Egy lépcsőfokot léptünk felfelé

HR-Rent Kozármisleny – Siófok 1-0 (0-0)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Pécs, 200 néző

Vezette: Dolnegó B. (Kovács II. G., Vígh-Tarsonyi G.) tart. j.v.: Bogár G.

02_siofok_20170305_525

HR-Rent Kozármisleny: Horváth D. – Milutinovic, Gubacsi, Racskó, Varga M. – Nagy E. (Pajor 84.), Szekszárdi – Városi, Kirchner (Wittrédi 78.), Kemény – Tóth M.

Vezetőedző: Szanyó Károly

01_siofok_20170305_525

Siófok: Tajti – Tamaskó, Mogyorósi, Czingráber, Farkas N. – Lázár, Gál M. – Gréczi (Kozma 63.), Czvitkovics, Petneházi (Berki 67.) – Elek B.

Vezetőedző: Disztl László

Gólszerzők: Varga M. 56. percben.

Sárga lap: Nagy E. 43., Kirchner 76., Horváth D. 88. illetve Elek 57., Farkas 69. percben.

Csapatunkból ezúttal Causic, Beke és Grumic eltiltás miatt míg Lantos és Kocsis betegség miatt hiányzott, ennek ellenére nagyon fogadkozott a csapat, hogy megszerzi első tavaszi győzelmét.

A végig szakadó esőben megrendezett mérkőzésen egy mély talajú pálya várta a csapatokat, ami nem igazán kedvezett a látványos játéknak.

Az első félórában csapatunk volt az aktívabb, főképp a Siófok térfelén folyt a játék, de nagy helyzetig ebben a periódusban nem sikerült eljutnunk.

06_siofok_20170305_525

Az első mislenyi gólhelyzetre a 30. percig kellett várni, ekkor  Tóth Márk remek szöglete után Tajti számította ki rosszul a labda ívét, éppen csak elérte, így került Kirchner elé, aki kapásból alig lőtt kapu mellé.

07_siofok_20170305_525

A 32. percben szép mislenyi támadás végén Tóth M. 18 méteres lövését Tajti ütötte szögletre.

A 33. percben az elvégzett sarokrúgás után, üggyel-bajjal szabadítottak fel a vendég védők.

A 36. percben Milutinovic beadása lecsúszott, nagyon veszélyesen csapódott a labda, de Tajti szögletre ütötte ki. Ismét veszélyes sarokrúgást végeztünk el, de Farkas felszabadított.

A 40. perc Varga szabadrúgását húzta le Tajti.

A 41. perc Czvitkovics egy kényszerítő után lőtt, Gubacsi állt a lövés elé, róla pattant fel a labda, így Horváth könnyedén fogta.

A 44. percben Czvitkovics beadását Petneházi kanalazta kapura, Horváth gond nélkül hárított.

Az első játékrészben egy remek felfogású, nagy akarattal küzdő és helyenként már jól is futballozó mislenyi csapatot láthattunk, amely minden nehézsége ellenére valóban mindent megtett a sikeres szereplés érdekében.

A 49. percben Kirchner kapott labdát a 16-oson belül, befordult a védője mellett és csak centikkel lőtt a hosszú kapufa mellé. Nagy helyzet volt.

08_siofok_20170305_525

Az 55. percben Tóth Márk harcolt ki nagyon ígéretes helyről egy szabadrúgást.

Az 56. percben Varga Márkó állt a labda mögé és Détári Lajos Lengyelországnak lőtt góljához hasonlóan tekerte a labdát a hosszú sarok felé, a labda a kapufa belső éléről a hálóba pattant. 1-0. Varga Márkó ezzel élete első NB II-es gólját szerezte.

09_siofok_20170305_525

10_siofok_20170305_525

A 73. percben Czvitkovics jobb oldali beadása után, Kozma lőtt kapura, de célt tévesztett, a labda a hosszú kapufa mellett szállt el.

A 80. percben egy bal oldali beadás után Horváth csak ujjheggyel tudott beleütni a labdába, de így is mentett, ami után a labda veszélyesen pattogott a 16-on belül, majd felszabadítottunk.

A 83. percben Berki lőtt kapu mellé.

Csapatunk számára nagyon fontos volt a 3 pont megszerzése és mondhatni, hogy ez szerencsére minden játékos hozzáállásán és elszántságán érződött is.

Az első félidőben több veszélyes szituációt sikerült kialakítanunk és jó ritmusban is futballoztunk.

A második félidőben egy nagyszerű szabadrúgásgóllal megszereztük a hőn áhított vezetést, amely után sietősebb lett a Siófoknak, ekkor már többet próbálkoztak.

A vendégeknek komolyabb egyenlítési lehetősége csak egy adódott, próbálkozásaik meddőek voltak, csapatunk tudatosan őrizte a vezetést.

Ne felejtsük el azt sem, hogy a pályán lévő játékosaink között több is akadt, akik nem tudtak teljes értékű munkát és felkészülést végezni, így a győzelem ennek fényében még inkább értékes!

GRATULÁLUNK a győzelemhez a csapatnak és a szakmai stábnak, erre a teljesítményre lehet építeni a következő hetekben is!

13_siofok_20170305_525

Szanyó Károly: Az előző két mérkőzésen a hozzáállással és az akarattal nem volt probléma, de akkor még játékban elmaradtunk attól, amit vártam. Most talán mondhatom azt, hogy egy lépcsőfokot léptünk felfelé, amit a héten gyakoroltunk az játékban visszaköszönt a mérkőzésen. Abban biztos vagyok, hogy fogunk még ennél sokkal jobban is játszani. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a játékosokról az eddig elvégzett munka miatt is és amit a mai mérkőzésen letettek az asztalra az alapján is, mindez nagyon pozitív a jövőre nézve. Megyünk tovább a megkezdett úton, abból a sok pontból amit terveztünk ez az első 3 és reméljük, hogy még sokszor meg tudjuk örvendeztetni szurkolóinkat, saját magunkat és mindazokat akik szorítanak Kozármislenyért. Én még azt szeretném, ha játékunk gördülékenyebb és pofásabb lenne. Mai győzelmünkkel kívánunk boldog születésnapot tulajdonos úrnak!

Disztl László: Az eső és a talaj eléggé megnehezítette mindkét csapatnak a dolgát. Az első félidőben kissé kényelmes és óvatos játék folyt. A második félidőben egy pontrúgásból gólt kaptunk, amit megelőzően mi nem láttunk szabálytalanságot. A bekapott gól után próbáltunk játszani és támadni, adódott olyan lehetőségünk amiből gólt is szerezhettünk volna. A játék képe alapján mindenféleképpen többet érdemeltünk volna.

Hajrá Kozármisleny!

 

2 hozzászólás

 1. MISLENY FAN szerint:

  BRAVÓ SRÁCOK!!!

  Ezért érdemes volt bőrig ázni. Csak így tovább ugyanilyen alázattal és akarattal, és máris meg lesz az eredménye!
  Reszkess Kisvárda!!!!!!!!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Mislenyszurker szerint:

  Szép volt Fiúk! Ez férfi munka volt!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!