Elkerülhető gólok okozták a vereségünket

Duna Aszfalt TVSE – Kozármisleny FC 4-1 (2-1)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Tiszakécske, 1200 néző

Vezette: Oláh G. (Pápai Z., Kovács G.)

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay – Oláh, Dr. Kardos, Csáki (Bartucz 84.), Polyák – Tölgyesi – Juhász (Markó 46.), Kocsis, Kirchner, Puskás – Annus (Szabó L. 81.)

Vezetőedző: Szabó István

Kozármisleny FC: Ipacs – Fiáth (Petrovics 70.), Lantos, Racskó, Müllerlei – Tóth M., Kocsis – Reith (Hleba 56.), Márkvárt, Grabarics (Tar 46.) – Kiss D.

Vezetőedző: Kovács Zoltán

Gólszerzők: Kardos 25., 46., Puskás 58., Kirchner 81. illetve Tóth M. 15. percben.

Sárga lap: Csáki 34. illetve Fiáth 7., Tóth M. 67., Kiss D. 88. percben.

Városi Viktor 1 meccses eltiltása miatt kihagyni kényszerült az összecsapást, így újfajta összetételben futott ki a mislenyi csapat.

A múlt heti összeállításhoz képest a kezdőben kapott lehetőséget ezúttal Fiáth, Reith, Grabarics és Kiss Dominik is.

Védőink és a védekezésért felelős labdarúgók képviselték a rutint (Lantos, Racskó, Müllerlei, Kocsis (Fiáth 1998-ban született), míg támadóink a fiatalságot.
Az 1995-ös születésű Tóth Márk, a ’96-os Márkvárt Patrik és Kiss Dominik, illetve a ’97-es Reith Renátó  és Grabarics Máté alkották a támadó alakzatot.

Az ellenfél soraiban három exmislenyivel kezdett a Tiszakécske, Helesfay a kapuban Kirchner és Puskás pedig a támadószekcióban erősítette a hazaiakat.

Nem indult jól a találkozó csapatunk számára, már a mérkőzés elején, a 7. percben egy lerántást követően 11-eshez jutott a hazai gárda.

A büntetőpontra elhelyezett labda mögé Puskás állt, de lövését Ipacs remekül hárította.

A 9. percben 17 méterről, középről ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást Müllerlei, lövése kapu fölé szállt.

A 15. percben Reith passza után Tóth Márk 18 méteres lökete talált utat Helesfay kapujának jobb alsó sarkába. 0-1.

A 25. percben egy hazai sarokrúgás után szögletből Kardos maga is meglepődött, amikor a elé került a labda és közelről a kapunkba továbbított. 1-1.

31. percben Márkvárt szögletét Tóth M. csúsztatta kapu fölé.

A 32. percben nagyon veszélyes szituációban Müllerlei mentett a kapunk előtt.

A 36. percben Reith szabadrúgása után Lantos került helyzetbe, de fejelés közben “letaglózták”.

Lélektanilag elég rossz pillanatban, a játékrész utolsó percében ismételten szöglet után jutott a kapunkba a labda, ráadásul ezúttal is a belső védő Kardos talált be. 2-1.

A szünetben cserélt csapatunk Grabarics helyére Tar állt be, aki átkerült a jobb oldalra, Reith pedig a bal oldalon folytatta tovább.

A 47. percben Kiss D. lövését védte Helesfay.

Az 50. percben ismét Kiss D. próbálkozott, de ezúttal sem tudott túljárni Helesfay eszén.

Az 57. percben Racskó mentett nagy helyzetben.

Az 58. percben egy újabb elkerülhető gól után már elúszni látszottak az esélyeink. Ezúttal is sarokrúgás után, de most nem közvetlenül a beadásból, hanem egy felszabadítást követően beívelt labda került kapunk előterébe, Puskás pedig Ipacs kapujába lőtt. 3-1.

66. percben a hazai csapat hagyott ki egy ígéretes helyzetet.

A 67. percben Tar került helyzetbe, de lövés helyett passzolni próbált, így oda lett a lehetőség.

A 75. percben Hleba végzett el 25 méterről szabadrúgást, lövése meglepte ugyan Helesfayt, de korábbi kapusunk szögletre mentett.

A 81. percben jobbról ívelték be a labdát, a lepattanó Kirchner elé került aki beállította a 4-1-es végeredményt.

A Tiszakécske egy jó csapat, benne párharcerős, jó fizikai felépítésű labdarúgókkal, gyors támadókkal.

A 4-1-es vereség ellenére is voltak biztató jelek csapatunkat illetően, a PMFC mérkőzés után sikerült valamelyest javulni játékban, márpedig a lépésről-lépésre történő fejlődés számunkra fontos tényező.

A jövő héten hazai környezetben a Rákosmente ellen már egészen más esélyekkel lépünk pályára, mint azt a PMFC és a Tiszakécske ellen tettük.

Szabó István: Nagyon érdekes mérkőzés volt ez. A nyolcadik percben kihagytunk egy büntetőt, majd kaptunk egy gólt. A szurkolók mind végig kitartottak mellettünk, s amikor hátrányba kerültünk átsegítettek minket a nehezén. Ebben a helyzetben ez nagyon kellett. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy rendezni tudtuk a sorokat. Végül teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, s így kiszolgáltuk közönségünket.
Nagyon jó érzés, hogy ekkora érdeklődés kíséri a meccseinket, nagyon megható ez a hozzáállás a szurkolóinktól. Ez a győzelem kellett nekünk az önbizalom erősítése szempontjából. Jó csapat a Kozármisleny, de megérdemelten győztünk ellenük. Gratulálok a srácoknak és a stábomnak és még egyszer külön köszönöm a közönségnek. Ilyen szurkolók ebben az osztályban senkinek nincsenek, mint nekünk.

Kovács Zoltán: Nehéz ilyenkor bármit is mondani, amikor ilyen elkerülhető szituációkból, 4 pontrúgás után kaptuk a gólokat. Vissza kell majd néznünk a mérkőzést és ki kell elemezni a hibákat. Voltak a találkozónak fordulópontjai, amiből jól is kijöhettünk volna. A vereség ellenére láttunk már biztató jeleket a múlt heti összecsapáshoz képest. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a Tiszakécske elleni mérkőzés, ahogy azt is sejtettük, hogy nem lesz könnyű számunkra az idei bajnokság, ráadásul nehéz a sorsolásunk is. A fiatal játékosainknak még bele kell erősödnie ebbe az osztályba, jobban fel kell nőniük a feladathoz. Nagyon sok munka vár még ránk, hogy mindenféle szempontból megfeleljük az elvárásoknak.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!