Él-hal a csapatért – a győzelem bearanyozta a hétvégéjét

A bama.hu illetve a Dunántúli Napló is írt a labdarúgókat évek óta társadalmi munkában segítő, a csapat mellett jóban-rosszban kiálló Markó Lajosról a hétvégi Tatabánya elleni mérkőzés kapcsán.

“Szomorú hétvégéje lett volna Markó Lajosnak, ha Varga Bence nem talál be a 69. percben, s ezzel nem nyer a Kozármisleny.

Bár a szünetben agyba-főbe dicsértük a szendvicsét (bármelyik háziasszonnyal felvenné a versenyt), aminek nagyon örült, ez kevés lett volna a boldogságához: miután a mindenes él-hal a csapatért, csak egy győzelem aranyozhatta be a hétvégéjét.

Ami végül meg is született – kínkeservesen.

A játék ugyanis pont olyan volt, amilyenre a két csapat helyezése alapján számítani lehetett: az utolsó fogadta az utolsó előttit…

De a lényeg az, hogy a Kozármisleny ezzel a győzelemmel végre elmozdult a sereghajtó pozíciójából, s fellépett a 14. helyre. Mondjuk, ne ez legyen a végállomás.

KOZÁRMISLENY–TATABÁNYA 1-0 (0-0)

Labdarúgó-NB II. Kozármisleny, 200 néző.

V.: Nagy R. 5.

KOZÁRMISLENY: Sólyom 7 – Kiss M. 5, Kovács T. 5, Vattai 6, Fenyvesi 4 (Vég –, 70.) – Cziráki 4, Nagy E. 6, Nagy K. 6, Farkas 0 (Vituska 5, 19.) – Varga B. 6 (Banai –, 80.), Tóth A. 5.

Vezetőedző: Szabó Zsolt.

TATABÁNYA: Farkasdi 6 – Besztercei 5, Pálos 6, Ludánszki 5, Radnai 5 – Bakos 6, Kis Sz. 6 (Gyürki –, 66.), Bozsik J. 5 – Móri 5, Weitner 5, Szabó B. 5 (Szepesi –, 78.).

Vezetőedző: Bozsik Péter.

SÁRGA LAP: Fenyvesi (7.), Kovács T. (49.), Vattai (79.), Vituska (81.).

69. PERC: Nagy K. jobb oldalról középre adott, Varga Bence megelőzte védőjét, és 5 méterről a kapu bal oldalába talált (1-0).

SZABÓ ZSOLT: – A mai mérkőzésen egyetlen célunk az volt, hogy itthon tartsuk a három pontot. Ezt célfutballal elértük, gratulálok a csapatnak!

BOZSIK PÉTER: – Kezünkben volt a sorsunk, számtalan lehetőségünk volt 0-0-nál arra, hogy végül mi vonulhassunk le győztesen a pályáról.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:

Szigetszentmiklós–Ajka 3-0,

Kisvárda–Dunaújváros 1-1,

Siófok–Békéscsaba 0-3,

Sopron–Cegléd 2-3,

Szolnok–Vasas 3-1,

Gyirmót–Nyíregyháza 1-1,

Balmazújváros–ZTE 2-0.

KÖVETKEZIK: Ajka–Kozármisleny (okt. 26., 14.30).”

Forrás:

http://www.bama.hu/baranya/sport/a-kozarmisleny-kiszenvedte-a-gyozelmet-s-igy-mar-nem-utolso-521710

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!