Döntetlen a Veszprém elleni összecsapáson

Kozármisleny FC –  VLS Veszprém 1-1 (0-0)

Labdarúgó felkészülési mérkőzés

Kozármisleny

Vezette: Zierkelbach

Kozármisleny FC: Czirjék – Kiss M. (Ancil), Bogdán, Fiáth (Horvát G.), Kocsis (Müllerlei) – Lantos, Tóth M. – Petrovics (Kovács K.), Kuntic, Grabarics (Körmöczi) – Németh Á. (Hleba)

Vezetőedző: Kovács Zoltán

Gólszerző: Tóth M.

A Szekszárd után ismét egy NB III-as alakulattal, a Nyugati csoportban szereplő Veszprémmel mérkőztünk meg.

Vendégeink kimondottan jó eredményekkel büszkélkedhetnek a téli felkészülés során, legyőzték az NB II-es ZTE-t, döntetlent játszottak az ugyancsak másodosztályú Csákvárral és legyőzték az NB III egyik őszi meglepetéscsapatát, az Iváncsát.

A találkozón csapatunk szerezte meg a vezetést Tóth Márk révén, aki egy beadás utáni rövid felszabadítást követően, jobbról, 12 méterről a rövid felsőbe vágta a labdát.

A vezetésünk után mintegy 5-6 perccel Vágó Attila együttese egy beívelés utáni fejesből egalizált, így döntetlennel zárult az összecsapás.

Két fegyelmezett csapat között nagy küzdelem zajlott a pályán, mindkét gárda előtt adódott lehetőség, de a második félidő elején 2-3 gólt is szerezhettünk volna, a középpályás labdaszerzésünk jól működött, kimondottan jó volt a játékunk a mérkőzés ezen periódusában.

Sajnálattal közöljük, hogy következő felkészülési mérkőzésünk időpontja és ellenfelünk kiléte is bizonytalan, mivel a szombatra már decemberben (!) lekötött edzőmérkőzést a Dunaújváros hétfőn lemondta!

Sajnos egyre gyakoribb, hogy egy csapat különösebb ok nélkül, vagy mondva csinált okokból lemond egy-egy edzőmeccset. (Tegyük hozzá, hogy azért korábban ez nem volt jellemző a labdarúgásra.)

Tavaly télen még NB II-esként elutaztunk az NB III-as Dunaújvároshoz (pedig jellemzően az alacsonyabb osztályú csapatok utaznak a magasabb osztályúhoz), most “adhatta volna vissza” az akkori gesztust a Dunaújváros, hogy ezúttal ők látogatnak Kozármislenybe és erre tettek ígéretet még a 2017-es év végén.

A hét elején kaptuk tőlük egy értesítést (mint utólag kiderült, mondvacsinált okokra hivatkozva, hogy nem tudnak jönni), majd rövidesen láttuk a Dunaújváros honlapján valós okokat is, hogy ők az NB II-es Budafokkal mérkőznek, és nyilván ezért nem tudnak az NB III-as Kozármislennyel is ugyanebben az időben játszani.

Egyszerűbb és talán  egyenesebb lett volna, ha klubunk vezetői felé azt kommunikálják, hogy szakmailag nagyobb kihívás és a felkészülésükbe jobban illeszkedik egy magasabb osztályú csapat elleni összecsapás… Nyilván akkor sem örültünk volna a lemondásnak, de valamelyest megértettük volna az érveket, na de így…

Nagyobb probléma, hogy a Dunaújváros a mérkőzés lemondásával borult a felépített edzés és mérkőzés csúcsterhelés tervezésünk játékosaink számára, de nincs mást tenni, új ellenfél után kell nézni.

A listavezető Dunaújváros egyébként március 24-én biztosan Kozármislenybe látogat, 15:00-kor bajnoki mérkőzésen fogadjuk őket!

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. gattuso szerint:

    Egy nevelő célzatú “pofon” akkor majd talán hasznukra válik !

Szólj hozzá a bejegyzéshez!