Dicséretes győzelem a Békéscsaba ellen

Kozármisleny – Békéscsaba 2–1 (2–0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 100 néző

Vezette: Farkas T. (Butkai Zs., Pápai Z.) Tart. j. v.: Jakab G.

Kozármisleny: Holczer – Kiss M., Fellai (Vattai 77.), Petrók, Fenyvesi – Nagy E., Kovács T. – Fitos, Oláh L., Cziráki (Vituska 72.) – Tóth D. (Reitz 87.)

Vezetőedző: Eduardo Almeida

Békéscsaba: Póser – Vozár, Albert, Balog Zs., Király – Gajdos (Pozsár 74.), Bagi (Mosquera 59.), Juhász Gy., Marcolini – Prasler, Pantovic (Balogh M. 84.)

Vezetőedző: Komjáti András

Gólszerzők: Petrók 39., Oláh L. (11-esből) a 46. illetve Prasler a 49. percben.

Sárga lap: Kiss M. 19., Fellai 50., Fenyvesi 92. illetve Balog Zs. 25. percben.

A kiesés ellenére bíztunk benne, hogy labdarúgóink hazai környezetben mindent megtesznek azért, hogy győzelmet arassanak a középmezőnyben helyet foglaló Békéscsaba ellen. Szerencsére nem is kellett csalódnunk.

A héten lezúdult nagy mennyiségű csapadék következtében a felázott pálya nem feltétlenül kedvezett a szép játéknak. Ettől függetlenül ki kell emelni, hogy amíg a hét közepén állt a víz a pályán és a vadkacsák vették azt birtokba, addig a bajnoki mérkőzésre teljesen jó, használatú állapotba került a játéktér.

Az esős idő, a kiesés ténye és a találkozóval egyidőben megrendezésre kerülő Barcelona – Atletico Madrid spanyol “bajnoki döntő” ellenére a törzsszurkolók kilátogattak a találkozóra, hogy megtekintsék a gárda utolsó előtti hazai mérkőzését.

A 6. percben Tóth D. lőtt távolról, de Póser védett.

A 9. percben Prasler kapott jó labdát a jobb szélen, kapu elé lőtt labdáját Fenyvesi becsúszva mentette.

A 10. percben Prasler lövését védte Holczer.

A 16. percben Fitos fejelt le egy labdát, Nagy Erik érkezett és lőtt, de két védő is csúszott és blokkolta a labdát.

A 19. percben bal oldali beadásról Tóth D. centikkel maradt le, kipattanót Cziráki kapura, ami végül szögletre pattant.

A 28. percben Király ment el a bal szélen, beadására érkezett Marcolini, de becsúszva leadott lövése kapu fölé szállt.

A 36. percben Tóth D. kapott remek labdát, szépen átvette, de 14 méteres lövése kapu mellé ment.

A 39. percben kozármislenyi szöglet után Póser kiöklözte a labdát, ami Nagy Erik elé került, lövése után Petrókig jutott a labda, Petrók lőtt, de Póser bravúrral hárított, majd visszakerült Petrók elé a játékszer, de ezúttal a léc alá bombázott. 1-0.

Még az első félidőben a hosszabbításban, a 46. percben bal oldali mislenyi támadás után az egyik védő kézzel ért a labdához a játékvezető pedig 11-est ítélt. A labda mögé Oláh állt és bár Póser jó irányba vetődött, játékosunk kilőtte a bal alsó sarkot. 2-0.

Az első félidőben egy harcos, győzni akaró Kozármislenyt láthattunk, megvoltak a helyzetek is, amiből sikerült vezetést szerezni. A játékrész vége előtt, a lehető legjobbkor 11-eshez jutottunk és Oláh révén megdupláztuk az előnyt.

A 47. percben Marcolini lőtt a 16-osról, de lövése után a labda a felső lécről a gólvonalra pattant, majd Kovács T. fejjel mentett.

A 49. percben Fitos ment el a jobb szélen, szépen centerezett középre Tóth D. ajtó-ablak helyzetbe fejelt, de Póser hárított.

Az ellentámadásból Prasler iramodott meg a jobb szélen, és a kapuját talán feleslegesen elhagyó Holczert kicselezve az üres kapuba lőtt. 2-1.

A 62. percben jobb oldali beadás után Cziráki érkezett 5 méterről becsúszva lőtt, de az egyik védőn megpattanó labda kapu fölé szállt.

A 69. percben jobb oldali békéscsabai beadás után Prasler megcsúszott, így oda lett a helyzet, majd Pantovichoz passzolt, aki a védőkbe bombázott.

A 81. percben Pozsár ívelt a kapunk elé, a hosszún Marcolini teljesen tisztán érkezett és 5 méterről Holczer kezébe fejelt.

A 88. percben Petrók csúsztatott kapu mellé.

A 89. percben a csereként beállt Reitz adott “forintos labdát” Oláhnak, aki elhamarkodottan egyből lőtt, Póser pedig védeni tudott.

A második félidőben nagy energiákat fordított a gólszerzésért a Békéscsaba, és amit leginkább szerettünk volna elkerülni, az sajnos nem valósult meg, hiszen a félidő elején, nagyon korán szépített a vendég gárda.

Innentől kezdve nyílt volt a találkozó. A játékrészben jobbára a vendégek domináltak, de még így is jócskán akadt gólszerzési lehetősége a Kozármislenynek.

A játékosok nagyot küzdöttek, amiért dicséretet érdemelnek és lelkesedésüknek, akaratuknak ezúttal megérdemelt győzelem lett az eredménye.

Eduardo Almeida: Jól és intelligensen futballoztunk, amivel három pontot szereztünk. Nem éppen ideális helyzetünkben is igyekszünk mindig győzelemre törni.

Komjáti András: Az első félidőt odaadtuk a hazaiaknak, akik éltek is a lehetőséggel. A másodikban már mi irányítottuk a játékot, de tudtuk kihasználni a helyzeteinket.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!