk érvényesült és csak néha-néha sikerült kijönnünk a szorításból.

Azonban ami már most látszott és pozitívum, hogy a játékosok nagyon akartak, szervezetten, jól mozogtak, masszívak voltunk, pedig a napi két edzés következtében nem is volt friss a csapat.

Összességében az edzésterhelés kellős közepén egy dicséretes, melós 90 percet tudhatnak a játékosok maguk mögött.

A kezdet biztató volt, de még az út elején járunk, mindenesetre a pozitívumok örömmel tölthetnek el bennünket, a hibák javítására pedig még lesz idő és lehetőség.

A csapat következő felkészülési mérkőzését szombaton Nagyatádon játssza majd.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!