Dabason folytathatjuk jó szereplésünket

Az NB III 11. fordulójában a 7 mérkőzés óta veretlen Dabas otthonába látogat Németh Zsolt listavezető alakulata.

A házigazda együttes nem kezdte jól az idényt, de azóta egyre jobb formába lendült.

A bajnoki nyitányon otthon kaptak ki a Budafok-Újbuda gárdájától, majd vesztettek Komlón is.

Azóta viszont nem találtak legyőzőre, “két vállra fektették” a Bölcskét és Pénzügyőrt, mindkettőt Dabason, illetve nyertek Szekszárdon, ez mellett 4 döntetlenjük született, a SZEOL otthonában, Gyulán otthon pedig a Honvéd II. és a Szentlőrinc ellen.

A múlt héten jött ki nekik legjobban a lépés, ekkor nagyarányú győzelmet arattak Szekszárdon, 6-1-ra tudtak nyerni a dabasiak.

A Dabas gárdájában rutinos, egykoron NB I-et megjárt labdarúgókat is találunk, Bárányos Zsolt és Zsolnai Róbert sokat megélt futballisták, ők képviselik a rutint Honti József csapatában. Zsolnai a múlt hétvégén például 3 gólt is szerzett.

A góllövésben ennek ellenére Csák Zoltán viszi a prímet, aki 9 góljával az NB III Közép csoportjának legjobb góllövője, Bata Csongorral holtversenyben. Őket szorosan követi Nagy Krisztián és Wittrédi Dávid, mindketten 8-8 találatnál járnak.

Érdemes megemlíteni, hogy a csoport két leggólerősebb együttese csap össze a hétvégén, hiszen a Kozármisleny 27 gólt szerzett, a Dabas pedig 21-nél jár, pedig már mindkét gárda volt szabadnapos.

A Dabas a bajnoki táblázat 13. helyén tanyázik, de több csapat is eggyel több meccset játszott előttünk, ennek ellenére is csak 4 pont a hátrányuk a 4. helyezett SZEOL mögött.

A tavalyi évben mindkét bajnoki összecsapáson döntetlen eredmény született.

Talán sokan emlékeznek rá, hogy a Kozármislenyben megrendezett találkozón korai emberelőnyünk ellenére sem sikerült 1-1 után betalálnunk, sőt a 70. percben gólhátrányba kerültünk és futni kellett az eredmény után.

A bekapott gólt követően egy újabb vendég kiállítás már kettős emberelőnyt jelentett, de így is csak a hajrában, a 87. percben sikerült egy gólt begyötörni és úgy mentettük döntetlenre a találkozót.

A tavaszi “visszavágón” Lauer 43. percben szerzett góljával nálunk volt az előny, mi domináltunk a mérkőzésen,úgy nézett ki elhozzuk a 3 pontot, de a 82. percben mégis egyenlíteni tudtak a hazaiak.

Mindkét találkozón a kezünkben volt a meccs, mindkét találkozón megvoltak a győzelmi esélyeink, de mindkétszer csak döntetlenre futotta erőnkből.

Most sem lesz könnyű dolga Lantoséknak, hiszen a Dabas jó formában van, hazai pályán, szurkolóik támogatása mellett bizonyára mindent megtesznek azért, hogy jól szerepeljenek és szeretnének feljebb lépni a tabellán is.

A jó szereplés a célja a HR-Rent Kozármislenynek is, sok van még vissza a bajnokságból a lehető legtöbb pontot be kell gyűjteni, nem szabad, hogy az előny megnyugtasson bennünket.

Láthattuk tavaly, hogy az “utcahosszal” vezető Vác a bajnokság végére alig tudott valamit megtartani az előnyéből és az utolsó fordulóig kellett izgulnia a bajnoki címe megszerzéséért.

A szombaton 15:00-kor kezdődő találkozót Csonka Bence vezeti, segítői Viczián Mátyás és Pogonyi Ferenc lesznek.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

1 hozzászólás

  1. gattuso4 szerint:

      1:1 ! Idegenben nem rossz,de azért a szurkoló hadd legyen egy kicsit telhetetlenebb!

       A győzelemnél nincs nagyobb öröm.Hajrá Misleny !!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!