Döntetlen a horvát együttes ellen

Kozármisleny – Bjelo Brdo (horvát) 3-3 (2-2)

Nemzetközi labdarúgó felkészülési mérkőzés

Kozármisleny

Vezette: Bánfai Zs. (Éles A., Nagy Zs.)

Kozármisleny: Helesfay D. – Suba (Erős), Romic (Gaál M.), Kovács T., Vég – Szabó B., Fenyvesi – Karacs (Berdó V.), Boda, Bjelanovic (Zsdrál) – Birtalan (Városi)

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Gólszerzők: Birtalan (2, egyet 11-esből), Gaál M.

A bajnoki rajt előtti utolsó  hazai felkészülési mérkőzését játszotta NB II-es csapatunk.

Ezúttal több játékosunk is kisebb-nagyobb sérülés, válogatottbeli elfoglaltság illetve betegség miatt nem állt rendelkezésre (Fröhlich, Fellai, Schmidt, Sólyom, Nagy D., Kiss M., Bozsovics).

A második félidőben pályára lépett Gaál Miklós, aki évekig Oroszországban légióskodott, azonban jelenleg csapatunkkal edz és pályára is lépett a harmadosztályú, feljutásért küzdő Bjelo Brdo ellen.

Nem kezdődött jól a találkozó, hiszen a vendégek szereztek vezetést ráadásul az elmúlt hetekben látott jó teljesítményhez képest gyengébb produkcióval rukkolt ki a gárda. Ebben valószínűleg közrejátszott az esős idő és ezáltal csúszóssá váló műfű is.

Főképp a találkozó első szakaszában hiányzott a játékosokból a futómennyiség, a dinamika. 0-1 után Bejlanovic ellen követtek el szabálytalanságot a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Birtalan magabiztosan értékesítette. Az egyenlítő gól után lendületben maradt az együttes, szép akció végén Suba jobb oldali beadását Birtalan közelről fejelte a hálóba. A félidő vége előtt egyenlítettek a vendégek, Helesfay bravúrral hárított egy lövést de a kipattanót sajnos nem sikerült a védőknek felszabadítani, előbb eszméltek a Bjelo Brdo játékosai és közelről egyenlítettek.

A második félidőben a cserék sem hoztak változást a játékban, sőt az összeszokottnak nem nevezhető védelmünk kapott egy újabb gólt és máris a vendégeknél volt az előny.

Játékosaink igyekezetére, az akarásra nem lehetett panasz, próbáltuk az ellenfél térfelén építgetni a támadásokat, de igazi gólhelyzet nem alakult ki.

A találkozó utolsó jeleneteként Gaál M. bal lábas megpattanó lövése kellemetlenül a felső lécről vágódott a gólvonal mögé, majd Város talppal még beljebb segítette a labdát. A mozdulatnál ütközött a kapussal, ami után a horvát játékosok reklamálással próbálták annulálni a gólt. Mivel ez nem sikerült nekik, ezért úgy döntöttek, hogy 5 perccel a rendes játékidő vége előtt levonulnak a pályáról.

A találkozó nem volt különösebben durva és túl sok vitatható ítélet sem adódott, így nehezen tudtuk mire vélni a vendégek reakcióját, hiszen a labda a gólvonal mögött pattant. Talán a horvát játékosok számára nem volt egyértelmű, hogy a labda már előbb túljutott a gólvonalon, mintsem bármilyen vitatható jelenet történt volna.

Sajnáljuk, hogy nem sikerült befejezni a találkozót, de úgy érezzük sem a játékosaink nem tettek olyat illetve a játékvezető sem hozott olyan ítéleteket mely indokolta volna a vendégek levonulását.

A találkozónak a 85. percének rengeteg tanulsága volt, sokszor öncélúan cipelték a játékosaink a labdát, nem mindig keresték a társakat és a pályán belüli kommunikáció is sokszor hiányzott, illetve egyik másik játékosnál hiányzott a futómennyiség, a labdavesztés utáni gyors visszarendeződés.

Talán a legjobbkor jött ez az erőfelmérő, hiszen van még idő a hibákat kijavítani.

A március 3-ai bajnoki nyitány előtt 2 mérkőzés vár Szabó Zsolt együttesére, szombaton 13.00-kor a PMFC U19-es csapatával mérkőzünk Pécsett, majd 1 hét múlva ugyancsak szombaton 13.00-kor Pakson az NB I-es együttes ellenfél otthonában zárjuk a felkészülést.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. Zoli szerint:

    Akkor a Paks meccs nem Mislenyben lesz, vagy nem felkészülési lesz, hanem tétmeccs :)?

Szólj hozzá a bejegyzéshez!