Egerszegen lép pályára a Kozármisleny

Szombaton, villanyfényes mérkőzésen, Zalaegerszegen lép pályára Márton Gábor együttese.

A találkozó 17.00-kor kezdődik, a játékvezető Németh Ádám lesz.

Minden mérkőzés nagyon fontos, mert csak az 1-5. helyezett csapatok érezhetik magát biztonságban, ebből adódóan nagyon nagy harc folyik ezen helyek megszerzéséért.

Csapatunk jelenleg 26 ponttal 2. helyen áll, amíg a házigazdák csupán 7.-ek  17 ponttal.

A ZTE tavaly még az első osztályban szerepelt, kiesésük után az volt a céljuk, hogy azonnal az NB I-be visszakerüljenek.

Erre jelenleg nincs nagy esélyük, hiszen az éllovas Puskás Akadémia mögött 13 pont a hátrányuk!

A biztos bennmaradást jelentő 5. hely viszont elérhető közelségben van számukra, csak 2 pont a lemaradásuk, így talán a reális céljuk immár az 2-5. hely megszerzése lehet.

A tavalyi NB I-es csapatból maradtak rutinos, meghatározó játékosok többek közt Jahic kapus, Kocsárdi, Szalai, Máté P., Pavicevic, Vlaszák de érkezett Budovinszky, Hajdú N., Simonfalvi akik ugyancsak tapasztalt labdarúgók.

A rutinos játékosok mellé fiatalokkal (néhányan a saját utánpótlásból jöttek) egészült ki a keret, Nánási, Juhász, Kocsis, Frizoni, Grbic, Babati személyében.

Összességében elmondható hogy a rutin és a fiatalság egyaránt megtalálható a ZTE együttesében.

A kispadon egy fiatal helyi edző foglal helyet Preisinger Sándor labdarúgóként magyar válogatott, magyar bajnok és magyar kupa győztesnek vallhatja magát, de gólkirályi címmel is büszkélkedhet.

Az előzetes várakozásokkal ellentétesen, rosszul kezdődött a Zalaegerszeg számára a bajnokság.

Az első 6 fordulóban csupán egyszer tudtak nyerni (hazai pályán az SZTK ellen 2-1-re), ezen kívül 2 döntetlenjük volt (Győr II., Gyirmót), 3 mérkőzésen pedig vereséget szenvedtek (Ajka, Tatabánya, Veszprém).

A 7. fordulótól úgy tűnt, hogy egy „másik bajnokság” kezdődik számukra, amiben sokkal jobban szerepelnek.
Legyőzték a Kaposvárt és a BKV-t, majd becsúszott ugyan a Puskás Akadémia elleni vereség, de nyerni tudtak Sopronban, és odahaza a Baja ellen.

A győzelmek következtében szépen araszoltak felfele, már-már úgy tűnt, hogy az első ötbe is bekerülnek, amikor jött egy váratlan pofon és a múlt hétvégén Csákváron 2-0-ra kikaptak.
Ebbe a vereségbe elképzelhető, hogy a hétközi MK mérkőzésük is belejátszott, mert 2 napos túrára Bükkábrányba utaztak, ahol ugyan győztek és továbbjutottak, de lehet, hogy a hosszú utazás és a mérkőzés sokat kivett belőlük és ez miatt a Csákvári összecsapáson nem voltak elég frissek.
Talán ebből a vereségből nem is érdemes túl sok következtetést levonni, a megelőző 6 mérkőzésből viszont 5-öt megnyertek, ami figyelmeztető!

A legutóbbi hazai  (Baja elleni) mérkőzésükből készült videó megtekinthető a világhálón is :

A Zalaegerszeg együttesében találjuk Darko Pavicevicet, aki egy igazai befejező csatár, nagy értéke a ZTE-nek. 198 cm magas és 93 kg, kiválóan fejel és a labdával sem bánik rosszul.
Jónak mondható mérkőzés/gól aránnyal rendelkezik. 51 NB I-es meccsen 21-szer talált be az ellenfelek kapujába, míg idén az NB II-ben 10 összecsapáson 6 gólt szerzett.

Az Egerszeg együttesének baranyai vonatkozása is volt, hiszen a nyáron Mészáros Ferenc lett a szakmai igazgató, majd később csatlakozott a szakmai stábhoz Schneider Gábor is másodedzőként.

Zalaegerszegről nem érkeztek túl jó hírek a klub anyagi helyzetét illetően, állítólag 3 hónapja nem kaptak fizetést a játékosok, szakvezetők.
A két pécsi tréner közül előbb Schneider távozott, majd 2 hete Mészáros Ferenc is szerződést bontott a zalaiakkal.

A pénzhiány oka, egy korábbi játékos eladásukból várt pénz meg nem érkezése.

Artjoms Rudnevs 2008 és 2010 között harminc bajnokin húsz gólt szerzett a Zalaegerszeg színeiben, majd 2010 nyarán 200 ezer euróért a lengyel Lech Poznan csapatához szerződött.
A játékos kiválóan szerepelt új együttesében is, két szezon alatt 56 bajnokin 33 gólt szerzett, és az Európa Liga sorozatában két meccsen négy gólt szerzett a Juventus ellen.
Az olasz csapat mellett számos európai klub szerette volna megszerezni, de ez a Hamburgnak sikerült, amely állítólag 3,5 millió euróért szerződtette. Nagy Ferenc klubelnök szerint 150-200 millió Ft közötti összeg folyhat be a továbbértékesítés okán.

Erre a pénzre nagy szükségük volna, mondhatni kisimulnának a ráncok Zalaegerszegen.

Szerencsére Kozármislenyben rendezett az anyagi háttér, amit vállalt a klub azt tartani tudja.

Talán ez is közrejátszik abban, hogy az együttes kiválóan szerepel és remek a hangulat a csapat háza táján.

Az eddigi 12 forduló során 8 győzelmet arattunk, 2 döntetlen és 2 vereség mellett. A megszerzett 26 pontunk hatalmas eredmény.

Csak összehasonlításképp említjük meg, hogy az eddig legsikeresebb kozármislenyi félév alatt 28 pontot gyűjtöttünk, így minden esély megvan a csúcsdöntésre, akár már Zalaegerszegen is!

Nagyszerű dolog az is, hogy a listavezető Puskás Akadémia után mi lőttük a 2. legtöbb gólt, csapatunk látványosan futballozva, győzelmekre játszik.

A góljainkból 10-et jegyzett Koller Krisztián, aki ezzel az NB II (Kelet-Nyugat) legeredményesebb góllövője.

Krisztián sajnos az SZTK ellen begyűjtötte 5. sárga lapját, így Zalaegerszegen csak a lelátóról szurkolhat a társak sikeréért.

A keretben nagyon sok jó labdarúgó található, így aki helyén lehetőséget kap, kettőzött erővel mutathatja meg képességeit.

Szurkolunk a csapatnak, hogy a hátrálévő 3 mérkőzésen is folytatni tudja kiváló idei szereplését!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!