Együttműködés a PTE – Egészségtudományi Karával

Ünnepélyesen megnyitották a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának (PTE-ETK) Komplex Sport Teljesítménydiagnosztikai és Fizioterápiás Kutatóközpontját, valamint Alapozó Egészségtudományi és Analitikai Laboratóriumi Kutatóközpontját.

A PTE – ETK és a HR-Rent Kozármisleny (Gold-Sport Kft.) az első között kötöttek egymással együttműködési szerződést.

Modern világunkban a legkiemelkedőbb sporteredmények elérése már nem képzelhetőek el megfelelő állapotfelmérés és tanácsadás nélkül, amely ezen túlmenően egyszerre szolgálja a sportsérülések megelőzését, az utánpótláskorú sportolók célzott fejlesztését is, valamint korai szakaszban lehetővé teszi a mozgásszervi, kardiovaszkuláris elváltozások kiszűrését a sportolóknál.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara infrastruktúrájukat továbbfejlesztve létrehozta a Fizioterápiás és Sporttudományi Intézet szervezeti keretei között működő Komplex Sport Teljesítménydiagnosztikai és Fizioterápiás Kutatóközpontot.

A Kutatóközpont eszközparkja az elmúlt évben sporttudományi teljesítménydiagnosztikai eszközfejlesztésen esett át, kiegészülve – az országban egyedüliként – a sportolói multifaktoriális állapotfelmérő informatikai felülettel, valamint mozgásterápiát alkalmazó népegészségügyi applikáció fejlesztéssel is.

A Kutatóközpont a rendelkezésre álló infrastrukturális, tárgyi és humánerőforrás felhasználásával képes:

•    komplex módon meghatározni a Kutatóközponthoz forduló élsportolók, sportolók, rekreációs céllal sportolók fizikai és mentális állapotát.

•    komplex állapotfelmérés segítségével a központhoz fordulók teljesítményét fokozni, optimalizálni, továbbá az életminőségüket javítani.

•    a motoros képességek valamint a sportági készségek, képességek szintjének meghatározása.

•    a mozgások és sportmozgások többdimenziós elemzése, értékelése.

•    a sportsérülések prevenciójára-, rehabilitációjára a fizioterápia, sportfizioterápia segítségével.

•    a táplálkozás-, sporttáplálkozás területén történő tanácsadásra.

1 hozzászólás

  1. Tóth Zoltán szerint:

    Remek  az együttműködés! Ehhez csak gratuláni lehet!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!