Csúcsrangadó Kozármislenyben – a Gyirmótot fogadjuk

Szombaton 14.30-kor Kozármisleny – Gyirmót rangadót rendeznek az NB II Nyugati csoportjában.

A rangadó jelző ezúttal sem túlzás, hiszen a 2. helyezett Misleny a 3. helyen álló Gyirmótot fogadja.

A találkozóra ahogy a szezon hátralévő mérkőzéseire INGYENES belépéssel várjuk a hölgyeket, csakúgy, mint a 14 éven aluli gyerekeket.

Hogy kiemelt mérkőzésről van szó, mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy Magyarország legjobb játékvezetője Kassai Viktor vezeti a találkozót, ami tovább emeli az összecsapás nívóját.

A szezon előtt a bajnoki cím egyik várományosának kiáltották ki a Gyirmótot.

Kiváló edző (Csank János – korábbi szövetségi kapitány, bajnokcsapat edzője) irányítása mellett már-már NB I-es keret áll a vendég gárda rendelkezésére és évek óta feltett szándékuk, hogy megnyerjék a bajnokságot és az első osztályba jussanak.

Az állomány a tréner szája íze szerint került kialakításra a nyáron, zömében olyan labdarúgók érkeztek, akikkel a szakember már dolgozott együtt.

Holczer Ádám és Regedei Csaba a PMFC-ből igazolt át, Magasföldi József és Gévay Zsolt Paksról, Balog Zoltán a Fraditól, Illés Gyula Debrecenből, míg Oross Márton Szombathelyről csatlakozott hétvégi vendégünk keretéhez. Az amúgy is erős kerethez további rutinos, NB I-es labdarúgók érkeztek.

Az erősítések és a játékosállomány alapján előzetesen mindenki arra számított, hogy a Gyirmót idén bajnokságot fog nyerni.

Erre természetesen minden esélye megvan még most is, bár jelenleg 2 csapat is megelőzi őket a bajnoki táblázaton.

23 ponttal a Puskás Akadémia a listavezető, 22 ponttal 2. a Kozármisleny, a Gyirmót pedig 17 pontjával a 3. helyen tanyázik.

A Gyirmót vártnál gyengébb szereplésének oka az idegenbeli szereplésük.

Az eddig lejátszott 4 idegenbeli mérkőzésük egyikén SEM tudtak nyerni!

A zalaegerszegi 2-2-es döntetlent még akár jónak is tekinthetnék, de annak a tükrében, hogy majdnem egy teljes félidőt emberelőnyben játszottak, már nem mondható el ugyanez.

A Kaposvár II. otthonában csak 0-0-ra futotta erejükből, ami mindenképpen csalódás egy feljutni igyekvő együttestől.

A másik két idegenbeli fellépésükön vereséget szenvedtek. A Puskás Akadémia nagy arányban 5-2-re verte őket, pedig a 37. perctől itt is emberelőnyben játszott Csank János alakulata, igaz ekkor már 3-0 volt a felcsútiaknak.

A csalódást keltő eredmények közül talán a legfájóbb a Baján 3-1-re elszenvedett vereségük.

Hogy a Csank alakulat mégis 3. tud lenni, annak oka a hibátlan hazai szereplésük. Az eddig lejátszott 5 mérkőzésük mindegyikét megnyerték (SZTK, Veszprém, BKV Előre, Sopron, Csákvár).

Ha a Gyirmót legutóbbi Csákvár elleni kezdőcsapatát megnézzük, egyértelműen kijelenthető, hogy NB I-es alakulatról van szó. (Zárójelben az NB I-es mérkőzés szám/NB I-es gólok száma.)

Holczer Á. (16/0) – Csizmadia Cs. (121/12), Balog Z. (262/2), Gévay Zs. (28/1), Lázár P. (-) – Fitos L. (37/2), Regedei Cs. (168/4),  Erős G. (111/11), Illés Gy. (58/6) – Magasföldi J. (214/43), Oross M. (161/24)

Csereként jutott szóhoz: Laki B., Cseri, Tóth N.

A kispadon ült, de nem kapott lehetőséget: Nagy L. (84/8), Kardos N., Horváth R., Deli (10/0).

Hiányzott a keretből: Ferenczi István (275/97) Achilles sérülés, Molnár Balázs (299/60) térdsérülés, Nagy Gábor (116/1) térdsérülés miatt illetve Varga László (5/1) és Berde (3/0) sem volt a benevezettek között.

A Gyirmót évről évre egyre erősebb, ez a fenti felsorolásból is egyértelműen látszik, és jól mutatja erejüket az is, hogy 4 korábbi válogatott labdarúgó is erősíti őket.

Molnár Balázs 14, Csizmadia 12, Ferenczi 9, Regedei 2 alkalommal húzhatta magára a nemzeti együttese piros-fehér-zöld mezét.

Horváth Ferenctől – a Kecskemét jelenlegi, az SZTK korábbi trénerétől – származik a mondás, miszerint a Gyirmót az NB II Manchester City-je – amely a fent leírtak alapján másodosztályú szinten egyáltalán nem túlzás.

A Gyirmót csapatában szereplő játékosok összesített NB I-es mérkőzés száma: 1884, a gólok száma pedid: 264 – ami döbbenetesen magas szám!

Érdemes még kiemelni, hogy a Gyirmót az elmúlt 4 évben mindig dobogós volt, ami megsüvegelendő teljesítmény!

A Kozármisleny teljesítményére pedig már szinte nem is lehet jelzőket találni.

Az eddig lejátszott 9 bajnoki során 7 győzelmet arattunk, Szombathelyen 2-2-re végeztünk, csupán a listavezető Puskás Akadémia tudott legyőzni bennünket.

Az eddig megszerzett 22 pont a bajnoki táblázat 2. pozícióját eredményezi együttesünknek, ami hatalmas eredménynek számít.

Koller Krisztián 7 találattal továbbra is holtversenyben vezeti a Nyugati csoportjának góllövő listáját . Ráadásul a Sopron elleni szabadrúgásból elért találatát öngólnak írták, melyet a klub vezetői az MLSZ-nél felülvizsgálatra kértek, hiszen a találat egyértelműen Kolleré volt. Bizakodva várjuk a pozitív döntést és akkor Krisztián egyedül vezetheti a góllövő listát.

Márton Gábor vezetőedző a győri 2-1-es győzelmet nagyon fontos és egyben nagyon értékes győzelemnek értékelte. A mérkőzés elején, a hosszú utazásnak betudhatóan még kicsit fásultan mozgott a csapat, de a 2. félidőre egyértelműen az ellenfél fölé kerekedtünk, a hazaiak csak a mérkőzés végén tudtak szépíteni.

A Gyirmót együttesét idén tavasszal, első ízben sikerült legyőzni, ami óriási siker volt a későbbi ezüstérmes együttesünktől.

A mostani Gyirmót elleni mérkőzés ugyancsak fontos, hiszen rivális csapat ellen lépünk pályára, azaz igazi 6 pontos összecsapásról beszélünk.

Kovács Tamás Győrben begyűjtötte 5. sárga lapját, így a találkozón nem léphet pályára, ahogy a sérült Berdó Valentin sem.

Ellenben nagyon jó hír, hogy a csapattal hetek óta együtt készülő és egyre jobb formába lendülő Fröhlich bevethető, miképp a Tatabánya ellen vállsérülést szenvedő Városi Viktor is.

Reméljük, hogy kiváló őszi időben egy nagyszerű mérkőzésen sikerül legyőznünk a Gyirmótot és itthon tudjuk tartani a 3 bajnoki pontot.

Hajrá Kozármisleny!

 

3 hozzászólás

 1. Zoli szerint:

  Azért Csizmadia már régen nem az a játékos mint aki valaha a válogatottban játszott.

 2. Bauer szerint:

  28,6 év átlagéletkorú a Gyirmót  VS. 22,1 év átlagéletkorú Kozármisleny .

  Győzzük le rutinosan a rutint!

 3. MISLENY FAN szerint:

  Szombaton eldöl, hogy az NB1-es mult vagy a mislenyi sziv diadala lesz-e! Szerintem érik Baranya elsö aranya! HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!