Döntetlenre végeztünk a Dabas otthonában

Dabas – Kozármisleny 1-1 (0-1)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Dabas-Sári sporttelep, 200 néző

Vezette: Radványi Á. (Szvetnyik B., Mohos M.)

Dabas: Scheilinger – Buczkó, Wilson, Lázár, Takács – Zsíros, Dankó (Farkas 60.), Szkunc, Hollauer – Csák (Bozsik 70.), Gáspár (Jakab 78.)

Vezetőedző: Honti József

Kozármisleny: Molnár P. – Fenyvesi, Fellai, Gajág, Kocsis A. – Kovács T., Lantos – Beke, Lauer (Szabó B. 73.), Nagy K. (Cziráki 88.) – Tóth A. (Puskás 77.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Gólszerzők: Bozsik 82. illetve Lauer 43. percben.

Sárga lap: Takács a 90. percben.

A 2. percben Kocsis beadásszerű lövését fogta a hazai kapus.

A 4. percben Kocsis szabadrúgását hárította Scheilinger.

A 25. percben Kovács T. ellen szabálytalankodtak, Kocsis beadását Tóth A. csúsztatta kapura, de a hazai hálóőr védett.

A 29. percben Beke adta be a labdát jobbról, amely után Nagy K. lövésre vállalkozott, de a labda kapu mellé szállt.

A 30. percben hazai támadás végén Kocsis mentett.

A 34. percben Nagy K. ígéretes helyzetben eladta a labdát, ebből indult a hazai kontratámadás, amely végén a dabasi csatár rossz megoldást választott, lövés helyett keresztbe lőtte a labdát.

A 43. percben Kovács T. tálalt Lauer elé, aki remek mozdulattal talált a be a Dabas kapujába. 0-1.

Az első félidő hatalmas mislenyi labdabirtoklási fölényt hozott.

Ha nagy helyzeteket nem is sikerült kialakítani, de uraltuk a mérkőzést. A Dabas szervezetten védekezett, de egy alkalommal akár gólt is szerezhettek volna a félidőben.

A 47. percben Nagy K. 18 méteres lövését védte Scheilinger.

Az 59. percben Lauer passzolt Bekéhez, aki 18 méterről lőtt, a kapus kitenyerelte a labdát, de Nagy K. későn észlelt így felszabadítottak előle.

A 70. percben Beke beadása a védőkről szögletre vágódott.

A 74. percben Szabó B. tálalt Tóth A. elé, aki fölé-mellé lőtt.

A 79. percben Puskás lépett ki a jobb oldalon, beadását Nagy K. rosszul találta el.

A 82. percben Kocsis ápolása miatt átmenetileg ember hátrányban voltunk, amikor a Dabas szögletet rúgott. A beadott labda ide-oda pattogott az 5-ösünkön belül, majd Bozsik lövése az egyik védőnkről a kapuba vágódott. 1-1.

Sajnos nem sikerült megőriznünk a vezetésünket. Az első félidőt egyértelműen uraltuk és a második játékrészben is voltak lehetőségeink, igaz a hazaiak kontrából és pontrúgásból egyszer-egyszer veszélyeztettek.

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolguk, hogy elhozzuk a 3 pontot a Dabas otthonából, hiszen a hazaiak a tabella 4. helyén állnak és a dobogóért harcolnak, de vezetésünk után bíztunk benne, hogy sikerül elérni célunkat. Sajnos a 82. percben egyenlített a házigazda így pontosztozkodásra került sor a csoport rangadóján.

Németh Zsolt: Végig mi uraltuk a mérkőzést az ellenfél 10 emberrel védekezett 30 méteren belül. Nagyon bosszantó, hogy a hazaiak gyakorlatilag kapura lövés nélkül, egy beadás után lecsorgó labdából mégis gólt tudtak szerezni. Mivel mi az adódó lehetőségeinket kihagytuk, így azt kell mondjam magunkat vertük meg.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. Zoli szerint:

    Honti József, az FC Dabas NBIII-as első csapatának vezetőedzője a hétvégi Kozármisleny elleni hazai döntetlent követően az alábbi nyilatkozatot adta:

    ” Sérültjeink és eltiltottjaink következtében nem a legerősebb összeállításunkban tudtunk nekivágni ennek a kőkemény ütközetnek, így alapvetően védekezésre rendezkedtünk be, amiből megpróbáltunk gyors kontratámadásokat véghezvinni.
    Az első játékrészben több lehetőségünk is adódott, ezeket azonban rendre elpuskáztuk, míg ellenfelünk egy megingásunkat könyörtelenül kihasználva megszerezte a vezetést. A gól után két kérdéses szituáció is adódott, ahol véleményem szerint a játékvezető sporttárs a kárunkra tévedett, így hátrányba voltuk kénytelenek pihenőre vonulni.
    Szünetben rendeztük sorainkat, ami a folytatásban meg is látszódott a csapaton. Helyzeteket alakítottunk ki, domináltunk, jól látszott, hogy nagyon bizonyítani szeretnének a fiúk hazai közönségük előtt, mivel az eddigi dabasi találkozóink nem úgy sültek el, ahogyan azt szerettük volna. Kitartásunknak végül meg lett az eredménye, sikerült kiegyenlítenünk, az idő rövidsége azonban már nem tette lehetővé a győztes találat bevitelét.”

Szólj hozzá a bejegyzéshez!