Eduardo: “Igyekszünk napról napra jobbak lenni…”

Csapatunk vezetőedzőjével Eduardo Almeidaval  beszélgettünk a csapatról, felkészülésről és az 1 hónapos magyarországi tapasztalatairól.

Közel 1 hónap telt el Magyarországra érkezése óta. Mik a benyomásai a klubról? Mennyire elégedett az eddig tapasztaltakkal?

Egy szervezett klubnál dolgozhatok, nagyon szeretek itt lenni, jól érzem magam, szeretem az embereket a klub körül. Ezidáig amit kértem, mindent megkaptam itt a klubnál, így nincs okom panaszkodni. Azért dolgozunk, hogy jó csapat legyünk és az a célunk, hogy bent maradjunk a másodosztályban. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, ebben a szép és nyugodt kisvárosban.

Mennyire elégedett a felkészülési mérkőzéseken látottakkal? Látta-e már azokat a jegyeket, amit a tavaszi Kozármislenytől látni szeretne majd a bajnokságban?

Jelenleg egy folyamatban vagyunk, igyekszünk kijavítani a felmerülő hibákat, amiben pedig jók vagyunk, abban megpróbálunk még jobbak lenni. Igyekszünk napról napra jobbak lenni, ezért dolgozunk minden nap. Azt hiszem jó úton járunk. A felkészülési mérkőzések eddig pozitívak, voltak jó momentumaink, helyenként jól is fociztunk, ezt próbáljuk majd kitolni 90 percre.

Mennyire elégedett a játékosok hozzáállásával az edzéseken illetve a felkészülési mérkőzéseken?

Először is nagyon fontos, hogy a hét során az edzéseken jól dolgozzunk, mert ha jól edzünk, jók leszünk a meccseken is. Ha nem edzel jól, nem fogsz jól szerepelni a mérkőzéseken! A játékosok hozzáállásával az edzéseken és az edzőmeccseken egyaránt elégedett vagyok, nincs okom a panaszra.

Néhány új igazolása van már a csapatnak, hogy látja őket? Mely további posztokra szeretnének még új játékost igazolni?

Az újonnan érkező játékosok nagyobb merítési lehetőséget adnak és ez mindenképpen jó számunkra, azt gondolom, mindannyian minőséget képviselnek.  Jelen pillanatban vannak olyan posztok, ahol nem ártana az erősítés, akár azért mert kevés játékosunk van ott, például belső védő poszton, de a középpályán, a tengelybe is jól jönne számunkra egy irányítani tudó labdarúgó. Akik itt vannak azokkal elégedett vagyok, de létszámban mindenképpen még bővülni kellene, hogy javuljanak a variációs lehetőségek. Szükséges még, hogy további játékosokat igazoljunk, mert jöhetnek sérülések, eltiltások és a hiányzókat pótolni kell.

A hátrányunk 9 pont a bent maradást érő 13. helyezéstől, de jól sikerült tavaszi szezonnal elérhető a végső cél, hogy az NB II-ben maradjon a Kozármisleny. Mi szükséges még ahhoz, hogy sikerüljön ez?

Jól kell játszanunk és mérkőzéseket kell nyerni. Néha pedig ha nem is játszunk jól, de lehetőség szerint akkor is győztesen kell elhagynunk a pályát. Minden meccset meg akarunk nyerni, néha jó játékkal néha pedig akár rossz játékkal is. Nem nagyon van időnk és lehetőségünk, hogy szép játék mellett döntetleneket érjünk el, nekünk győzelmekre van szükségünk.

Az eddig látottak alapján mennyiben különbözik a magyar futball a portugáltól vagy akár a maláj futballtól?

Valójában nagyon hasonló a futball akár Portugáliában, akár Magyarországon akár Malajziában, csak néhány dologban vannak különbségek. Azt gondolom a futball a világ összes részén valamennyire hasonló. Nincsenek igazából nagy különbségek.

Mit emelne ki amivel igazán elégedett?

Amit feltétlenül kiemelnék itt, az a játékosok mentalitása, illetve az, hogy mindent megtesznek a jó szereplés érdekében.  Úgy gondolom, hogy egyre inkább kezdünk szervezettek lenni, a játékosok kezdik megismerni, hogy mit várunk el tőlük a pályán, mindenki kezd ráérezni, hogy mit kell tennie a pályán a mérkőzések alatt.

Végül megkérdezném, hogy érzi magát hazánkban? Mennyire volt ideje körülnézni a környéken?

Egyelőre csak Kozármislenyt és Pécset volt idő valamelyest megismerni. Pécs egy nagyon szép város néhányszor volt lehetőségünk bejutni a családdal. Kozármisleny egy kisváros, de minden megtalálható itt. Mindkét város egyaránt tetszik, boldog vagyok, hogy itt dolgozhatok.

Köszönjük szépen a beszélgetést! Sok sikert kívánunk a továbbiakban is!

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!