Egyenrangú ellenfelei voltunk az NB II-es Kaposvárnak

Kozármisleny – Kaposvár 0-3 (0-2)

Labdarúgó felkészülési mérkőzés

Kozármisleny, 100 néző

Vezette: Bánfai

Kozármisleny: Molnár P. – Domonkos (Erdős), Fellai, Petrók (Tar), Szabó M. – Fenyvesi, Nagy E. (Szabó P.) – Cziráki (Nagy K.), Lauer, Várda (Valkovics) – Tóth A. (Imrő)

Vezetőedző: Németh Zsolt

A felkészülés 4. hetében 5. edzőmeccsét játszotta csapatunk. A kemény edzések és meccsterhelések következtében nem nagyon volt friss a csapat (ennek nem is most van az ideje), ráadásul 2 nap telt csak el az előző felkészülési meccs óta.

Ellenfelünk ezúttal az NB II-es Kaposvár volt, melynek kezdőcsapatában kapott helyet többi korábbi msilenyi labdarúgó is: Kiss Márton, Zsdrál Miroszláv és Karacs Roland, illetve a néhány hete még nálunk edző próbajátékos Lakatos Gergő.

A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, hol az egyik, hol a másik csapat volt kezdeményezőbb, az ellenfél kapuja elé a Kozármisleny jutott el többször. Talán ezért is érkezett váratlanul a Kaposvár vezető gólja, hiszen minden előzmény nélkül és helyzet nélkül szereztek gólt a találkozó 32. percében, Hadaró bal oldali beadása a középen menteni igyekvő védőink egyikéről került a hálóba.

A 42. percben már egy kidolgozott akcióból is betalált a vendég gárda amikor Kiss Márton húzta meg a jobb szélen, majd beadása után Dominic volt eredményes. 0-2.

Az első félidőben ha igazi gólhelyzetig nem is jutottunk, de lehetőségeink adódtak. A gólszerzéshez talán Lauer állt legközelebb, aki szabadrúgásból alig lőtt kapu mellé.

A szünetben a Kaposvár szinte teljes mezőnysort cserélt (pályára lépett Kovács Tamás is) és a frissebb játékosoknak köszönhetően a 2. játékrész eleje az övüké volt, igazi Molnár kapusnak nem akadt védeni valója.

A félidő 20. percétől viszont már ismét a Kozármisleny dominált, sőt sorra alakította ki helyzeteit.

A 68. percben egy remek kozármislenyi akció végén a jobb oldalról jött befele a labda, a csereként beállt Imrő Rusák kapussal állt szembe, de a hálóőrbe lőtte a ziccert, a kipattanót pedig Nagy Erik a felső lécre, ahonnét a gólvonal elé pattant a labda. Mondhatni, hogy egy akcióból 2 gólt is szerezhettünk volna.

A 73. percben Nagy Krisztián némiképp váratlanul a 16-os sarkáról vállalkozott lövésre, a felső sarokba tartó labdát Rusák bravúrral tornázta szögletre.

A 76. percben újabb kozármislenyi helyzetet láthattunk egy beadás utáni lecsorgó labdát Lauer nagy erővel az oldalhálóba lőtte.

Sajnos a találkozó vége hazai szempontból kedvezőtlenül zárult, hiszen a 86. percben egy buta szabálytalanság után 11-es kapott a Kaposvár, melyet Házi magabiztosan értékesített és így kialakult a 3-0-ás vendég győzelem.

A felkészülés során az eredmény másodlagos, főképp azért mert csapatunk teljesen egyenrangú ellenfele volt az egy osztállyal feljebb szereplő Márton Gábor edzette alakulatnak.

A mislenyi gárda meccsről meccsre fejlődik, egyre inkább kezd összeállni a csapat és a komoly edzésterhelés ellenére is becsülettel teszik a játékosok a dolgukat.

A csapat legközelebb a horvát Cibalia otthonában lép pályára jövő héten szerdán.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!