Diósgyőri elleni diadal után, Dunaharaszti előtt

A hétközi Magyar Kupa mérkőzéseket követően folytatódnak az NB III-as bajnokság küzdelmei.

A HR-Rent Kozármisleny gárdája a jelenleg 6. helyen tanyázó Dunaharasztit fogadja, amely együttes csupán 3 pontra van a feljutást jelentő 2. helytől ráadásul úgy, hogy az előtte lévő csapatok (a SZEOL-t kivéve) egy mérkőzéssel többet játszottak.

A Dunaharaszti is Magyar Kupa mérkőzést játszott kedden, hazai környezetben fogadták az NB II-es Zalaegerszeget és csak 1-0-ra veszítettek ellenük, izgalmas találkozón vannak túl, amiből erőt meríthetnek a bajnokság küzdelmeire is.

A bajnokságban a múlt hétvégén a kieső helyen álló Szekszárdot fogadták és 2-1-es győzelmet arattak ellenük, megelőzően pedig 2-0-ra nyertek Szentlőrincen.

A Dunaharaszti is azon csapatok közé tartozik, akik ellen az előző szezonban nem sikerült nyernünk.

Tavaly ősszel, a 3. fordulóban 0-0-ra végeztek a gárdák Mislenyben, míg tavasszal Dunaharasztiban 1-1-es végeredmény született.

Bízunk benne, hogy hazai pályán ezúttal sikerül győzelmet aratni, persze nem lesz egyszerű, mert a Dunaharaszti egy masszív csapat, képesek bárki ellen meglepetést okozni.

A vendégek legeredményesebb labdarúgója Ablonczy Gerjén 6 találatával, ebből 4-et Bölcskén szerzett, még a 4. fordulóban.

Csapatunk szerdán tovább öregbítette Kozármisleny hírnevét, hiszen az M4 Sport csatorna jóvoltából az egész országban láthatták, ahogy Németh Zsolt együttese alaposan megleckéztette a Diósgyőrt.

A Puskás elleni győzelemmel egyelőre nem ért véget  remek szériánk, az idei évben már a 3. magasabb osztályú csapatot ütöttük ki a kupaküzdelmekből és a legjobb 16 közé jutottunk, ahol már oda-visszavágós rendszerben fog eldőlni a továbbjutás.

A nyolcaddöntő sorsolását pénteken 10:00-kor bonyolítják az MLSZ székházban.

A Diósgyőr ellen megint olyat láttunk, amiről még sokáig fogunk beszélni és sokáig fogunk emlékezni.

Az NB I-ben 8. helyen álló DVTK-nak nem sikerült gólhelyzetet kialakítani, sőt a kapunkig is nagyon ritkán jutottak el.

Remek hozzáállásunknak, jó játékunknak és nem mellékesen Beke Péternek köszönhetően mi szereztük meg a vezetést is a 48. percben.

Az előny birtokában további lehetőségek adódtak Wittrédiék előtt, de vagy hiba csúszott a befejezésekbe, vagy éppen Rados hárított.

A csapat higgadt maradt, mertek a játékosok futballozni és a nehéz körülmények ellenére olyan támadásokat szövögettünk, amire az ínyencek is csettinthettek egyet.

Sokan attól tartottak, hogy a mély talajú pálya majd többet kivesz alacsonyabb osztályú együttesünkből és majd a hajrában fölénk kerekednek Liptákék, de erről szerencsére szó sem volt.

Nagy sikert arattak labdarúgóink, hiszen az NB II-es Siófok után a Puskást követően a második NB I-est búcsúztattuk.

Ugyan korábban egy alkalommal már jártunk a legjobb 16 között, de akkor sokkal könnyebb úton jutottunk odáig, nem beszélve arról, hogy akkor még NB II-esek voltunk.

A remek kupaszereplést követően viszont nem szabad hátradőlni, mert a bajnokságban is nehéz mérkőzés vár ránk. Fontos, hogy a koncentráció és a motiváció mindenkinek megfelelő legyen és megnyugodni, lazítani SEM szabad, mert az visszaüthet.

Lehet, hogy fáradtabbak leszünk fizikálisan, de a Dunaharaszti sem lesz friss, hiszen ők is hétközi meccsen vannak túl.

Bízunk benne, hogy a szerda mérkőzéshez képest valamelyest jobb időjárási viszonyok fogadják majd a csapatokat.

A szombaton 14:30-kor kezdődő találkozót Mód István vezeti, segítői Garai Péter és Nagy Attila lesznek.

Ezúttal is szeretettel várjuk a szurkolókat!

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!