Ellentétes félidők után győzött az Ajka Kozármislenyben

Kozármisleny – Ajka 0-1 (0-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 150 néző

Vezette: Kovács G. (Kulman T., Szvetnyik B.) Tart. j.v.: Molnár A.

Kozármisleny: Holczer – Vattai, Fellai, Petrók, Vituska – Szabó B., Kovács T. – Fitos, Reitz (Schneider 46.), Cziráki – Tóth D.

Vezetőedző: Eduardo Almeida

Ajka: Jánosa – Mogyorósi, Jagodics, Pákai, Gunther – Rajos, Horváth A. – Mihalecz (Dóczi 65.), Major (Köles 89.), Sipos N. (Fodor M. 86.) – Sowunmi

Vezetőedző: Jákli Péter

Gólszerzők: Sowunmi a 23. percben.

Sárga lap: Holczer 41., Petrók 52., Vattai 67. illetve Rajos 60., Sipos N. 72. percben.

Még el sem kezdődött a találkozó, amikor a kezdőbe jelölt Oláh a bemelegítés közben jelezte, hogy nem tudja vállalni a játék, így Tóth Dániel kapott lehetőséget a kezdőben, aki ugyancsak kisebb sérüléssel bajlódott a héten.

Az első játékrész az Ajka irányítása alatt zajlott.

A 10. percben Rajos kapott nagyszerű labdát, de lövését Holczer lábbal hárította.

A 12. percben Major passzolt Siposhoz, aki lövésre vállalkozott, de Kovács T. blokkolta.

A 17. percben Vituska rúgott gyertyát, amit Petrók haza próbált fejelni, de Sipos N. leleste így ziccerbe került, de Holczer nagy bravúrral védett.

A 22. percben mislenyi szöglet után Fellai csúsztatott kapu mellé.

A 23. percben jobb oldalon futott az Ajka támadása, a beadást középen még blokkolták védőink, de a labda az ajkai csatár és a mislenyi védő között Sowunmi elé került, aki közelről a hálóba lőtt. 0-1.

A  32. percben Sipos kecsegtető helyről végezhetett el szabadrúgást, lövése után a labda a felső lécen csattant.

A 35. percben Tóth D. húzta meg a jobb szélen, beadására Cziráki érkezett középen, de védőjétől szorongatva kapu mellé fejelt.

A 41. percben hibáztak védőink, a labda átjutott a hosszú oldalra, Holczer előbb megtorpant, majd kilépett az Ajka játékosa felé, aki átesett kapusunkon. A játékvezető 11-est ítélt. A letett labda mögé Sipos N. állt, de lövése a bal alsó kapufáról vágódott ki.

A 45. percben szép hazai akció után Fitos középre lőtt labdájáról lemaradtak a középen érkezők.

A végig szakadó esőben lejátszott félidőben az Ajka alkalmazkodott jobban a körülményekhez, egyértelműen ők irányították a játékot és több gólhelyzetet is kidolgoztak. Ezek közül talán a legszerencsésebb szituációból szereztek vezetést, de ugyanakkor egy büntetőt is kihagytak.

A második félidőre megváltozott minden. Játékosaink azzal az elszántsággal és akarattal léptek pályára, amire nehéz helyzetünkben már a találkozó elejétől fogva elvártunk volna. Az Ajka beszorult a kapuja elé, és kontrákra rendezkedett be.

A 61. percben Fitos jobb oldali beadása veszélyesen szállt középre, de Mogyorósi az ötösről kifejelte a labdát.

A 63. percben Cziráki kapott remek labdát egy szép visszacsel után helyzetbe került, majd lövés helyett a jobb lábára cselezte vissza a labdát, majd ekkor lőtt, de a labda a kapu mellé ment.

A 88. percben Dóczi ugratta ki Majort, aki 14 méterről nagy helyzetben mellé lőtt.

A 90. percben Fitos beadását Fellai fejelte kapu fölé.

A második félidőben látottak miatt talán igazságosabb lett volna a pontosztozkodás, hiszen csapatunk sokat tett a gólszerzés érdekében, de nehéz helyzetben volt, hiszen a vendégek jól tömörültek, jól védték a területeket, így igazán komoly gólszerzési lehetőségünk kevés akadt.

Nagyon sok veszélyes beadásunk volt az Ajka kapuja elé, de a védőik jól dolgoztak így nem sikerült ezekből sem betalálni.

Két ellentétes félidő után a vendégek örülhettek, hiszen 3 ponttal a zsebükben utazhattak vissza Ajkára.

Eduardo Almeida: Fontos mérkőzés volt, az első félidőben jobban játszott az Ajka és gólt is tudott szerezni. A második játékrészben mi vettük át az irányítást, de nem sikerült a kapuba találnunk.

Jákli Péter: Az első félidőben több gólt is szerezhettünk volna, nagyon jól játszottunk. A másodikban aztán feljavult a Kozármisleny, ám magabiztosan védekeztünk és veszélyesen kontráztunk.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!